Fenerbahçe SPK'ya Neden Bildirim Yapmıyor?

Murat KILIÇ

10 Numara!
Baroni ve yobo nun fesih bedelleri açıklandımı?

Bunlar nasıl kafasına göre ve eksik bildirim yapabiliyorlar?

https://www.sporekonomi.com/2014/07/fenerbahce-stoch-transferiyle-ilgili.html

Fenerbahçe Stoch transferiyle ilgili neden KAP'a açıklama yapmadı?

Fenerbahçe bugün resmi sitesinde Miroslav Stoch'un sözleşmesinin iki yıl uzatıldığını ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Al-Ain FC takımına 1 milyon euro karşılığında, 1 yıl süreyle kiralandığını açıkladı. Ancak bu açıklama daha önce alışılageldiği gibi KAP'a yapılmadı.

Peki neden diğer futbol kulüplerinin ve Fenerbahçe'nin daha önce yaptığı gibi açıklama KAP yerine resmi siteden yapıldı. Öte yandan, aynı açıklamada Stoch'un sözleşme uzatma şartları da neden belirtilmedi. Bu iki sorunun cevabı da, 19 Haziran'da KAP'a yapılan 2 açıklamada gizli. Buna göre Fenerbahçe Futbol A.Ş. içsel bilgilerinin kamuya açıklanmasına ilişkin uygulamayı gözden geçirerek ve yeni bir önemlilik eşiği tespit edilmesine karar verdi. Bu karara göre,

• kamuya açıklanan son yıllık bilançodaki maddi olmayan duran varlıkların toplam net değerinin % 25'ini veya aktif toplamının %5'ini aşan tutarda bonservis ödemelerine
  • yıllık garanti ücret ve azami maç başı ücretin brüt toplamı, son yıllık gelir tablosundaki satışların maliyetinin %5'ini veya aktif toplamının %5'ini aşan tutarda oyunculara yapılacak ödemelere,

dair KAP'a açıklama yapılacak, daha düşük bedellere ilişkin açıklama yapılmayacak.

Bugün yapılan açıklama da bu nedenle KAP'a yapılmadı diye tahmin ediyoruz. Peki bu sınırlar nedir diye bakarsak, son açıklanan (revize) yıllık mali tablolar, 2013 Mayıs sonu bilanço ve gelir tablosu. 2014 rakamları henüz açıklanmadı, konsolide olduğu için Eylül başında bekleniyor. 2013 Mayıs sonu mali tablolardaki durum ise şöyle:

Yani bir futbolcunun

• bonservis bedeli 25.6 milyon TL'yi (8.8 milyon Euro) aşmadığı takdirde
  • yıllık garanti ücret + (azami) maç başı ücretleri 12.9 milyon TL'yi (4.4 milyon Euro) aşmadığı takdirde

KAP'a açıklama yapılmayacak. Bu rakamlar oldukça yüksek sınırlara işaret ediyor, ve ne yazık ki, eğer aksine bir gelişme olmazsa mali tabloları tahmin edebilmek ve üzerine yorum yapabilmek oldukça güçleşecek.

Bizim yasin yada tarık ile dzemali pandev geciyormuydu ayrıntılı bakmadım o yuzden soruyorum

...KAP'a açıklama yapılmayacak. Bu rakamlar oldukça yüksek sınırlara işaret ediyor, ve ne yazık ki, eğer aksine bir gelişme olmazsa mali tabloları tahmin edebilmek ve üzerine yorum yapabilmek oldukça güçleşecek.

Abi bende bu konuya değinecektim ,

fener şuan feci durumda muhtemelen bu yıl ffp den uyarı alacaklar ve seneye FFP den girecek bunlara UEFA !

SPK'ya bildirim yapmıyorlar (ya da baştan savma yapıyorlar), e-bilet'e geçmiyorlar, şikeden ceza almıyorlar. Ülkeyi ele geçirmişler bunlar haberimiz yok herhalde. Bu nasıl iş arkadaş, ne bir yasa, ne bir hukuk, hiçbir şey bunlara işlemiyor, kafalarına göre takılıyorlar, kimse de noluyoruz demiyor.

yapmaları gerekiyorsa yaparlar gerekmiyorsa yapmazlar,

ayrıca bize ne arkadaş fenerin kap açıklamalarından.

şike sahaya yansımadı mail finansal yalan dolanlara yansımış belliki

Uyutuyorsun bizi :)

Boşver ben debiliyorum feneri gündemde tutmakla birşeyler düzelmiyor ama adaletsizlik de insanın canını sıkıyor

adaletsizlik değil bu arkadaşım, her halka açık şirket aynı davranacak diye bir şey yok. onların halka arz şartları böyle demek ki.

adaletsizlik değil bu arkadaşım, her halka açık şirket aynı davranacak diye bir şey yok. onların halka arz şartları böyle demek ki.

bunu belli bir kaidesi yok mudur ?

Yasal kapsamını biliyorsan paylaş da biz de öğrenmiş olalım.

Onlar çok zenginler , yapmamışlardır öyle şeyler. Serhat Ulueren bizim aralıkta maaşları ödeyemeyeceğimizi ve Sneijder'in bu sebeple kaçacağını söylemişti. Kendisine bu vesileyle çok teşekkür ediyorum sadece 15 saniye izledikten sonra bu sene de Telegol'ü izlemem için hiç bir sebep bırakmadı.

Geri
Üst Alt