Fenerbahçe, Mehmet Topal ile 3 Yıllık Yeni Kontrat İmzalayacak!

Bizim takimlarin hepsi icin gecerli bu dediklerim, eger bu borclari durdurmak istiyorlarsa artik max 1.5-2 milyon euro maas tan fazla vermemiler, ekstra oyuncu olmadiktan sonra bu maas i ben olsam 1-1.5 milyon euro ile sinirlandiririm. Parayi begenmiyorlarsa Avrupa dan takim arasinlar kendilerine, bu yabanci kuralin kalkmasini bu yuzden istemedik mi>? Biz de diger takimlarda gider Avrupa dan mesela Ligue 2 den veya Belcika/Hollanda da dan daha genc ve ucuza en az ayni performansi gosterecek adamlar aliriz.

Artik ornek olarak dedim, Topal icin 2.5 milyon euro yu normal buluyoruz, bu Josef de olsa ayni seyi derdim. Bu hep o yabanci kurali oldugu donemden gelme aliskanlik malesef. Yoksa Fener istedigini versin hatta batsin beni ilgilendirmez tabi ama artik insallah bizimkiler bu hatalardan ders almistir umarim.

Senin dedigine katiliyorum ama ozaman ''yildizlar'' zor gelir ligimize, ligimiz zevkli olmaz, az sayida yabanci futbol severler olmasina ragmen izlemezler. Oyle bir yapilanmayi sadece bir takim degil, butun takimlar yapmali. Zaten son yillarda kuluplerimiz okadar para harcadi ki biz 1 yil men yedik, fener ve trabzon'un butcesini kisitladilar, yani artik kucuk bonservisler verecekler, ama yillik ucretleri yine yuksek olabilir. Mesala ben carole gibi transferlere sicak bakiyorum, boyle piyasada olmayan, kaliteli oyunculari scout edeceksin ki, iyi performans sergilerse yuksek bir bonservisle satarsin, kotu performans sergilerse fazla birsey kaybetmessin. Iste scout ekibine is dusuyo ve yonetime tabi ki. Boyle piyasada olmayan oyuncular, genc oyuncular alip yanlarinda 3-4 tecrubeli oyuncu koyacaksin, 2-3 yil dayanip, meyvelerini alirsin zaten, hemen 1 yilda olacak birsey degil, ama malesef biz turkler cok sabirsiz insanlariz, hersey bir anda olsun istiyoruz... Artik su mac basi ucretlerini de yapmamalari lazim.

Dedigim gibi, su an zaten bu yapilanmayi yapmak zorundayiz UEFA'dan dolayi, scout ekibi bakalim kimleri onerecek, kimleri aldiracaklar, bekleyip gorecegiz, ama bruma, sinan gumus, carole, denayer ve alinmayan martin benitez, emre mor scoutlar cok basarili bana gore.

Senin dedigine katiliyorum ama ozaman ''yildizlar'' zor gelir ligimize, ligimiz zevkli olmaz, az sayida yabanci futbol severler olmasina ragmen izlemezler. Oyle bir yapilanmayi sadece bir takim degil, butun takimlar yapmali. Zaten son yillarda kuluplerimiz okadar para harcadi ki biz 1 yil men yedik, fener ve trabzon'un butcesini kisitladilar, yani artik kucuk bonservisler verecekler, ama yillik ucretleri yine yuksek olabilir. Mesala ben carole gibi transferlere sicak bakiyorum, boyle piyasada olmayan, kaliteli oyunculari scout edeceksin ki, iyi performans sergilerse yuksek bir bonservisle satarsin, kotu performans sergilerse fazla birsey kaybetmessin. Iste scout ekibine is dusuyo ve yonetime tabi ki. Boyle piyasada olmayan oyuncular, genc oyuncular alip yanlarinda 3-4 tecrubeli oyuncu koyacaksin, 2-3 yil dayanip, meyvelerini alirsin zaten, hemen 1 yilda olacak birsey degil, ama malesef biz turkler cok sabirsiz insanlariz, hersey bir anda olsun istiyoruz... Artik su mac basi ucretlerini de yapmamalari lazim.

Dedigim gibi, su an zaten bu yapilanmayi yapmak zorundayiz UEFA'dan dolayi, scout ekibi bakalim kimleri onerecek, kimleri aldiracaklar, bekleyip gorecegiz, ama bruma, sinan gumus, carole, denayer ve alinmayan martin benitez, emre mor scoutlar cok basarili bana gore.
Ben genel olarak fazla maasi dogru bulmuyorum, tabiki ekstra oyuncular icin bir ayrimcilik yapilabilir Muslera ve Sneijder ornegi gibi. Ama digerleri Carole tarzi oyuncular olsa yillik ortalama 1 - 1.5 milyon euro yu gecmese fazla giderin de olmaz bu da kulupleri zor duruma dusurmez. Daha cok bonservis ver ama daha cok maas verme derim.

Zaten bizim ligde bu yuzden Avrupa nin en yasli yas ortalamasina sahip ulkeymis gecende bir arastirma yapilmis bu konuda.

Bizde oyuncu alip satmasini bilecegiz, bir oyuncu artik butcedeki belirlenmis maas tablosunu zorluyorsa bu konuda esnek olmayip ya ayni paraya devam yada kendine kulup bul diyebileceksin. Bu zamana kadar hep zam yaptik durum da ortada malesef. Tabiki bu durumda yonetim anlayisi, scout ekibi+teknik heyet ayni cizgide yurumeli. Biz bu FFP cezasini iyi degerlendirip bu yolda devam etmeliyiz yoksa takim tamamen batar bir kac yila.

Geri
Üst Alt