fenerbahçe'nin anadolu kulüplerine karşı takılma yüzdesi

Murat Saylak

Muhasip Üye
GalataSarayı Efendileri
Beraberlik ve maglubiyet ayrimi yapmaksizin lig maclarini inceledigimizde ortaya cikan sonuc su sekildedir:

Samsun: 4 macin 3'ünde takilmis Fener (%75 takilma orani) -> 2012 ve sonrasini aldim (Öncesi cok eski)

Sivas: 14 macin 8'inde takilmis Fener (%57,14 takilma orani) -> 2018 ve sonrasini aldim (Düsüp ciktiktan sonra)

Konya: 22 macin 11'inde takilmis Fener (%50 takilma orani) 2014 ve sonrasini aldim (Küme düsüp ciktiktan sonra)

Göztepe: 10 macin 5'inde takilmis Fener (%50 takilma orani) -> 2018 ve sonrasini aldim (Öncesi cok eski)

Adana: 6 macin 3'ünde takilmis Fener (%50 takilma orani) -> 2022 ve sonrasini aldim (Öncesi cok eski)

Antalya: 18 macin 8'inde takilmis Fener (%44,44 takilma orani). 2016'dan itibaren aldim (Küme düsüp ciktiktan sonra)

Basaksehir: 32 macin 14'ünde takilmis Fener (%43,75 takilma orani). Isim degistikten sonra oran %40.

Alanya: 16 macin 7'sinde takilmis Fener (%43,75 takilma orani) -> Full aldim, Süper Lig'e ciktiklarindan beri düsmediler

Kayseri: 18 macin 7'sinde takilmis Fener (%38,89 takilma orani). 2016'dan itibaren aldim (Küme düsüp ciktiktan sonra)

Ankaragücü: 10 macin 3'ünde takilmis Fener (%30 takilma orani). 2019'dan itibaren aldim (Öncesi cok eski ve karsilastirma icin yetersiz, arada yillarca bosluk oldugu icin)

Gaziantep: 10 macta 2 kez takilmis Fener (%20 takilma orani). Isim degisiklinden sonra aldim (Stadyum vs. degistikten sonra)

Kasimpasa: 30 macta 5 kez takilmis Fener (%16,67 takilma orani). Full aldim bunlari, 2 kez düsüp ciktilar ama tablo degismiyor

Rize: 18 macin 3'ünde takilmis Fener (%16,67 takilma orani). 2014'den itibaren aldim.

Hatay: 8 macin 1'inde takilmis Fener (%12,5 takilma orani). Full aldim. Süper Lig'e 2021'de ciktilar. Bir hükmen var ama oran degismeyecekti.

Eyüp/Bodrum: Daha önce rakip olmadilar

Bu sezon feneri baskani veya teknik direktoru fenerli olan takimlar sampiyonluktan etti

Aziz zamanı tam tersiydi derbileri alır anadolu maçlarında patlardı. Ali bunu fark etmiş olacak ki ilk işi anadolu takım başkanlarını kafalamak oldu.

Kasımpaşa,Rize ve kalırsa Hatay'ı gelecek sene şutlamak gerekiyor. Samsun,Sivas,Konya,Göztepe yer almalı bu istatistiğe göre ligde.

Sivas‘a biraz gereksiz yükleniyoruz gibi.

Tabii baskanlari sikeci falan ama Kasimpasa veya Rize‘yle ayni kefeye koymam.

Kasımpaşa,Rize ve kalırsa Hatay'ı gelecek sene şutlamak gerekiyor. Samsun,Sivas,Konya,Göztepe yer almalı bu istatistiğe göre ligde.
Öncelikli olarak Hatay'in haftaya düsmesi saglanmali. Biz, Trabzon ve Pendik'e bakiyor mevzu.

Önümüzdeki sene Rize, Kasimpasa ve Gaziantep'in düsmesi elzem görünüyor.
Duruma göre Ankaragücü veya Kayseri de olabilir.

Yeni gelecek olan takimlara sans vermek lazim.

Geri
Üst Alt