Fenerbahçe'yi Küme Düşürme Nöbeti

27 mart'ta uefa şike cezalarını artık biz de vereceğiz diyecek. Sonra ya sezon bitmeden fenerasyon bunları bir lig düşürür veya sezon sonu uefa bir kaç tane birden.

Birincisi olursa tüpçü kararı verdikten hemen sonra istifa eder.

Asıl komik olan bu çıkan haberler.

Fener düşmüş hayalimde körpe bir düşmüş vur kirbacı gardiyan dayi tampon sağlamdir kadıköy tankı

Fotomaç'ın haberine göre; 2010-11 sezonuyla ilgili UEFA Disiplin ve Tahkim Kurulu ile CAS'a giden ancak Avrupa'dan 2 yıl men cezasını iptal ettiremeyen Fenerbahçe son adımı atıyor.

Sarı-lacivertliler, bu ay içinde CAS'tan gelecek gerekçeli kararın ardından İsviçre Federal Mahkemesi'nde ve Kanton Mahkemesi'nde UEFA aleyhine dava açacak.

İKİ ÖNEMLİ İTİRAZ YAPACAK

F.Bahçe'nin itirazındaki en önemli nokta, UEFA'nın yerel liglerdeki maçlarla ilgili organizasyondan men cezası veremeyeceği hakkında...

Fenerbahçe, "UEFA bizi 2008 ve 2011'de yürürlüğe giren disiplin talimatlarına göre yargıladı. Bu talimatlara göre UEFA yerel liglerdeki maçlar nedeniyle hiçbir kulübe uluslararası ceza veremez. UEFA kendine bu yetkiyi 2013'te verdi. Talimattaki değişiklikler bizi etkileyemez" diyecek.

Fenerbahçe'nin itiraz edeceği ikinci önemli nokta, UEFA'nın kişileri yerel liglerdeki olaylar nedeniyle yargılayamaması ve ceza verememesi... Yine Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler hakkında UEFA Disiplin Kurulu'nda soruşturma yapılmış, ancak Disiplin Kurulu müfettişlerden ek savunma istemek üzere dosyayı rafa kaldırmıştı.

TAZMİNAT DA GÜNDEMDE

Fenerbahçe, bu iki ana maddenin bulunduğu itirazlarla, devam eden cezanın iptalini isteyecek. Bunun yanı sıra, mahkemelerden çıkacak karara göre UEFA'dan tazminat da talep edilebilecek.

Büyük ihtimal o yetki maddesinde geçmiş kararların yerine bu uygulanacak maddesi vardır ve senin ülke federasyonun buna imzayı atmıştır dolayısı ile sende atmış oluyorsun. Ve son olarak sion falan o kadar ülke takımı maldı, mali yapı nedeni ile uefa'ya alınmayan takımlar maldı Uefa kendi oyunlarına bu takımları almaması büyük terbiyesizlik. 50-100 milyon€ arası para alabilirler devam etsinler bence!

Birileri bunlara hep bi umut veriyor tokat yiye yiye akıllanmadılar.

ok.gif
ctunc - 13.03.2014 11:36

bos.gif

Arkadaşlar UEFA bu topa girmez.

dosyayı kapattık diye yetkilileri söylüyor.

tut ki karıştı ve ´ceza ver´ dedi federasyona.

Federasyon özerk bir yapıdır.

Tahkim kurulu kararları‚ ´yeni delil ortaya çıkmadıkça´ anayasa güvencesi altındadır.

Var mı yeni bir delil?

tapeler dışında eski delil bile yokken‚ diyelim ki federasyon kurulları tekrar dosyayı açtı ve görüştü.

Aynı hukukçular‚ aynı deliller.

ne diyecek adamlar?

siz o mafya bozuntusunun lafıyla canınızı sıkmayın bence.

ay sonunda UEFA toplantısı var 27sinde Kazakistan´da diye duymuştum.

bir şekilde son noktayı koyar UEFA
ondan sonra İHO ne masal anlatır onu bilemem.

Ha söylediğim gibi küçük bir ihtimal de olsa‚ bizim federasyona yeniden görüş dese bile‚ durum ortada.

saygılar

:D:D:D

ok.gif
HAPPYFENER - 08.01.2014 23:47

Ya renkdaşlar bırakalım kişilerle uğraşmayı‚ eğer yeniden yargılanma olacaksa‚ UEFA nın bu yılki cezamızı‚ yargılama bitene kadar askıya alması için kamuoyu oluşturmalıyız.

ok.gif
1Cent - 09.01.2014 03:54

bos.gif

Ne Aziz yıldırım´ın ne de Ali şen´in Uefa´da hiçbir gücü yok...Azıcık birşey yapacak güçleri olsaydı Fenerbahçe bu durumda olmazdı zaten...Seneye de CL´ye gitmekten yana umudum yok

ok.gif
___robinho___ - 14.02.2014 13:45

bos.gif

Yargıtay kararından önce umutluydum. Şu anda imkansız. Hukuk süreci o kadar ağır işliyor ki‚ burada yaşıyoruz en büyük sıkıntıyı. Aralardaki anlaşmaları bilmiyorum ama en fazla tazminat alırız UEFA´dan‚ dahası mümkün değil. Ki tazminat hakkımızın olduğunu da düşünmüyorum.

ok.gif
ctunc - 13.03.2014 11:36

bos.gif

Arkadaşlar UEFA bu topa girmez.

dosyayı kapattık diye yetkilileri söylüyor.

tut ki karıştı ve ´ceza ver´ dedi federasyona.

Federasyon özerk bir yapıdır.

Tahkim kurulu kararları‚ ´yeni delil ortaya çıkmadıkça´ anayasa güvencesi altındadır.

Var mı yeni bir delil?

tapeler dışında eski delil bile yokken‚ diyelim ki federasyon kurulları tekrar dosyayı açtı ve görüştü.

Aynı hukukçular‚ aynı deliller.

ne diyecek adamlar?

siz o mafya bozuntusunun lafıyla canınızı sıkmayın bence.

ay sonunda UEFA toplantısı var 27sinde Kazakistan´da diye duymuştum.

bir şekilde son noktayı koyar UEFA
ondan sonra İHO ne masal anlatır onu bilemem.

Ha söylediğim gibi küçük bir ihtimal de olsa‚ bizim federasyona yeniden görüş dese bile‚ durum ortada.

saygılar

:D:D:D

İşlerine geldi mi TFF kararlarına nasıl da sahip çıkıyor dansözler...Daha dün Mali federasyonunun ceza verme ihtimaline karşı "mahkeme kararlarını bekleyin,yargıya saygılı olun" diyorlardı şimdi yargı kararlarını tanımayan TFF'ye el pençe divan duruyorlar...

DANSÖZLÜKTE ASENA SİZİN YANINIZDAN GEÇEMEZ...

BÜYÜK KULÜPMÜŞ BUNLAR BİR DE PEH (!)

tek bir korkum var oda uefanın bu konuda bukadar uzun zaman sessiz kalması

düşünün juventus platinin taraftarı oldğu takımdı şike açığa çıktığında 2 ay gibi kısa

bir sürede küme düşürüldü ve cezalar kesildi peki platini enayimide yıldırım demirörenin yaptğı gibi üstünü kapamadı ve küme düşürdü hemde uefa başkanıyken???ben başka pis kokular alıyorum bu işten dua edelimde uefa bize sağ gösterip sol vurmasın

malum juventusu eledik platinin Galatasarayda bir alacağı var bu şikecileri bahane edip Türk milli takımı ve tüm klüp takımlarını avrupa kupalarından men derse şaşırmayın

Allah Allahhhhhhhh hala seneye Avrupa Kupaları'na katılma umudu taşıyorlar.Kuş beyinli olmak böyle birşey işte...

olaya birde ters açı bakalım yıldırım demirören uefa başkanı olsun platinide italya federasyon başkanı, yıldırım demirören fenerbahçeyi şikeden küme düşürsün,bundan 3-4 yıl sonrada juventus şikeden tüm yetkili mercilerde suçlu bulunarak uefadan men edilsin yıldırım demirören platiniye(__ ben avrupa kupalarından men ettim sen küme düşürmesende olur) dermiydi yoksa (_ benim fenerbahçemin günahı neydide küme düştü senin takımında küme düşücek yok öyle 3 kuruşa 5 köfte hadi ikile,,,)

az mantıklı olsalar bunlarıda düşünürlerdi

düşünün juventus platinin taraftarı oldğu takımdı şike açığa çıktığında 2 ay gibi kısa

bir sürede küme düşürüldü ve cezalar kesildi peki platini enayimide yıldırım demirörenin yaptğı gibi üstünü kapamadı ve küme düşürdü hemde uefa başkanıyken???ben başka pis kokular alıyorum bu işten dua edelimde uefa bize sağ gösterip sol vurmasın

malum juventusu eledik platinin Galatasarayda bir alacağı var bu şikecileri bahane edip Türk milli takımı ve tüm klüp takımlarını avrupa kupalarından men derse şaşırmayın

Atladığın bir nokta var ,

italyada bu işe özel spor yargısı vardı ve 2 ay içinde paketlediler hepsini ,

bizde ise ahlaksız şerefsiz bir fenerasyon , siyasiler , uzun ve ağır yargı süreçleri mevcut ,,

UEFA'nın kurallarının açıklarından maksimum ahlaksızlığı göstererek faydalanmamızda cabası oldu ,,

birde UEFA da özellikle platinide saf değil koç-yapı kredi sponsorluğu ile iyi söğüşlediler ,,

Korkmana ise gerek yok şuanda bu şikeciler nedeniyle platini denen şerefsizde sıkışmış vaziyette daha önce birkaç defa yazmıştım ,, geçtiğimiz günlerde alman gazetesinde çıkan haber içeriği ile sadece bir haber değildir platini ve UEFA ya bir uyarı mesajıdır .

UEFA/FİFA gibi kurumların öncelikli görevi futbolu geliştirip sevdirmektir ,, bu şikeci pislikler nedeniyle bir ülkeye bu şekilde men edemezler bunu kimseye anlatamazlar ve maddende altından kalkamazlar , ayrıca daha evvel bu konuda yanlış hatırlamıyorsam bizim gibi bursaspor gibi masum takımlara zarar gelmeyeceğini açıklamışlardı epey bir süre evvel .

Fotomaç'ın haberine göre; 2010-11 sezonuyla ilgili UEFA Disiplin ve Tahkim Kurulu ile CAS'a giden ancak Avrupa'dan 2 yıl men cezasını iptal ettiremeyen Fenerbahçe son adımı atıyor.

Sarı-lacivertliler, bu ay içinde CAS'tan gelecek gerekçeli kararın ardından İsviçre Federal Mahkemesi'nde ve Kanton Mahkemesi'nde UEFA aleyhine dava açacak.

İKİ ÖNEMLİ İTİRAZ YAPACAK

F.Bahçe'nin itirazındaki en önemli nokta, UEFA'nın yerel liglerdeki maçlarla ilgili organizasyondan men cezası veremeyeceği hakkında...

Fenerbahçe, "UEFA bizi 2008 ve 2011'de yürürlüğe giren disiplin talimatlarına göre yargıladı. Bu talimatlara göre UEFA yerel liglerdeki maçlar nedeniyle hiçbir kulübe uluslararası ceza veremez. UEFA kendine bu yetkiyi 2013'te verdi. Talimattaki değişiklikler bizi etkileyemez" diyecek.

Fenerbahçe'nin itiraz edeceği ikinci önemli nokta, UEFA'nın kişileri yerel liglerdeki olaylar nedeniyle yargılayamaması ve ceza verememesi... Yine Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler hakkında UEFA Disiplin Kurulu'nda soruşturma yapılmış, ancak Disiplin Kurulu müfettişlerden ek savunma istemek üzere dosyayı rafa kaldırmıştı.

TAZMİNAT DA GÜNDEMDE

Fenerbahçe, bu iki ana maddenin bulunduğu itirazlarla, devam eden cezanın iptalini isteyecek. Bunun yanı sıra, mahkemelerden çıkacak karara göre UEFA'dan tazminat da talep edilebilecek.

CAS Sonucundan beridir şunu yapmalarını o kadar çok istiyorum ki umarım mahkemeye giderler ,

Altın vuruş yapacaklar kendilerine ...

Atladığın bir nokta var ,

italyada bu işe özel spor yargısı vardı ve 2 ay içinde paketlediler hepsini ,

bizde ise ahlaksız şerefsiz bir fenerasyon , siyasiler , uzun ve ağır yargı süreçleri mevcut ,,

UEFA'nın kurallarının açıklarından maksimum ahlaksızlığı göstererek faydalanmamızda cabası oldu ,,

birde UEFA da özellikle platinide saf değil koç-yapı kredi sponsorluğu ile iyi söğüşlediler ,,

Korkmana ise gerek yok şuanda bu şikeciler nedeniyle platini denen şerefsizde sıkışmış vaziyette daha önce birkaç defa yazmıştım ,, geçtiğimiz günlerde alman gazetesinde çıkan haber içeriği ile sadece bir haber değildir platini ve UEFA ya bir uyarı mesajıdır .

UEFA/FİFA gibi kurumların öncelikli görevi futbolu geliştirip sevdirmektir ,, bu şikeci pislikler nedeniyle bir ülkeye bu şekilde men edemezler bunu kimseye anlatamazlar ve maddende altından kalkamazlar , ayrıca daha evvel bu konuda yanlış hatırlamıyorsam bizim gibi bursaspor gibi masum takımlara zarar gelmeyeceğini açıklamışlardı epey bir süre evvel .

benim demek istediğim platini o dönemdeki spor hukuklarına acele etmeyin düşürmeyinde 2 yıl avrupadan men ederiz konu kapanır diyebilirdi ama demedi neden çünki uefada işler başka türlü yürüyor ülke federasyonları ne kadar uefa kurallarına göre hareket ederse okadar göze hoş geliyor platinide o yüzden italya federesyonuna ve spor hukukna karışmadı adamlar 2 ayda kestiler cezaları bizimkiler gibi kıvırtmadılar

Ukrayna da birkac topcuya 7 yil sonra vermisti ve birkac kulube de dahil. Umut asilamak icin soylemiyorum fakat UEFA yada FIFA bu kadar

gurultuye ragmen hicbir zaman bu olay kapanmistir demedi, hep ucunu acik birakti. Ceza kesin gelecek diyebilirmiyiz HAYIR, gelmeyecek diyebilrimiyiz .. HAYIR.

Bekleyip gorecegiz.

uefa bas bas bağırıyor şike,doping ,ırkıçılığa sıfır tolerans diye bence platini köprüyü geçene kadar ayıya dayı dedi, şimdi cezalar gelince uefa benim tekelimde değil 54 ülkenin söz söyleme hakkı var dicek ve küme düşürülen juventusu portoyu yunan külübünü örnek gösterecek TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR, arkadaşlar heran herşeye hazırlıklı olmamız lazım

sessiz kalmasının nedeni siyasi

benim demek istediğim platini o dönemdeki spor hukuklarına acele etmeyin düşürmeyinde 2 yıl avrupadan men ederiz konu kapanır diyebilirdi ama demedi neden çünki uefada işler başka türlü yürüyor ülke federasyonları ne kadar uefa kurallarına göre hareket ederse okadar göze hoş geliyor platinide o yüzden italya federesyonuna ve spor hukukna karışmadı adamlar 2 ayda kestiler cezaları bizimkiler gibi kıvırtmadılar

Diyemezdi ... ,

Öncelik ülkelerin iç mevzuatındadır ve bu konuda italyada 2 ay içinde herşey olup bitti ve adamlar kendi cezalarını verdiler dolayısıyla UEFA ya iş düşmedi , ayrıca o davada Milanda şikeden ceza almasına karşın devam eden sezonda ŞL'ye katıldı üstüne şampiyon oldu !

Aslında örnek gösterilmesi doğal olsada Türkiyedeki süreç ve dava ile italyadaki süreç ve dava bir çok bakımdan benzeşir tarafları yok .

UEFA'nın Nisan 2007 tarihinde yaptığı kendi organizasyonlarına katılım için gerekli kural değişikliğini de unutmayalım kabaca söylersek " temiziz tahahüdü "

Diyemezdi ... ,

Öncelik ülkelerin iç mevzuatındadır ve bu konuda italyada 2 ay içinde herşey olup bitti ve adamlar kendi cezalarını verdiler dolayısıyla UEFA ya iş düşmedi , ayrıca o davada Milanda şikeden ceza almasına karşın devam eden sezonda ŞL'ye katıldı üstüne şampiyon oldu !

Aslında örnek gösterilmesi doğal olsada Türkiyedeki süreç ve dava ile italyadaki süreç ve dava bir çok bakımdan benzeşir tarafları yok .

UEFA'nın Nisan 2007 tarihinde yaptığı kendi organizasyonlarına katılım için gerekli kural değişikliğini de unutmayalım kabaca söylersek " temiziz tahahüdü "

murat bey sizce uefadan bir baskı gelcekmi gelmicekmi???

ayrıca uefa basbas bağırıyor şikeden verilen cezalar ülkeden ülkeye değişiklik gösteremez diye amaçları ne???

Mahmut Uslu, geçtiğimiz günlerde yapılan kulüpler birliği toplantısında çıkan 6+2 kararından sonra, "Yorum yapmamıza gerek yok. 17 kulüp anlaşsın sonra bize gelsinler, değerlendiririz" şeklinde konuşmuştu.

hem şikeden ceza al avrupadan kovul hemde küçük dağları ben yarattım havalarında gez,, pişkinliğin bu kadarı fazla

gelicez mahmut bey merak etme bankasya'ya düştüğünüzde 17 kulüp toplanıp elimizede bir kolanya bir çiçek alıp geçmiş olsuna geleceğiz.GALATASARAY vefalı takımdır mutlaka geleceğizzzzzzzzzzz:semi-twins:

Geri
Üst Alt