Fenerbahçe Taraftarının 6-0 Kompleksi

Oncelikle marsa bir saygi konusu var ise , bu "turk vatandaslari ve digerleri.." diye bir istisnada olamaz , cunku kanun herkesi kapsar

Bir baska deyisle ben iranda sokakta elimde birayla gezemem iran vatandasi degilimden faydalanarak

Dolayisiyla boyle bir kanun benzia yi , karius u ne kadar bagliyorsa , sener ile oradaki diger gorevlileri de o kadar baglar

Uygulanabilir olmayan kanunlar da aslinda yoktur . Hazir ol konusuna riayet etmeyen onlarca yuzlerce insan var , hatta bjk liler kartal , fb liler 6 yaparak okurlar tribunlerde

O yuzden kamera o oglani cekti diye tek kusurlu oymus gibi lanse edilmesi yanlis oluyor

Sadece bizim marşımız da değil herhangi bir ülkenin marşı okunurken saygı gösterip efendi gibi durmayı bilmemiz lazım. İstiklal Marşı okunurken ekstra bir özen gerekir tabii.

Burada iki Türk takımının haftada 9 senede bilmem kaç kez oynadığı bir eğlence ortamında İstiklal Marşı okunmasının da gereksiz, hem marşa saygısızlığı kolaylaştıran hem de işin eşlence boyutunun içinde anlamsız bir uygulama olduğunu dile getirelim.

Zaten bu mac oncesi mars hadisesinin de andimiz gibi kaldirilmasi taraftariyim

Dunyanin hangi ulkesinde var o ulkenin milli marsinin kulup takimlari hele hele lokal olcekte okunmasi durumu

Dahasi , madem ligte okutuyorsun , esas milli mars yani ozgurlugun kurtulusun simgesi olan bir seyi esas yabanci takimlarla oynanan maclardan once okut

Ama ben eminim avrupa ligi ceyrek finalinde yarin GS fb eslessin , derbide okutanlar orada okutamazlar bunu

Kaldirin olsun bitsin

İstiklal marşına saygısızlık ve Mehmet Arslaner öyle mi ? Hiç güleceğim yoktu. Okulların yanından geçerken bazen denk geliyorum istiklal marşı okunuyor, herkes normal rutinine devam ederken ben hareketsiz dururum marş bitene kadar, illa kanun olmasına gerek yok bizim saygımız sevgimiz gönülden. İstiklal marşının 10 kıtasını ezbere okuyabilirim, marşa saygı konusunda eleştirilebilecek bir insan değilim efendi kendine gel, şakasını bile yapamazsın.

Lakin senin anlattığın net komik yav evin içinde durup dururken istiklal marşı okunması tuhaf yani. :D

Bunu ilk mesajdan anladım zaten. Biz de pek farklı değiliz. Ama yaptığımızın yasal bir zorunluluğu yok. Anlatmak istediğim bu. Bu konu da çok uzadı. Şiştim :D

Babamın evde saygı duruşunda bize marşı hangi motivasyonla okuturdu bilmiyorum. İyi de olmuş. 80 darbesinin eseri mi acaba; soracağım.

Yahu biz her firsatta fener aglama diyoruz. Birakin da tarihlerindeki en buyuk basariyi kutlasinlar. Zaten o cocuk 20 25 yasina gelince o borclar ancak biter ??

Dunyanin hangi ulkesinde var o ulkenin milli marsinin kulup takimlari hele hele lokal olcekte okunmasi durumu

Dahasi , madem ligte okutuyorsun , esas milli mars yani ozgurlugun kurtulusun simgesi olan bir seyi esas yabanci takimlarla oynanan maclardan once okut

Ama ben eminim avrupa ligi ceyrek finalinde yarin GS fb eslessin , derbide okutanlar orada okutamazlar bunu

Kaldirin olsun bitsin

Katılıyorum. Ama bunu bu hükümet kaldırırsa infial çıkar. Çünkü hükümetin karnesi milli değerler özelinde de çok zayıf.

bu veledi sabaha dek dinlene dinlene tokatlamak icab eder

İstiklal marşı biz Türkler için ülke marşı olmasından daha öte anlamlar içeriyor, özel bir yeri var. Aynı durum bayrağımız içinde geçerli yerde görünce 3 kere öpüp başımıza koyup yerden kaldırıyoruz böyle şeyleri başka ülkelerde göremezsiniz. Bizim için milli semboller önemli.

Maçlardan önce istiklal marşı okunma olayını komple kaldırmak marşa saygı açısından yapılabilecek en güzel şey olur. Ağzında sakız çiğneyen futbolcuları görmemiş oluruz, marş biter bitmez ana avrat küfürlü tezahuratları duymamış oluruz.

Sadece bizim marşımız da değil herhangi bir ülkenin marşı okunurken saygı gösterip efendi gibi durmayı bilmemiz lazım. İstiklal Marşı okunurken ekstra bir özen gerekir tabii.

Kesinlikle.

Bazen uluslararasi maclarda denk geliyorum rakip ülkenin milli marsi okunurken diger takimin taraftarlari ses cikariyor ugultu oluyor hatta ekstrem örneklerde isliklamalar bile olabiliyor.

Biraz saygi göstermek lazim, isterse düsman ülke olsun. Milli mars okunurken susacaksin salak salak hareketler yapmayacaksin abi.

Ben yerde bayrak gorsem ve ulasacagim yerdeyse gelen gecen basmasin diye alir kenara koyarim ama opup basima filan da koymam

Keza yerde ekmek simit bilmem ne gorunce de kenara atarim kuslar yesin veya denize atarim baliklar yesin diye ama camura bulanmis ise de icinden elimi sokup cikarmam oradan

Mars okunurken kosturup ses etmem ama hazir ola gecme gayretine de girmem acikcasi

Burada onemli olan bireysel olarak hangimizin ne yaptigi degil . Milli marsin maclardan once neden okundugunu asla anlayamadim

Velev ki bu bir birlik ozgurluk haykirisidir dunyaya (cunku kendi kendimize bunu yapmamizin mantiken anlami yok) , biz daha depremden sonra saygi durusu yaptiramamis bir ulkeyiz avrupa macinda (rapid wien istanbuldaki mac olabilir)

Apo yakalanmasi doneminde istiklal marsi okutabildik mi CL maclarindan once ?

2005 ve 2009 finalleri full ceken maclardi , okundu mu ? Seneye super kupa , ondan sonra CL finali var tekrar , hadi orada okutun ?

Diyorum ya , iki turk takimi eslessin avrupada , okunabilecek mi ?

Sen esas istiklalinin gerekiyorsa sovunu yapman gereken yerde bunu okutamiyorsun , kendi ic maclarinda okutup bundan haz aliyorsun

Turke turk propagandasi yapmak diye bir deyim vardir , aynen o

Gucun varsa 7 duvele karsi mac yaparken onlara dinlet marsini

Ben yerde bayrak gorsem ve ulasacagim yerdeyse gelen gecen basmasin diye alir kenara koyarim ama opup basima filan da koymam

Keza yerde ekmek simit bilmem ne gorunce de kenara atarim kuslar yesin veya denize atarim baliklar yesin diye ama camura bulanmis ise de icinden elimi sokup cikarmam oradan

Mars okunurken kosturup ses etmem ama hazir ola gecme gayretine de girmem acikcasi

Burada onemli olan bireysel olarak hangimizin ne yaptigi degil . Milli marsin maclardan once neden okundugunu asla anlayamadim

Velev ki bu bir birlik ozgurluk haykirisidir dunyaya (cunku kendi kendimize bunu yapmamizin mantiken anlami yok) , biz daha depremden sonra saygi durusu yaptiramamis bir ulkeyiz avrupa macinda (rapid wien istanbuldaki mac olabilir)

Apo yakalanmasi doneminde istiklal marsi okutabildik mi CL maclarindan once ?

2005 ve 2009 finalleri full ceken maclardi , okundu mu ? Seneye super kupa , ondan sonra CL finali var tekrar , hadi orada okutun ?

Diyorum ya , iki turk takimi eslessin avrupada , okunabilecek mi ?

Sen esas istiklalinin gerekiyorsa sovunu yapman gereken yerde bunu okutamiyorsun , kendi ic maclarinda okutup bundan haz aliyorsun

Turke turk propagandasi yapmak diye bir deyim vardir , aynen o

Gucun varsa 7 duvele karsi mac yaparken onlara dinlet marsini
apo iti yakalandığında UEFA neden ŞL maçlarında istiklal marşı çalsın cidden alakayı ve mantığı çözemedim, o tarihte dünyanın en güçlü devleti olsak bile çalınmazdı yani ne alaka :asd:

Mantığı anladım ama örnek biraz saçma olmuş sanki.

Bu hassasiyet o zamanlarda zirve yapmisti diye onu ornekledim

Yani bir vesile gercekten marsi okutmaya gerek biraktiginda bile lokal seviyeyi asamadik bu konuda

Gercekten geregine inaniyorsan oku avrupa maclarinda

Onu yapamayip kendi icimizde yapmamiz bana gucsuzluk gibi geliyor

apo iti yakalandığında UEFA neden ŞL maçlarında istiklal marşı çalsın cidden alakayı ve mantığı çözemedim, o tarihte dünyanın en güçlü devleti olsak bile çalınmazdı yani ne alaka :asd:

Mantığı anladım ama örnek biraz saçma olmuş sanki.

Abdullah Öcalan yakalandığında çarşıdaydım. Mısır Çarşısı gibi bir yer. Dükkanlar dipdibe. Tüm esnaf anında kapının önüne çıkıp alkış tutup ıslık çalmaya başladı. Tüm çarşı kıpkırmızı olmuştu bayraklarla donatılarak. Öcalan'ın yakalandığını anladığımda çok mutlu olmuştum. Bir daha terör olayları olmayacak diye çok mutlu olmuştum çocuk aklımla.

Bu hassasiyet o zamanlarda zirve yapmisti diye onu ornekledim

Yani bir vesile gercekten marsi okutmaya gerek biraktiginda bile lokal seviyeyi asamadik bu konuda

Gercekten geregine inaniyorsan oku avrupa maclarinda

Onu yapamayip kendi icimizde yapmamiz bana gucsuzluk gibi geliyor
Bence de okunmamalı sebebini yukarıdaki mesajımda açıkladım. Okunma sebebinin teröre karşı birlik mesajı olduğuna dair bir kaç yazı okudum, 90'lardaki ortam ve terörün azıtmış olması doğru olma ihtimalini artırıyor. Bu marş okuma geleneğinin dışarıya mesaj verme amacıyla başladığını sanmıyorum açıkçası.

Okunmaya devam etmesi de bir rituel olarak insanlari mutlu ediyorsa devam da edebilir sorun degil ama bana sirf klise olarak ediliyor gibi geliyor

Muhtemelen de devam edecektir

Bir diger rahatsizligim da bu coluk cocuk cikarilmasi seramoniye

Yani hic bir anlam , sebep , fayda gormedigim bir hadisedir

Abdullah Öcalan yakalandığında çarşıdaydım. Mısır Çarşısı gibi bir yer. Dükkanlar dipdibe. Tüm esnaf anında kapının önüne çıkıp alkış tutup ıslık çalmaya başladı. Tüm çarşı kıpkırmızı olmuştu bayraklarla donatılarak. Öcalan'ın yakalandığını anladığımda çok mutlu olmuştum. Bir daha terör olayları olmayacak diye çok mutlu olmuştum çocuk aklımla.

Bende rahmetli dedemlerin evindeydim, 1 ay oruç tuttu yakalandığında... Akşamında baya kutlama falan yapmıştık, yemekler falan yenmişti, lokma dağıtmıştık hatta. Güzel gündü vesselam.

Bu vesileyle bir anımı paylaşayım, malum it oğlu it İtalya'da kaldı bir süre, o dönem İtalyan mallarını boykot ediyordu herkes, İtalyan mallarını yakıyorduk falan. Ben de gaza gelip orjinal Milan formasını yakmıştım, o dönemde orjinal forma bulmak bugünkü gibi kolay değildi. Hala içime oturur, o forma koleksiyonumun güzide bir parçası olabilirdi halbuki :asd:

Bende rahmetli dedemlerin evindeydim, 1 ay oruç tuttu yakalandığında... Akşamında baya kutlama falan yapmıştık, yemekler falan yenmişti, lokma dağıtmıştık hatta. Güzel gündü vesselam.

Bu vesileyle bir anımı paylaşayım, malum it oğlu it İtalya'da kaldı bir süre, o dönem İtalyan mallarını boykot ediyordu herkes, İtalyan mallarını yakıyorduk falan. Ben de gaza gelip orjinal Milan formasını yakmıştım, o dönemde orjinal forma bulmak bugünkü gibi kolay değildi. Hala içime oturur o forma koleksiyonumun güzide bir parçası olabilirdi halbuki :asd:

Allah senin cezanı vermesin abi. Resmen ABD boykotunda iPhone kıranlardan, dolar yakanlardan çevremde yok diye sevinirken Milan forması yakan biriyle rakı masasına oturmam çok olası. Utanıyorum senden :D

Kaldirin olsun bitsin

Okunmalı - okunmamalı tartışmasına girmek istemiyorum ama NBA'de her maç öncesi milli marş okunur. Ev sahibi Kanada takımıysa Kanada marşı da okunur. Yerel veya uluslararası bir sanatçı tarafından seslendirilir. Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olduğu için örnek vermeye değer buldum. Tamamen lig politikasıyla alakalı bir şey.

Geri
Üst Alt