Fenerbahçe'den 4 Futbolcu PFDK'ye Sevk Edilecek

Fred ne yaptı görmedim lakin irfan ve mhy ceza filan almazlar mhy hakemi tehdit edince bile ceza almadı

Resmi aciklamayi beklemek lazim. Bence sayi daha fazla olacak

Abi fred diyorsunuz da bu adamla ilgili net veri var mı elde gittim videoları takip ettim ilk saldırı olurken bu orta sahaya hatta soyunma odasına doğru arazi olan heriflerden birisi yani mhyav, gavur fred ve Brezilyalı fred ortamdan sufak ufak uzaklaıyorlar, yumruklu saldırı sırasında krunic osayiyi arkadan tutuyor. İlk hamle üzerine yürüme evet ve orda bir savunma mekanizması giriyor ama adamı ttuttukları anda osayinin saldırısı oluşmaya başladığında krunic ne oluyor diye osayiyi tutmaya çalışıyor. (Maç sırasındaki tahrik ayrı tutuyorum)

Frede geri gelelim, osayi kalkıp orta sahada dövmelik adam ararken fred durumu farkediyor ve uçan yumruk olurken fred osayiye doğru koşuyor yumrukları engelleyemese de sonrasında tutuyor çekiyor. Bu sırada ortam ana baba günü kim kime vurmuş mevcut görüntülerle görmek çok zor.
Mert bir tekme savuruyor bunu yaparken arkasında osterwolde birine yumruk atıyor.
1-3 saniye önce yada sonra hatırlamıyorum muhtemelen önce irfan birine saldırıyor ve yumruk var mı bilmiyorum yer düşüyor adam yere düşünce de irfan tekme atıyor bunu yaptığı sırada da egemen olaya müdahil oluyor irfan dönüp yere düşen egemene de vuruyor.

Benim gördüklerim net bunlar.
1-2 itmeli dokunmalı şeyleri geçersek ki gerçekten geçelim ortamdaki iki büyük saldırı var bunun üzerine düşüp buradan maximum ceza çıksa yeterli. Yumruk atan adama 5 maç ceza verilecekse sokarlar öyle işe bütün enerjimizi buna vermemiz lazım. 2 büyük adli sorun var.
Bana kalsa yarasa’nın döner tekmesi eylem yönünden değerlendirilmeli şiddet seviyesi yok ama yaplan eylem direkt saldırı olarak değerlendirilmeli orada da. 4-5 maç bekliyorum o sebeple şuayipe.
Diğer ikisi için 10-12 falan yetersiz ceza süreleri 6-9 ay men yemek zorundalar minimum.

İrfan da her olaydan ayrı ayrı cezalandırılmalı. Taraftarı ısrarla ağır tahrik ve aşağılamadan 3 maç 2 ayrı kişiye saldırıdan da bunların birisi sporcu ve teknik heyet olduğu için hadi minimum ceza alsa 5 maçta buradan kilitlenmeli kendisine. Mal olduğu için de 2 maç bonus verilmeli.

Normal bir cezalandırma eylemlerinde 1. eylemleri için verilen cezayı bilmem de maç içinde yaptıkları her ayrı saldırı eylemi için katlamalı ceza alması gerekiyor 3 oyuncunun da.

önden yoklama yaptırıyolar gastecilerine, gelen tepkiler normal olursa bunun daha az versiyonunu gündeme alırlar

hangi maddeden sewk edilecekler ki

bence kesin şundan ederler

MADDE 45 – KAVGA Bir kavgaya karışan ve fiilleri daha ağır bir cezayı gerektirmeyen (a) Futbolculara 3 ila 5 müsabakadan men cezası,

belki saldırı olabilr

MADDE 44 – SALDIRI (1) Saldırının, futbolculara, yöneticilere, görevlilere veya diğer kişilere yönelik olması halinde; (a) Futbolculara 5 ila 10 müsabakadan men cezası,

tahrikte de 3te 1ine kadar indirebiliyolarmış

bişi beklemeyin yani

MADDE 45 – KAVGA Bir kavgaya karışan ve fiilleri daha ağır bir cezayı gerektirmeyen (a) Futbolculara 3 ila 5 müsabakadan men cezası,

belki saldırı olabilr

MADDE 44 – SALDIRI (1) Saldırının, futbolculara, yöneticilere, görevlilere veya diğer kişilere yönelik olması halinde; (a) Futbolculara 5 ila 10 müsabakadan men cezası,

bişi beklemeyin yani
Bildiğim kadarıyla bir maddeden fazla verilebilir

Abi fred diyorsunuz da bu adamla ilgili net veri var mı elde gittim videoları takip ettim ilk saldırı olurken bu orta sahaya hatta soyunma odasına doğru arazi olan heriflerden birisi yani mhyav, gavur fred ve Brezilyalı fred ortamdan sufak ufak uzaklaıyorlar, yumruklu saldırı sırasında krunic osayiyi arkadan tutuyor. İlk hamle üzerine yürüme evet ve orda bir savunma mekanizması giriyor ama adamı ttuttukları anda osayinin saldırısı oluşmaya başladığında krunic ne oluyor diye osayiyi tutmaya çalışıyor. (Maç sırasındaki tahrik ayrı tutuyorum)

Frede geri gelelim, osayi kalkıp orta sahada dövmelik adam ararken fred durumu farkediyor ve uçan yumruk olurken fred osayiye doğru koşuyor yumrukları engelleyemese de sonrasında tutuyor çekiyor. Bu sırada ortam ana baba günü kim kime vurmuş mevcut görüntülerle görmek çok zor.
Mert bir tekme savuruyor bunu yaparken arkasında osterwolde birine yumruk atıyor.
1-3 saniye önce yada sonra hatırlamıyorum muhtemelen önce irfan birine saldırıyor ve yumruk var mı bilmiyorum yer düşüyor adam yere düşünce de irfan tekme atıyor bunu yaptığı sırada da egemen olaya müdahil oluyor irfan dönüp yere düşen egemene de vuruyor.

Benim gördüklerim net bunlar.
1-2 itmeli dokunmalı şeyleri geçersek ki gerçekten geçelim ortamdaki iki büyük saldırı var bunun üzerine düşüp buradan maximum ceza çıksa yeterli. Yumruk atan adama 5 maç ceza verilecekse sokarlar öyle işe bütün enerjimizi buna vermemiz lazım. 2 büyük adli sorun var.
Bana kalsa yarasa’nın döner tekmesi eylem yönünden değerlendirilmeli şiddet seviyesi yok ama yaplan eylem direkt saldırı olarak değerlendirilmeli orada da. 4-5 maç bekliyorum o sebeple şuayipe.
Diğer ikisi için 10-12 falan yetersiz ceza süreleri 6-9 ay men yemek zorundalar minimum.

İrfan da her olaydan ayrı ayrı cezalandırılmalı. Taraftarı ısrarla ağır tahrik ve aşağılamadan 3 maç 2 ayrı kişiye saldırıdan da bunların birisi sporcu ve teknik heyet olduğu için hadi minimum ceza alsa 5 maçta buradan kilitlenmeli kendisine. Mal olduğu için de 2 maç bonus verilmeli.

Normal bir cezalandırma eylemlerinde 1. eylemleri için verilen cezayı bilmem de maç içinde yaptıkları her ayrı saldırı eylemi için katlamalı ceza alması gerekiyor 3 oyuncunun da.
Ne 3 5 maçı iyi misin?

İrfancan, Osayi ve Osterwelde minimum 3 ay futboldan men yemeli. diğer kişiler tartışmalı karışık konu onları da araştırıp hesaplayıp minimumdan ceza verecekler zaten. Olay tekme atan adamın sevkedilmemesi meşru müdafa bile olsa inceleme için sevkedilmeli ceza olayı sonra.

İrfancan sistematik bir şekilde olayları provake etti maçın başından beri arti siddete karisti 3 ay menden aşağısı kurtarmaz.

Global'deki fenerli amigonun haberi. Sayıya inanmıyorum. Fredi mhy'si hatta 3.kaleci mi genç bir çocuk vardı onun da sevki gerekir.

Ne 3 5 maçı iyi misin?

İrfancan, Osayi ve Osterwelde minimum 3 ay futboldan men yemeli. diğer kişiler tartışmalı karışık konu onları da araştırıp hesaplayıp minimumdan ceza verecekler zaten. Olay tekme atan adamın sevkedilmemesi meşru müdafa bile olsa inceleme için sevkedilmeli ceza olayı sonra.

İrfancan sistematik bir şekilde olayları provake etti maçın başından beri arti siddete karisti 3 ay menden aşağısı kurtarmaz.
Bana kalsa irfanın da daha yüksek olmalı ancak olaylara kavga şeklinde yaklaşacaklarını düşünüyorum.

Sonunda da dediğim gibi.
"Normal bir cezalandırma eylemlerinde 1. eylemleri için verilen cezayı bilmem de maç içinde yaptıkları her ayrı saldırı eylemi için katlamalı ceza alması gerekiyor 3 oyuncunun da"

Ama atıyorum saldırı suçu 5-10 maç ya irfanda bu türlü nedenlerle minimuma indirilecek gibi olarak hesapladım oradan 5 maç olarak ekledim.
Bu arada 12 maç ceza alsa zaten 3 ay cezaya tekabül ediyor aşağı yukarı.
Futbol ve tatil sürecini işin içine katarsak yaz transfer dönemi de dahil olmalı ki yaptıkları eylemler nedeniyle sicillerine işlensin ellerini kollarını sallayarak gidip başka ülkede futbol oynamasınlar.
Tekrar edeyim bence de futboldan men cezası almaları gerekiyor, akreditasyon alamamaları futbol sahalarına seyirci olarak bile girememeleri gerekiyor.
Uyuşmazlık kurulundan bonservis bedelini cezalı şekilde ödediğin oyuncuya 6 maç futbol oynamama cezası verilen ligde bu oyuncuların cezası yukarıda da dediğim gibi karlamalı artmalı ve en üst sınırlardan verilmeli.
İlk eylem 10 maçsa 10 maç, 2. yumruk artırmalı ceza %50 ile + 15 maç. Varsa 3. eylem %100 artırmalı şekilde. Bu oyuncular tahrik ederek bu işlemi yaptıklarından sadece tahrik için 3 maç alıp indirim uygulanmamalı.

Ancak Pfdk denilen kurum biri diğerine göre daha ağır eylemlerin ve küfürlerin olduğu 10larca dakika küfürün olduğu maç varken diğerinde 18 saniye küfür edildi diye 40 blok kapatırken daha ağır eğlemlere 4 blok ceza verebilecek omurgada bir kurul

belki saldırı olabilr

bişi beklemeyin yani
Buradaki tahrik hangisine uygulanabilir ki.
Osterwolde desen maç sonrası gidiyor tribünlere olta hareketi yapıyor. Hiç olay olmasa direkt tahrikten buradan kafadan ceza yiyecek kişi kendisi olmalı. Tahrik unsuru buradan kalkar.

Osayi diyelim mesela tahrik sahaya giren buna vurmuş olsaydı orada tahrik devreye girerdi. Sahaya her girene yumruk atılacak ve tahrikten sayılacaksa her maç bir kişinin sahaya girmesi için eylem yapılıp sonra yumruk attırılmak suretiyle herhangi bir yedek oyuncuya 3 maç ceza ile yırtılabilir öyleyse. 3 ayrı maçta 3 ayrı futbolcuya toplam 9 maç ceza alıp hükmen galibiyet ile bu 3 oyuncu nedeniyle 9 puan katkı ve 9 averaj alınabilir.

Mesela aynı tahrik kafaya suyun es geçtiği bir olayda elin şeye gittiğini 50 mp 15 tane kamerayla tespit edilemeyip 240p görüntü üzerinden bir olay var gibi diyip 1 maç cezada neden 3te 1 oranında düşüp yarıdan az olduğu için iptal olmadı ki.
Tahrik unsuru çok farklı işliyor. Misal kendisine sopayla gelen adama yumruk atsalar 5 maç yerine 2 maç alması gerekir mi evet burada tahrik olabilir. Yada tribün diyelim mhy üzerine oynadı dakikalarca ve o da gitti küfür etti hareket yaptı saldırmaya kalktı bak burada da tahrik unsuru girer saldırı eylemi 3'te bir oranında azalır.

Ama yerde yatan adama koşup tekme atan tahrikten falan yararlanamaz. Savunmasız kalan insan 3-4 yumruk atan ortamdan uzaklaşınca gidip başkasına da uçan yumruk dahil 5 tane yumruk atan tahrikten falan yararlanamaz. Canı sıkılan takım taraftar döver ceza falan veremezler kimseye.

Geri
Üst Alt