Fenerbahçe İstediği Oyuncuyu Alır Saçmalığı

Özgür Özel

Aslan Üye
Sürekli medyada-sosyal medyada ve bazı yöneticilerin çıkıp televizyonlara saçma sapan konuşmaları ile dillendirilen bu saçmalığın düzeltimesi gerekir. Bu konunun üzerine yönetimimiz tarafından cevap verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Fenerbahçeliler diyor ki biz bir oyuncuyu istersek alırız kimse elimizden alamaz. Ayrıca oyuncunun hangi takımlı olduğuda önemsiz onlar için. Nasıl bir mide varsa artık... Herneyse asıl saçmalığa gelelim. Sadece son bir kaç yılda.bu söyledikleri yalanları ortaya çıkaracak küçük bir hesap yapalım. Küçük bir hesap diyorum çünkü bunu bile anlayamayacak seviyede taraftarları var maalesef. 7 futbolcu doğrudan iki takımı transferde karşı karşıya getirmiştir. Bir bakalım hangisini biz hangisini onlar almış.

1- Emre Akbaba (Fenerbahçe fazla para teklif etmesine rağmen bizi seçti. Ali Koç kendi açıkladı)
2- Vedat Muric (Twitter'dan Galatasaray a gitmek istediğini yazdı ancak Rize spor başkanının durumu malum fenere gitmek zorunda kaldı)
3- Emre Kılıç (Onca baskı emre tarafindan sürekli aranıp aklının celinmeye çalışılması ve yüksek para teklifine rağmen bizi seçti)
4- Mert Hakan Yandaş (Galatasarayliyim Galatasaray da oynamak babamin vasiyeti dedi ancak parayı tercih etti)
5- Henry Onyekuru (Fenerin sürekli Onyekuru ya salça olduğunu bilmeyen yok. Bu ara transferde bile istediler onyekuruyu bunu Fenerbahçeli Emre bol gibi isimler bile doğruladı. Yine bizi tercih etti tabikide)
6- İrfan Can Kahveci ( Fatih Terimi arayıp bize gelmek istedi ancak son anda buda kendini paraya sattı. Hem arkadaşlarına hemde Galatasaray a ihanet etti)
7- Mohammed (Yine fener araya girmeye çalıştı ki onlarinda golcü eksiği vardı. Ayrıca Kesin olmamakla beraber bazı menajerlerin nedense Mohammed in bize gelmesini engellemeye çalıştığı söylendi. Ancak geçen senede fenerbahçenin bu oyuncuyu istediği yazılmıştı medya tarafından. Oyuncu bizi tercih etti)

Şimdi yakin tarihte şu saydığımız oyuncuların 4 ü Galatasaray'ı 3 ü feneri tercih etmiş. Feneri tercih edenlerinde tümü bir şekilde önce Galatasaray'ı sonra para için feneri tercih ettiklerini görüyoruz. Ancak bizi tercih eden oyuncuların hiçbiri para için tercih etmedi. Daha yüksek meblağlar kendilerine teklif edilmesine rağmen bize geldiler.

Ayrıca Oyuncuların Fenerbahçe sayesinde bize gösterdikleri gerçek yüzleri de bu tür adamları almayıp ne kadar karlı bir iş yaptığımızın kanıtı. Ben şahsen takimimda bağ kuramamis şark kurnazlığı yapan paragöz futbolcu istemem.(Tabiki bizdede böyle oyuncular oldu bazen ama gidipte fener almasin diye servet basmadik kimseye. Falcao gibi kazıkları her takim yedi o ayrı konu) Ha birde fenerin irfandan inat uğruna yediği kazığı yazmıyorum bile. Galatasaray bu paraları irfana verse çok üzülürdüm. Kötü futbolcu asla diyemem ama o paraların adamı değildir.

Yani uzun lafin kısası dostlar. Sonuç olarak istedikleri her oyuncuyu almayı birak daha fazlasını bize kaptirmislar.

Aldıkları oyuncularda baya yüksek ücretler ile kendilerine fena monte olmuştur. Yaklasik 3 katimiz borçları mevcut ayrıca simarikliktan konuşmuyolar bile. Halen neyin yaygarasi bu nasıl bir eziklik ben anlamadim.

Aslında böyle şeyler yazıp uyandirmak istemezdim onları ama biraz ne durumda olduklarını görseler keşke. Neymiş.. Demek ki oyuncu kazığı geçirmek isteyince direk feneri secermis. Fener bir oyuncuyu isterse alamaz alamadı alamayacakta...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oyuncu sayıları yanlış olmuş yeni üye olduğum için duzenleyemiyorum. Sayın adminler yardımcı olur musunuz?

1608291584234-meclis-te-yumruklu-saldiriya-ugrayan-chp-li-ozel-chp-sizden-korkmayacak-742359-5.webp

Ya bıraksınlar böyle boş beleş söylemleri. Aynı parayı verdiğimiz takdirde 10 futbolcudan en az 9 u bizi seçer. Ama para diyorum dikkat edin. Futbolcuların çoğunun dini imanı paradır, çok az futbolcu vardır tuttuğu takımını seçen yada idealleri uğruma seçim yapan. Bizim florya'nın ortamı bir çok futbolcu için çok daha güzel, huızurlu bir aile ortamı, bunu yabancı ve yerli futbolcuların Galatasaray sonrası sözlerinden anlayabilirsiniz. O yüzden bu saçma sapan ergen hallerini bırakıp gerçeklerle yüzleşmeleri lazım bu büyük şikecilerin. Borç dağı gittikçe büyüyor haberleri yok salakların.

Kimsenin kimseye ihanet ettigi falan yok. Bu mevzuları aşmak lzm artık. Irfan cok güzel pazarlandı. Cocugun babası fenerbahçeli. Bizzat febeyi davet etti pazarlığa yaptığı açıklamayla.

Şartlarda anlaşıldı, çocukta bir sekilde ikna oldu imza attı bu kdr.

Böyle bir kulubun varlığı bizi bir çok kazıktan kurtarmıştır geçmişte. Tabi kurtarmadıkları da oluyo arada. Akbaba gibi.

Aziz basgandan sonra bu mevzu kapanır sanıp üzülmüştüm. Bu ayarda devam etmelerine seviniyorum.

Zamalek teknik direktörü ne tokatlamış be .... Adamlarla ilk fırsatta hazırlık maçı yapalım ...

1 milyonluk futbolcuya 10 milyon verirsen kulübü de seni seçer oyuncu da seni seçer.
Eğer biz İrfan'a 10 milyon versek, Fener 15 verirdi.
Yani tercih meselesi değil, el mahkum herkes kendi cebini düşünür.

Kimsenin kimseye ihanet ettigi falan yok. Bu mevzuları aşmak lzm artık. Irfan cok güzel pazarlandı. Cocugun babası fenerbahçeli. Bizzat febeyi davet etti pazarlığa yaptığı açıklamayla.

Böyle bir kulubun varlığı bizi bir çok kazıktan kurtarmıştır geçmişte. Tabi kurtarmadıkları da oluyo arada. Akbaba gibi.

Aziz basgandan sonra bu mevzu kapanır sanıp üzülmüştüm. Bu ayarda devam etmelerine seviniyorum.

garip bir mustluluk yada sevinme anlayışın var renktaş

Evet dediğin gibi hocam bizi kurtarmalari bencede çok iyi oldu ama katılmadığım iki noktayı da belitmek isterim. Birincisi Akbaba. Ben Akbaba bu formu ile ilk onbirde olsun istemiyorum ama videoları da var çocuğun Alanya'dayken cidden iyi futbolcuydu. Sakatlıklar mahv etti adamı. Sevmeyebilirsiniz. Benim gibi şuanda ilk onbirde olsun istemeyebilirsiniz ama kötü futbolcu değil akbaba bence. Belkide bu sakatlıklardan sonra futbol hayatı asla eskiye dönmeyecek bilmiyorum ancak dediğim gibi Alanya döneminde o zamanın kur u ile 4 milyon olabilitesi vardı. İkinci konu ise İrfan konusu. Bazı karakterli futbolcular hariç evet geneli paragöz olur buna katılırım ama irfanda durum biraz değişik. Sen gol attiktan sonra Taylan ve Oğulcan a kahve sevinci yapıyorsan. Fatih hocayla gorusebiliyosan seni transfer etmesi için kimse kusura bakmasın bu insanlarda sana güvenip kulübüne teklifte bulunur. Ya bu hareketleri yapmayacaksın yada biraz dik duracaksın. Şöyle düşünelim. Mesela birine söz verdin hocam ama onu zor duruma düşürebilicek bir söz. Sırf o insan zor duruma girmesin diye sözünü tutarsin. Zaten tutarsan o verdiğin sözü adamsın. Tutmazsan insanlarda sana ihanet etti derler. Ben yazının çoğuna katılıyorum. Ama bu iki nokta için benim fikrim böyle saygılar :)

rıdvan, acun, emre ve akp'den bazı insanlar ülke içi transferlerde galatasaray'ı engellemek için her türlü şeyi yapıyorlar. oyuncunun kanına girip bir şekilde fener'e gelmesini sağlıyorlar. en güzel örneği vedat'ın satıldığı dönem çekilen foto. rıdvan, spor bakanı, erdoğan'ın kardeşi...

fakat yurt dışına çıktıkları zaman da galatasaray markası karşısında eziliyorlar. onyekuru'ya, mustafa muhammed'e kadar sulanmışlar fakat hepsinden de çektiri yemişler. gedson sessiz sakin gelmeseydi muhtemelen ona da sulanırlardı ve aynı şekilde rui costa'dan çektiri yerlerdi.

ali koç, ağır galatasaray kompleksinden dolayı kendi başarılarına değil galatasaray'ın başarısızlığına odaklanmış durumda. irfan'ı değil isterlerse büyün yerli oyuncuları elimizden alsalar yine galatasaray markası altında ezilmeye devam edecekler.

garip bir mustluluk yada sevinme anlayışın var renktaş
Evt. Şöyle bir gecmise bakıyorum ve bizi kurtardıkları kazıkları görünce seviniyorum. 11 Milyon euroluk kazık irfan gibi.

Anadolu takımlarından alacagimiz her oyuncu icin aynı performansı gosterirler umarım.

Yaz transfer döneminde boupendza icin de rekabete girsinler. 10M euro verilmez o adama ama fener can simidi atar diye umuyorum.

Yurt dışı transferlerimize bulaşmasınlar yeterli.

Psikolojik olarak çok farklı iki camia.. Bize saçma geliyor ama onlar için gururlanacak bir mevzu.. Esasında içlerinde aklı selim olanlar biliyor bunların saçmalık olduğunu ama azınlıkta oldukları için sesleri çıkmıyor.

İsimlerden bağımsız yazıyorum. Başlarındaki zat bizde olsaydı ve son 3 yılda sportif anlamda yaşattıklarını bize yaşatsaydı ne olurdu ? Şimdiye kadar kellesi alınır, rezil rüsva edilir, boş süt şisesi gibi kapının önüne konurdu.

Ama onlar İrfan'ı, Vedat'ı Galatasaray'ın elinde aldığı için büyük başkan deyip, cebinden para harcadığı için tapıyorlar, mesut ve keriz oluyorlar.

Ama inanın bana bu gerizekalı taraftar kitlesi Aziz denen şikecinin ve ondan önce Ali Şen denen dallamanın eseridir. Önceki nesiller daha mantıklı, daha sağduyulu bir kitleydi.

Geri
Üst Alt