Haber Fenerbahçe'nin Borcu Açıklandı

Bizim 18 milyarlık ne yükümlülüğümüz var?
Futbolcu maaşları + bonservis
Başka ne var?

fenerin maddi durumu kotu degil beyler o yuzden ali koc gitsin istiyoruz. sadece toplam borca bakip yorum yapmak salaklarin isidir. saran gelirse bunlar seve seve kuculmek zorunda kalacak.

Bizim 18 milyarlık ne yükümlülüğümüz var?
Futbolcu maaşları + bonservis
Başka ne var?
İçinde nakit çıkışı gerektirmeyen bazı yükümlülüklerde vardır loca hizmeti gibi. Menajer ücretleri bir de futbolcuların 1 yıllık değil tüm süresini kapsıyor. Çalışan maliyetleri, store kiraları vb. gibi aklımıza gelmeyen başka şeylerde vardır.

Saran baskan olursa büyük ihtimal gercek borc da ortaya cikar.

İçinde nakit çıkışı gerektirmeyen bazı yükümlülüklerde vardır loca hizmeti gibi. Menajer ücretleri bir de futbolcuların 1 yıllık değil tüm süresini kapsıyor. Çalışan maliyetleri, store kiraları vb. gibi aklımıza gelmeyen başka şeylerde vardır.
Ben de onu diyorum
Mesela Osimhen 60 maaş Sane 27 maaş
Davinson Torreira Singo Sallai Yunus Ilkay ortalama 3 desen 54 milyon
35 bonservis Osimhen
Diğerlerini de toplasan 250 civarı yapıyor
Bir ihtimal vergiler de vardır
Yine de bizim 3 senelik gelir 3 × 300 olsa 900 milyon euro
Aslında hiç fena değiliz

Ben de onu diyorum
Mesela Osimhen 60 maaş Sane 27 maaş
Davinson Torreira Singo Sallai Yunus Ilkay ortalama 3 desen 54 milyon
35 bonservis Osimhen
Diğerlerini de toplasan 250 civarı yapıyor
Bir ihtimal vergiler de vardır
Yine de bizim 3 senelik gelir 3 × 300 olsa 900 milyon euro
Aslında hiç fena değiliz
Gelirin yabancı para biçiminde bu civarlarda olması lazım burada önemli olan o.

Şimdi bide bu çıktı borç değil bu yukumluluk
Aynı şey olmasa da finansal açıdan çokta farkları yok şimdi ben kişi olarak bankaya 30 bin kredi kartı borcum var bu benim borcum bu ay ödemem gerekiyor ama birde taksitli harcamalarım var yil sonuna kadar buda yükümlülük

Kira kontratım var 12 ay buda yükümlülük
Eee bunları odemeyecekmiyim essek gibi ödeyeceğim bunlardan kurtulma şansım yok
Başka gelir kalemi yaratıp banka borç faiz yükümlülüğünden kurtulabilirim ama bu yükümlülük ler su an için klubun finansal durumudur

Ekstra gelir kalemi yaratabileceğim gibi fesih yeni transfer artan döviz kuru gibi ekstra yüklerde cikabilir

Yok efendim borç 100 milyon yükümlülük 200 milyon demek saçmalıktır klubun borcu 300 milyondur kelime oyunu yapmayada gerek yok

Aynı şey olmasa da finansal açıdan çokta farkları yok şimdi ben kişi olarak bankaya 30 bin kredi kartı borcum var bu benim borcum bu ay ödemem gerekiyor ama birde taksitli harcamalarım var yil sonuna kadar buda yükümlülük

Başka gelir kalemi yaratıp banka borç faiz yükümlülüğünden kurtulabilirim ama bu yükümlülük ler su an için klubun finansal durumudur

Ekstra gelir kalemi yaratabileceğim gibi fesih yeni transfer artan döviz kuru gibi ekstra yüklerde cikabilir

Yok efendim borç 100 milyon yükümlülük 200 milyon demek saçmalıktır klubun borcu 300 milyondur kelime oyunu yapmayada gerek yok
Mesela Osimhen sene sonu satıldı.
Yine 60 milyonluk maaşını ödemek zorunda mısın?

Senin yükümlülüğünde 4 yıllık giderleri varken 4 yıllık gelirlerin yok. Böyle bir fark oluyor arada. Gelecek sene stad, store bazı sponsorluk vb. gelirlerin yok mesela. Böyle bir fark var en basitinden.

Yükümlülükten yarın bir oyuncu satar çıkarsın, ödenecek tarihi bellidir, bir anda ciddi bir bedel boşa çıkar.

Banka borcu veya şahsa borç borçtur ve harcanmıştır yani ödenmek zorundadır. Üstüne çoğunlukla faizi vardır.

Yükümlülük gelecekte almayı planladığın hizmetlerin taahhüdüdür maaşlar noktasında. Bonservis konusunda da bir assettir yarın satarsın kendini döndürebilri. Banka borcunda ödemek zorundasın şu ikisi uzayda dahi aynı olamaz.

Dolayısıyla borç zaten harcamış ve geri ödemenin şart olduğu yükümlülük ise harcamayı tahahhüt ettiğin ve iptal olabilecek bir kavramdır.

Yılda 10 milyar geliri olan kulüp için de iki yıllık gelirini gelecekteki 5 yıl için taahhüt etmesi yönetilebilirdir, bitti.

Yazdığın şey baştan aşağı o kadar yanlış ki, doğrusunu yazmak için uğraşmayacağım yav. Kabul de etmeyip 10 tane falan karşılıklı alıntıya gidecek iş muhtemelen ayrıca. Yanlızca yukarıdaki posta yazdığın hemen hemen her şeyin yanliş olduğunu belirtmek isterim. İyi forumlar.

Kuluplerin son 2-3 senede bu kadar borçlandırılması tesadüf değil, bir şeylerin yolu yapılıyor.

2014-gs
2015-fb
2017-bjk

O dönemlere göre çılgın paralar harcanmış ve sonunda bankalar birliği çıkmıştı yumurtadan. Bu seferde jk ile başlanacak başka şeyler çıkacaktır. Maksimum 2-3 seneye görürüz

Kuluplerin son 2-3 senede bu kadar borçlandırılması tesadüf değil, bir şeylerin yolu yapılıyor.

2014-gs
2015-fb
2017-bjk

O dönemlere göre çılgın paralar harcanmış ve sonunda bankalar birliği çıkmıştı yumurtadan. Bu seferde jk ile başlanacak başka şeyler çıkacaktır. Maksimum 2-3 seneye görürüz
İstanbul takımları, siyaset tarafından araplara peşkeş çekilmek isteniyor olabilir ama bence konu farklı. Futbolun mutlak odak noktası olması istenen bir sürece girdik sanırım. Siyasi gelişmelerden insanların haberdar olmaması veya haberdar olsa bile umursamaması amaçlanıyor da olabilir bilemiyorum. Bu kulüpler 1-2 sene içerisinde elli kere sermaye artırımı yaptı. Bana biraz tuhaf geliyor. Eskiden zordu sermaye artırımı yapmak diye hatırlıyorum. Borsadan pek anlamam, anlayan renktaşlar varsa aydınlatsınlar.

Sermaye arttırımı işin bir ayağı

Niye kabullenilmek istenmiyor yahu rakamlar ortada, Avrupa’nın büyük kulüpleri kadar store ve stadyum geliri var, tarihin en yüksek sponsorluk gelirleri var, ortada suni bir para harcama yok yani hele de bizim tarafta.

Yarın kur etkisiyle bu bozulmadığı sürece gelirler de bu civarda seyreder. Sermaye arttırımları etki ediyor ama payı %10 civarında.

Sermaye arttırımı işin bir ayağı

Niye kabullenilmek istenmiyor yahu rakamlar ortada, Avrupa’nın büyük kulüpleri kadar store ve stadyum geliri var, tarihin en yüksek sponsorluk gelirleri var, ortada suni bir para harcama yok yani hele de bizim tarafta.

Yarın kur etkisiyle bu bozulmadığı sürece gelirler de bu civarda seyreder. Sermaye arttırımları etki ediyor ama payı %10 civarında.
fakirlik ruhumuza işlemiş. parayı harcayınca, hep olmayan parayı harcıyormuşuz gibi geliyor. :D

fakirlik ruhumuza işlemiş. parayı harcayınca, hep olmayan parayı harcıyormuşuz gibi geliyor. :D
Gelirler bu bantta gittiği sürece her sene 100 bonservis versek de bir şey olmaz ama maaş olayı riskli o kesin, çünkü katkı alamadığın an boşa giden paralar oluyor.

🧾 31 Ağustos 2025 itibarıyla Fenerbahçe'nin toplam borcu 394 milyon € olarak açıklandı!

🧾 31 Ağustos 2025 itibarıyla Fenerbahçe'nin toplam borcu 394 milyon € olarak açıklandı!
Tüm yükümlülükler yokmuş Fb'nin tablolarda onlara yakın gazetecilerin dediğine göre. Tüm yükümlülükler 30 milyar TL'ye yakın demişlerdi en son haberlerde o da 600 milyon euro civarı sanırım.

yalan dolan maaş bonservis açıklayaman kulüp borç nasıl açıklıyor

bunlar 1 milyar euroluk olmuştur.

Geri
Üst Alt