Fenerbahçe'yi Küme Düşürme Nöbeti

Durduk yere fener yöetimi dünkü toplantısında İsviçre Federal Mahkemesine Casın verdiği kararın yürütmesinin durdurulması için başvuruda bulunuyor.Niçin sorusuna gelince bir şeylerin olduğundan veya olacağından korkuyorlar.Geçen seneki gibi timsaha yatma pozisyonu.fenerin aleyhine her an herşey olabilir.

İşviçre federal mahkemelerine başvurmaları zaten uzun zamandır beklenen birşeydi renktaş tabiki sonuçsuz kalacak orası ayrı ama benim gözümde Uefa ve Fifa alması gereken kararları almayarak veya işi gereğinden fazla uzatarak futbolda şikeye ciddi anlamda göz yummuştur.

Bu saatten sonra amatör kümeye düşürseler dahi 3 senelik bir soğutma süreci ile şikeye tolerans gösterilmiştir kimse aksini iddia edemez.

Avrupada'da işler Türkiyedeki gibi adamına göre ve büyük olasılıkla rüşvetle yürüyor bunu yaşayarak görmüş olduk.

İşviçre federal mahkemelerine başvurmaları zaten uzun zamandır beklenen birşeydi renktaş tabiki sonuçsuz kalacak orası ayrı ama benim gözümde Uefa ve Fifa alması gereken kararları almayarak veya işi gereğinden fazla uzatarak futbolda şikeye ciddi anlamda göz yummuştur.

Bu saatten sonra amatör kümeye düşürseler dahi 3 senelik bir soğutma süreci ile şikeye tolerans gösterilmiştir kimse aksini iddia edemez.

Avrupada'da işler Türkiyedeki gibi adamına göre ve büyük olasılıkla rüşvetle yürüyor bunu yaşayarak görmüş olduk.
Büyük miktarda bir rüşvet yemeseler işi bu kadar uzatmazlardı.Bu "KOÇ" grubunun sponsorluk olayının da bu işte etkili olduğunu düşünüyorum.

Yoksa İtalya'da,Fransa'da,Yunanistan'da olaylara aynı sezonda müdahale etmişlerdi.

Şikebahçe vakasında konuyu pehlivan tefrikasına çevirdiler.

Büyük miktarda bir rüşvet yemeseler işi bu kadar uzatmazlardı.Bu "KOÇ" grubunun sponsorluk olayının da bu işte etkili olduğunu düşünüyorum.

Yoksa İtalya'da,Fransa'da,Yunanistan'da olaylara aynı sezonda müdahale etmişlerdi.

Şikebahçe vakasında konuyu pehlivan tefrikasına çevirdiler.

Aynen fenerbahçe 3 Temmuz'dan beri arkasına müthiş bir siyasi ve ekonomik güç aldı.

Zamanında Ünal Aysal bu ateş üfleyerek sönmez demişti tam da bu olayı kastettiğini anlamamıştım. Bence Ünal Aysal UEFA'ya güveniyordu fakat o da kestiremedi Avrupalıların rüşvet alabileceğini. Dediğin gibi bahsettiğin ülkelerde anında müdahale etti Fifa ve Uefa cezalara.

Dediklerine katılmamak elde değil.İşi iyice uzattılar,tff feneri bu sene ligi birinci bitirene kadar uğraştı.Ligi ikinci bitiren şampiyon sayıldığı için cl ye doğrudan gidiyoruz.Bunlar küme düşürülmeyip önümüzdeki senede ligi birinci bitirirlerse,böyle bir ihtimal var.Bakalım o zaman fener cl ye doğrudan katılabilecekmi.Uefa veya Fifa bütün bu oynanan oyunlara göz yumarsa o zaman her türlü konuyu bağladıkları anlaşılır,bunun üzerine başta Trabzonlular ve bizim gibi Galatasaraylılara birer damacana soğuk su az gelir.

Şu an fb forumlarında ciddi ciddi bu sene clye gidebileceklerini konuşuyorlarmış. Herhalde bizim bu başlıkla da dalga geçiyorlardır. Sonra biz gerizekalı diyince kızıyorlar.

Geçen senede böyle bir durum yaratmışlar,avrupa kapısı açıldı diyerek borsada indira gandi yaptılar.Sonrası malum.Bu senede bunlar aynı tezgahı kurdular.Küme düşürülme ile ilgili bir duyum almış ve harakete geçmiş olabilirler.

Sivas-fenerbahçe maçında şike yapıldığını kabul eden Uefa disiplin komitesinin,eskişehir sporu bilmem ama sivasa yerleştireceği kesin.Sivas ile ilgili karardan sonra durum biraz daha netlik kazanır.

Bence bu konuya kilit vurma zamanki geldi. Mart dendi sonra mayis simdi haziran diyorlar.. Uefanin bir halt yiyeceği yok sucu yapanin yanina 1 şampiyonluk kar kaldi

Yaptıkları şike bunların yanına kalmayacak.Bunlar kadıköyde Bursanın şampiyon olduğu sene Trabzon maçından sonra Şampiyon gibi sevinmişlerdi.Şampiyon olabildilermi?hayır.Bu senede aynı.Şampiyon olamadılar Ligi sadece birinci bitirdiler.Bunlarda hala kuyruk acısı var.Uefa bu gibi konularda fazla acele etmiyor.Bekleyelim görelim.

yani çok okkalı bişey bekliyorum ben.bakalım hangi gün eğlence...

UEFA'nın yediği rüşvet yanına kar kalacak.

Olan yine fenere olacak ve düşcekler.

Verdikleri rüşvet cezayı sadece geciktirdi.

fifa devreye girip yaptırım uygulayacağım demediği sürece bir halt olmaz. uefa dan umudum yok, çünkü orda bazı şeylerin döndüğünden eminim artık

fifa devreye girip yaptırım uygulayacağım demediği sürece bir halt olmaz. uefa dan umudum yok, çünkü orda bazı şeylerin döndüğünden eminim artık

Çok iyi zamanda şike yaptılar ama herifler.

Başbakan tayyıp, tff başkanı aydınlar sonra tüpçü, uefa başkanı platini.

Bütün pislikler bir araya toplanmış.

Bunlar 2001 yılından beri şike yapıyorlar,

Fakat ben literatüre geçecek, yirmi yıl sonra bile arama motorlarına match fixing yazıldığında direk fbnin adının çıkacağı bir ceza bekliyorum.

milli takımın men edilmesi bu tayyip'in işine gelmez.

FB camiası zaten karşısında yani şirin gözükmek ile çok oy alamayacağını o da biliyordur.

Ancak milli takımın ve diğer takımların avrupa'dan men edilmesini kabul etmek artık sessiz kalan kesimin özellikle de bizim taraftarın ayaklanması demek olur o kadar mal değillerdir umarım.

Kimse futbola göre oy verip vermemezlik yapmaz.Bunun en büyük örneği Trabzon.Bizden kat kat fanatik oldukları halde durumu görüyoruz.O yüzden geçelim bunları.Tayyip Erdoğan ise siyasi analizlerin dışına çıktı artık.Ne yaparsa yapsın adam gücün kendinde olduğunun farkında.Futbolu tiye bile almıyordur eminim.

Kimse futbola göre oy verip vermemezlik yapmaz.Bunun en büyük örneği Trabzon.Bizden kat kat fanatik oldukları halde durumu görüyoruz.O yüzden geçelim bunları.Tayyip Erdoğan ise siyasi analizlerin dışına çıktı artık.Ne yaparsa yapsın adam gücün kendinde olduğunun farkında.Futbolu tiye bile almıyordur eminim.

ataşehirdeki 10 dönümlük arazinin satışına bile karışan bir bb sporun her dalına da karışır kendimizi kandırmayalım.

Geri
Üst Alt