Fenerbahçe'nin Sponsoru Açıklandı

Monopol , oligapol ve tam rekabetci piyasalar konularini inceleyerek baslayabilirsin sebeplerini arastirmaya

Baslica sebep firmalarin bilinirligini goz onunde tutmaktir , ben acik soyleyim tupras denen firmayi sirf borsadaki kodundan goruyorum

Ikinci sebep , kendi alaninda rekabeti olmasa da enerji alaninda rakipleri var , diger yakit turleri ve uluslar arasi piyasada kendi is kolunda mutlaka rakipleri var

Ucuncu sebep , bu tip firmalarin kamu yararina derneklere her daim destegi olur , dedigim gibi bunun bir spor kulubu olmasi tartismaya acik , ama baska firmalar da yapiyor bunu . Mesela sabiha gokcenin reklamlari yapildi uzun sure , ISG olarak , kimse hadi buradan ucayim desin diye degildi , yukarida yazdigim sebepler baslicalari

Ama tonla makale okuyabilirsiniz bununla ilgili

Bak bunu kabul ederim ama o zaman daha büyük oynamasi gerekir.
Mesela Socar, Gazprom, bunlar UEFA´ya, sampiyonlar ligine sponsor oluyorlar.

Valla verebilirler Tüpraş dediğin firma yılda 3 milyar falan kar ediyor ama yatırımcılarına dağıtıyorlar parayı, çalışanlarına falan da dağıtıyorlardır.

Uefa seviyesinde degil bu firma . Oralar daha buyuk aktorlerin sahnesi
Bu yüzden de böylesi bir sponsorlugun mantigini anlayamiyorum.
Fenerbahce kulübüne sponsor olmalari, daha fazla para kazanmayi gectim, yaptiklari bu yatirimi dahi cikaracagini düsünmüyorum.
Zaten bu sponsorlugun neden yapildigini biliyoruz da iste bizimkisi üzerinde genel anlamda konusmak.

Minimal rakamlarla sponsor oluyorlar butcelerine gore

Cok kucuk rakamlar . Umurlari olmaz . Sponsorluklar cok ucuzladi , bu pastadan guzel pay kapmis tupras zannimca

2 milyon Euro'ya hangi takıma sponsor olucaklar yahu Molde mi Vardar mı Avrupa kulüpler bizim gibi değil Arsenal yıllık sadece forma sponsorundan 70 milyon Euro alıyor, biz Nike'dan 10 milyon Euro alıyoruz.

Evet , bu furyaya kucuk takimlar anagold erzincan , suat insaat erciyes gibi seylerle katilmislardi

3. Basaksehir i almisti basaksehir , yavas yavas kuculdu isim ve rakam olarak sponsorluklar

Evet , bu furyaya kucuk takimlar anagold erzincan , suat insaat erciyes gibi seylerle katilmislardi

3. Basaksehir i almisti basaksehir , yavas yavas kuculdu isim ve rakam olarak sponsorluklar

Yabancılar kaçtı yerli firmalar da yüksek rakam ödemiyorlar zaten reklam ihtiyaçları çok yok, rekabette olmayınca uyguna alıyorlar böyle.

Önemli olan dışardan sponsor bulmak.

Onlar da ucuzlugu okuyabiliyorlar , su an tr ye yatirim icin dogru bir vakit aslinda fakat amerika baskisi sebebiyle tum firmalar aportta bekliyor olsa da adim atmiyorlar

Onlar da ucuzlugu okuyabiliyorlar , su an tr ye yatirim icin dogru bir vakit aslinda fakat amerika baskisi sebebiyle tum firmalar aportta bekliyor olsa da adim atmiyorlar

Ucuzluğu okumaları önemli değil Euro'yla sözleşme yapıyorsun, en azından kur riskin olmuyor.

Euro ile sozlesme yapmak yabanci firmalar icin bir avantaj degil cunku eger outsourcing mantigi ile calismiyorlarsa , yurt disindan finanse ederek bu yatirimlari yapacaklar

Karisik bir konu ama kisaca yabanci yatirimci icin kurun hareket kazanmasi sempatik bir durum degil

Cunku bunlar kisa vadeli kazanci saglayamazlar elinde nakit olan fonlar gibi

Tam sevdigim konular , ekonomi hukuk analiz

neden tüpraş

arçelik ,yapıkredi ya da aygaz değil

çünkü diğer takım taraftarları nihai bazda tepki gösteremez ve koç şirketleri içerisin de borcu en az olup gelir gider dengesi en iyi olan şirket

başka da bir açıklaması yok,monopol oligopol tam rekabetçi piyasalar konuları iktisatın referans konularıdır.buralarda ki çalışmalara bakarak mevcut durum analizi yaparsın,bütün iyi niyetinle.

ama işin aslına dönersen tek amaç vardır nihai piyasa tepkilerini bertaraf etmek ve sürekliliği bir ölçüde garanti altına almak.

Donald Trump amcamızın uzun zaman önce okuduğum bir kitabında dediği gibi"ekonomi okurken öğrendiğim tek şey ucuza mal et pahalı sat"

neyse ne işte,hayırlı olsun fener camiasına @Mahir Koç

Euro ile sozlesme yapmak yabanci firmalar icin bir avantaj degil cunku eger outsourcing mantigi ile calismiyorlarsa , yurt disindan finanse ederek bu yatirimlari yapacaklar

Karisik bir konu ama kisaca yabanci yatirimci icin kurun hareket kazanmasi sempatik bir durum degil

Cunku bunlar kisa vadeli kazanci saglayamazlar elinde nakit olan fonlar gibi

Tam sevdigim konular , ekonomi hukuk analiz

Evet zaten şu an yatırımcıların çekinme nedeni o kur çok hareketli Abd baskısı vs etkiliyor tabii ama kur daha çok etkiliyor.

1 yıl var ama sponsorluk için herhalde rayına oturur o zamana, Uefa men vs gelmezse belki yabancı biri gelir stad isim + forma için güzel para kazanma şansımız da var çok kötü rakamlar alma şansımız da hem ülke hem takımın durumu karışık.

ucuz sponsorun nedeni

muhtemelen takımların reyting ölçümleri yapılıyor bu tarz sponsorluklar da ve bizim takımlarımızın reytingleri çok düşük

belli bir kesim haricinde ,bizde, futbolla ya da sporun başka bir branşıyla kimsenin öyle abartıldığı kadar alakası olduğunu düşünmüyorum

futbolun sürekli gündemde olmasının tek nedeni tv ler

ucuz sponsorun nedeni

muhtemelen takımların reyting ölçümleri yapılıyor bu tarz sponsorluklar da ve bizim takımlarımızın reytingleri çok düşük

belli bir kesim haricinde ,bizde, futbolla ya da sporun başka bir branşıyla kimsenin öyle abartıldığı kadar alakası olduğunu düşünmüyorum

futbolun sürekli gündemde olmasının tek nedeni tv ler

Hadi 5 6 büyük lig bizden iyi dünyada izleniyor diyelim diğerleri Ukrayna, Belçika da falan çok mu fazla reyting.

Çoğu ülke nüfusu kadar digitürk abonesi var bizde yarısında lig paketi olsa 1,2 milyon üye yapar, stada gidenler, kaçak izleyenler falan derken azımsanmayacak rakama ulaşıyor aslında.

Bence sebep aynı bizim ülkedeki topçulara düşük bonservis verilmesi gibi Avrupa ülke sayılmıyoruz, bizi gelişmiş ya da gelişmeye çalışan balkan ülkesi olarak görüyorlar biz Bulgaristan, Yunanistan, Romanya'ya nasıl bakıyorsak onlar da bize öyle.

Hadi 5 6 büyük lig bizden iyi dünyada izleniyor diyelim diğerleri Ukrayna, Belçika da falan çok mu fazla reyting.

Çoğu ülke nüfusu kadar digitürk abonesi var bizde yarısında lig paketi olsa 1,2 milyon üye yapar, stada gidenler, kaçak izleyenler falan derken azımsanmayacak rakama ulaşıyor aslında.

Bence sebep aynı bizim ülkedeki topçulara düşük bonservis verilmesi gibi Avrupa ülke sayılmıyoruz, bizi gelişmiş ya da gelişmeye çalışan balkan ülkesi olarak görüyorlar biz Bulgaristan, Yunanistan, Romanya'ya nasıl bakıyorsak onlar da bize öyle.
Herhangi bir firma için saydığın ülkelerden çok daha iyi bir pazarız ve bunu biliyorlar ama buna rağmen sponsor bulamayan futbol kulüpleri.

Futbol Türkiye de artık ayak takımının işi olarak görülüyor ve nüfusun geneli pek umursamıyor.

Arda gibi ipsizler ve onca harcanan paraya rağmen elde sıfırla dolaşan takımlar bunun nedeni.

Futbol böyle giderse çok yakında tamamen ülke gündeminden düşecek

Geri
Üst Alt