- 1 Ağustos 2009
- 46.510
- 48.769
- 4.708
Üzerinden bir smaç basmak isterim Onurum
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Üzerinden bir smaç basmak isterim Onurum
En son 2001'de yarı final görebilmişiz Eurobasket'lerde.
Final oynadığımız evimizde düzenlenen o turnuvadan beri tarihimizin en büyük başarısını an itibari ile elde etmiş olduk.
Onda finalde Bodiroga'lı, Vidac'lı, Stajakovic'li efsane Yugoslavya'ya son periyot kaybetmiştik finalde. (Futbol dışı izlediğim ilk takım şampiyonası idi).
Bundan sonrası kolay değil.
Ama bu takım bir gün kupa olacaksa bu kesinlikle Ergin Hoca ile olacak.
2001 sonrası 13 yıl boyunca en iyi jenerasyonu heder eden Tanjevic olmasa bence o dönem kesin bir kupa gelirdi.
Ama ender başarılarımız
2006-Dünya Şampiyonası (Çeyrek Final-6. olduk)
2009-Eurobasket (Çeyrek Final)
2010-Dünya Şampiyonası (Final-2. olduk-ev sahibi)
Bana göre bu kadro 2001-2010 arası çok daha fazlasını yapabilirdi. Hidayet, Kutluay, Mehmet Okur, Kerem Tunçeri gibi çok üst düzey isimler Ömer Onan, Kerem Gönlüm, Sinan Güler gibi iyi savaşçılar da vardı kadroda ama çok az başarı kazanıldı.
Ergin Hocam'ın elindeki kadro Alperen ve az biraz Cedi ile Larkin dışında o kadroların yanına yaklaşacak durumda bile değil.
NBA'da oynamış ama çok da tutunamamış Furkan, büyük takım seviyesinde bile tutunamamış Kenan ile falan buraya geldi adam.
2001-2010 arası kadro Tanjevic yerine elinde olsa en az 1 Avrupa şampiyonluğumuz vardı bence.
kısmen katılmakla birlikte katılamadığım noktalar da var hocam , o dönem kadrosu evet çok iyiydi ama kadronun heder edildiğine inanmıyorum. ne olursa olsun basketbol rakiple oynanan bir oyun, o yıllarda özellikle ispanya ve fransa yunanistan falan öyle bir jenerasyon yakalamıştı ki sen iyiysen onlar çok çok iyiydi. mesela ispanya 2009 2011 2015 2022 avrupa basketbol şampiyonu oldu, olimpiyatlarda abdnin rüya takımlarını finalde baya zorlamıştı, bi kere de yunanistan abd rüya takımının elinden olimpiyat şampiyonluğu kazanmıştı. daha hırvatistan litvanya vs saymadım bile. ki onlar da avrupanın en büyük basketbol ekolleri . o dönem bütün takımlar altın jenerasyonu yakalamıştı yani. biz takım olarak sırbistan ispanya fransa litvanya yunanistandan hiç bir zaman iyi olamadık. özellikle oyun kurucu pozisyonlarında hiç bir zaman star oyuncu çıkartamadık. kerem tunçeriyle falan nasıl rekabet ediceksin spanouis navarro lull teodosic tony parker jasikeviciusla falan ? o dönemki gardlar avrupanın en iyi gardlarıydı. sonuç olarak her jenerasyon gibi onların da sonu geldi , düşünsene ispanyayı gasol kardeşler lull fernandes rodriguez reyes falan nasıl bi jenerasyondu... fransa tony parker gibi süper starla oynadı. saymakla bitmiyor. bizim hidayet %60 la serbest atış atardı büyük turnuvalarda. şu anki takımımızın yakaladığı enerji inanılmaz iyi. kupayla taçlandırmak tarihi bir başarı olur fakat kabul edelim ki bunda en büyük şansımız sırplar da dahil eski kadroların yarı gücünde olmaması. bizde de %100 karşı olduğum devşirme olayı sayesinde gard olayını larkinle çözdük. alperen dışında takımda o seviyelerde oyuncu yok malesef. cedi kenan furkan ercan ademle falan kupa kazanma aşamasına geldiysek takımın payı %50 ise, kalan %50'yi de rakiplere sayıyorum ben kısaca.
+ olarak dünya basketbol şampiyonalarını da hesaba katarsak ginobili'Li arjantin jenerasyonu , brezilya avustralya falan gibi çok iyi takımlar da devreye girince, madalya kazanmak aşırı zordu. şimdi bu jenerasyona yeni alperen'ler bularak hep o seviyelerde kalmayı hedeflemeliyiz.
ben devşirme olayından hiç mutlu değilim. avrupa basketbol şampiyonasında ne işi var her takımda bi tane amerikalının ? benim gözümde turnuvanın ruhunu baltalıyor. bir çok takım kullanıyor , buna karşı çıkan takımlar da var litvanya gibi sırbistan gibi ekoller. böyle bir hak varsa tabi kullananlara da bir şey diyemezsin. ispanya bile yanlış hatırlamıyorsam 2022'de loronzo brown'du tam hatırlayamadım, onu devşirdi onunla şampiyon oldu. zaten artık avrupadan elit seviyede oyun kurucu çıkmıyor. nerde o efsanevi gardlar. artık her takım amerikadan çözüyor o işi. koskoca sırbistan bile teodosicten sonra gard çıkartamadı star seviyede. umarım gelecek senelerde yine efsanevi jenerasyonlar olur da doya doya basketbol turnuvaları izleriz. gerçekten eurobasket izlemekten inanılmaz keyif alıyorum. mesela olimpiyatlar ya da dünya şampiyonları bana asla o zevki vermiyor. işin içine amerika asya afrika basketbolları falan girince kalite acayip düşüyor.Tabi ki dediklerin doğru.
Ben en son 2017 de izlemiştim bu turnuva hariç.
2022'de sadece Fransa maçına bakmıştım kaybettiğimiz.
Bence de o kadroların yanından geçmiyor çoğu takım.
Yunanistan'da Spanoulis bir ara 3. guard falandı takımda Diamantidis falan vardı düşünün.
Gasol, Navarro, Nowitzki, Manu, Parker çok iyi isimler vardı hem size'lı 4-5'ler hem de kısalar aynı anda.
Şimdi çoğu takımda uzunlar yıldız seviyesinde ama kısalar NBA seviyesinden uzak ALMANYA dışında (Schröder, Wagner).
Zaten onların çıkışı da hem NBA seviyesinde guard ve kısa forvetleri var hem de yaşlansa da NBA oynayıp yeni dönen Theis tarzı tecrübeli pivotları var. Kalanı da Euroleague ya da Eurocup oyuncuları zaten düzenli oynayan ve iyi süreler alan isimler oynadıkları yerlerde.
İspanya bu turnuvayı hazırlık gibi görmüş 2022-2023'e kadar oldukça iyiydiler zaten.
Fransa'da düşüş var.
Rusya ambargolu
Yunanların uzunlar muazzam kısalarda da Dorsey eklemesi ile Sloukas ile dengeliler. Ama tabi ki eski kadroları yok.
Litvanya bence bu devşirme olayından geri gitti. Herkes de en az 1 ABD'li var, kendileri hariç.
Bizim Larkin'i al 2006-2010 arası takıma at, en az 1 şampiyonluk alırız diyorum ben Tanjevicê ve o kadrolara rağmen.
Yukarıda yazdığım büyük isimler vardı evet ama takımlarda bu kadar devşirme olmadığı için NBA'de kendi ülkesine has kısa ve uzun ihraç eden kimse onlar daha iyiydi.
Şimdi NBA'den Larkin gibi Amerika'lı devşiriyor Makedonya falan bile. O adamların çok ismi yok belki ama takımlar arası mesafe de kapandı böylece.
Şu an üst turlara gitmek de çok kolay değil bu açıdan. Herkes de belirli seviyede 2-3 isim var bu şekilde. Kalanı vasat evet.
ikisi de Türkiye'de oynanmasa 2001'de gruptan çıkamazdık 2010 da belki çeyrek yapardıkEn son 2001'de yarı final görebilmişiz Eurobasket'lerde.
Final oynadığımız evimizde düzenlenen o turnuvadan beri tarihimizin en büyük başarısını an itibari ile elde etmiş olduk.
Onda finalde Bodiroga'lı, Vidac'lı, Stajakovic'li efsane Yugoslavya'ya son periyot kaybetmiştik finalde. (Futbol dışı izlediğim ilk takım şampiyonası idi).
Bundan sonrası kolay değil.
Ama bu takım bir gün kupa olacaksa bu kesinlikle Ergin Hoca ile olacak.
2001 sonrası 13 yıl boyunca en iyi jenerasyonu heder eden Tanjevic olmasa bence o dönem kesin bir kupa gelirdi.
Ama ender başarılarımız
2006-Dünya Şampiyonası (Çeyrek Final-6. olduk)
2009-Eurobasket (Çeyrek Final)
2010-Dünya Şampiyonası (Final-2. olduk-ev sahibi)
Bana göre bu kadro 2001-2010 arası çok daha fazlasını yapabilirdi. Hidayet, Kutluay, Mehmet Okur, Kerem Tunçeri gibi çok üst düzey isimler Ömer Onan, Kerem Gönlüm, Sinan Güler gibi iyi savaşçılar da vardı kadroda ama çok az başarı kazanıldı.
Ergin Hocam'ın elindeki kadro Alperen ve az biraz Cedi ile Larkin dışında o kadroların yanına yaklaşacak durumda bile değil.
NBA'da oynamış ama çok da tutunamamış Furkan, büyük takım seviyesinde bile tutunamamış Kenan ile falan buraya geldi adam.
2001-2010 arası kadro Tanjevic yerine elinde olsa en az 1 Avrupa şampiyonluğumuz vardı bence.
Tedesco yorumlarini gordum ilgili postun ilk sayfalarindaBasketi bilirsin
Voleybolu bilirsin
Atletizmi bilirsin
Modayı bilirsin
Sen firavun musun?
Ters gelebilirler dış şutu çok iyi takım ama Almanya'da Schröder ve Wagner çok iyiler, üstelik pota altında Theis var. Bence Almanya takılırsa Slovenlere takılabilir Doncic'ten mütevellit.Finlandiya, Almanya'ya ters gelir mi?