Cevap: FIFA 11 (PS3/Xbox 360/PC)
Beyler bu oyunu beğenmeyen çıkmaz diyorum bu kadar net konuşuyorum. Ağzım açık bakakaldım oyuna yemin ediyorum FIFA 10 ile felan alakası yok bu oyunun sıfırdan başka bir oyun bu ya o paslar, o grafikler, o animasyonlar yuh dedim resmen.
Pro Passing+
Oyunun en can alıcı noktası. Gerçekte ki gibi düşünmeden pas atamıyorsunuz oyunda. FIFA 10'da ki gibi ardarda pas yapmayı denedim olmadı. Kısacası olağan üstü bir özellik olmuş. Hakkaten Pro Passing özelliği oyuna ayrı bir hava katmış. Dikkat ettim her oyuncu aynı şekilde pasta atmıyor, yani pas özelliği oyuna direkt etki ediyor.
Personality+
Bu özellikle oyunun can alıcı özelliklerinden bir tanesi. Mesela Xavi, Xabi Alonso gibi oyuncular "playmaker" statüsünde yer alıyor. Onlara özel özellik bunlar. Sonrasında Messi'de de "dribbler" felan diye özellik var. Bunlar sadece kategoriler. Birde bunun oyun içi olayı var. Mesela Messi'nin, Ronaldo'nun animasyonlarıyla Xabi Alonso'nun veya başka oyuncunun animasyonları farklı, topa dokunuşları farklı, top kontrolleri ve pas özellikleri felan farklı. Her oyuncu birbirinden farklı yani. Bunun dışında gözüme çarpan Ronaldo'nun kendine has özellikleri de var oyunda. Kaka ile denedim Kaka yapmadı ama Ronaldo ile denediğimde yaptı o meşhur topu aldıktan sonra ki hızlı hareketlerini.
Animasyonlar
FIFA 10'u düşünün, üstüne 2 katı daha animasyon düşünün. Başka birşey demeye gerek var mı

? Her çeşit animasyon elden geçirilmiş yani. Koşudan tutun, pasa kadar, şuta kadar, özel hareketlere kadar. Mesela Ronaldo'ya havadan pas attınız, adam göğsüyle yanındakine bırakıyor, sonrasında topla yürüme animasyonu da dikkatimi çekti. Ve gol sevinçleri de muhteşem olmuş, 2 kişi birden seviniyor muhteşem hareketler yapıyorlar
Grafikler
WC 2010 grafiklerinin biraz daha cılalanmış hali, yani aşmış bir grafik kalitesi var oyunda. Işıklandırma, yüz detayları, forma detayları, çim, krampon felan inanılmaz olmuş gerçekten. PES 2011'den daha iyi grafik var sanıyorum oyunda. (PES 2011'in videolarına ve resimlerine bakarak konuşuyorum) Bu kadarını beklemiyordum.
Top Fiziği
FIFA 10 ile alakası yok top fiziğinin. Toplar muhteşem gidiyor, ortalar ve şutlar inanılmaz. Paslar muhteşem, gerçekten adamlar sıfırdan kodlamışlar sanki.
Oyun hızı
İşte oyunun diğer can alıcı olayı. Bu sefer tam tutturmuşlar oyun hızını. Full versiyonda slow, medium, fast gibi seçeneklerde olacaktır elbet ama demonun oyun hızı gerçekle birebir diyebilirim.
Yapay zeka
Yapay zeka da eski serilere göre inanılmaz gelişim göstermiş. Daha Legendary'de oynamama rağmen direkt belli ediyor kendini. Mesela rakip artık özel hareketler yaparak bizi geçmeye çalışıyor, biz kaleci atışı kullanırken önümüzde ki adamların önünde koşuyorlar kısa pas yaparsak kapıp gol atsınlar diye. Sonrasında yapay zekanın verdiği kararlarda saçma değil, doğru kararlar artık. Yani FIFA 10'un en az 2 katı diyebilirim.
Sonuç...
...olarak bu oyun aşmış diyorum sadece. Demosu bile böyleyse full versiyonunu düşünemiyorum. Oyunu sanki baştan kodlamışlar, sanki herşeyi baştan yapmışlar gibi. Oynayın anlarsınız. Gerçekten beklediğimize değecek bir oyun yapmış adamlar. Bu saatten sonra da geliştirilecek şeyde aklıma gelmiyor hani nerede eksik var desem hepsi diğer oyunda gideriliyor hatta üstüne inanılmaz şeyler ekleniyor.