FIFA 11 (PS3/Xbox 360/PC)

Cevap: FIFA 11 (PS3/Xbox 360/PC)

FIFA 10

-Oyun çok hızlı,

-Hız, güç, şut özellikleri dışında her oyuncu neredeyse aynı, yani Xavi ile attığınız pası pas özelliği düşük olan oyuncu da atıyor,

-Pozisyon çeşitliliği offline modda az,

-Ardarda saçma pasları çok rahat bir şekilde yapıyorsunuz,

-Yapay zeka çok kötü ve sizi hiç zorlamıyor,

-Saha boyutu bazı stadlarda çok küçük,

-Grafikler genel olarak bazı stadlarda çok berbat, bazılarında ortalama üstü, bazılarında güzel. Çimler ise gerçekten kötü, hatta bazı stadlarda oyundan soğutuyor insanı,

-Top fiziği genel olarak fena değil ama top bazen aşırı kavis alıyor, şutlarda fazla iyi değil.

-Manager modu çok iyi değil.

FIFA 11

-Oyunun hızı FIFA 10'dan daha iyi fakat hala hızlı bence, daha yavaş olması gerekir,

+Personality+ özelliği sayesinde her oyuncu birbirinden farklı bir halde. Hız, güç, pas, çeviklik, top kontrol gibi özellikler maç içinde kendini fark ettiriyor (Xavi ile atılan pası düşük özellikli oyuncu atamıyor, veya top kontrol veya çeviklik...)

+Pozisyon çeşitliliği offline modda fazla,

+Pro Passing özelliği sayesinde ardarda saçma pas sorunu FIFA 10'a göre biraz daha iyi yani çok kolay bir şekilde yapamıyoruz bu tür şeyleri, tabii oyuncu mesela baskı altındaysa çok rahat pas atamıyor,

+Yapay zeka çok çok iyi, inanılmaz alan savunması yapıyor Legendary'de ve çok akıllı oynuyor,

+Saha boyutu daha da büyük,

+Yeni eklenen "co-op" kamera muhteşem,

+Grafikler FIFA 10'a göre 10 katı daha güzel (abartmıyorum),

+Top fiziği görüp görebileceklerinden en iyisi kesinlikle.

+Animasyonlar daha da çeşitlendirilmiş, hatta bazı oyunculara özel animasyonlarda var mesela Ronaldo, Messi gibi oyuncular kendine has koşu stilleriyle koşuyorlar oyunda,

+11 vs 11 online mod eklenmiş,

+Kaleci olma özelliği eklenmiş,

+360 derece birebir mücadele özelliği eklenmiş,

+Manager modu çok daha oynanabilir bir hal almış.

+Oyuna ses, tezahurat gibi şeyler ekleme özelliği eklenmiş ve bu sayede atmosfer inanılmaz bir hal almış. Mesela Galatasaray'la maç yaparken gereken sesleri yüklerseniz maça girişte "War Chant" müziği, maç sırasında tüm tezahuratlarımızı, gol olduğunda "lay lalaaay lay lay" diye çalan müziği duyabilirsiniz :).

-Kısıtlı da olsa HDD'ye gollerimizi kaydedebiliyoruz, fakat 5 veya 10 ile sınırlandırılması çok kötü.

Hakkaten fark yokmuş :)

Teker teker artıları değerlendiriyorum ve neden hiçbirinin önemli olmadığını aktarıyorum Cem :)

-Personality'i farketmedim şu ana kadar fazla,dediğim gibi güçlü takımlarla oynamanın hiçbir zevki yok bence. Ama güzel bir özellik olduğu kesin.

-Bir futbol oyunu insana oynamadığın sürece zevk vermez,ondan buna birşey diyemeyeceğim.

-Pro passing olayını ben daha pek farketmedim,tamam Fifa 10 kadar kolay peş peşe pas yapılamıyor ama L1 + X sonra da üçgen ile çoğu defansı yarabiliyorsun kolayca. Zaten oyun düzenlerinin ara pas üzerine kurulu olması herşeyi anlatıyor.

-Yapay zekanın iyi olması tekrar beni ilgilendirmiyor.

-Saha boyutu daha da büyük ne demektir? Bütün sahaların her oyunda aynı olması lazım, daha da büyük olması da zaten pek mühim değil bence.

-Yine insan insana oynadığında co-op cameranın ne manası var bilemicem.

-Grafikler PES 11 kadar iyi değil bir kere Fifa'da ama zaten HER YENİ OYUNUN GRAFİĞİ DAHA İYİ OLUR, bunu artı olarak yazman acizlikten başka birşey değil. (Bu arada Arda'nın gerçekteki Arda ile UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI BİLE YOK.)

-Fifa ve PES'ten başka oyun olmadığı için top fiziğinin Fifa'da en iyi olması normal,pek bir rakipleri yok sonuçta. Ama doğru,şutlarda o balon hissi artık olmuyor sadece L1 + üçgen paslarda o olay var hafiften.

-Animasyonların çeşitlendirilmiş olmasını ben pek farketmedim,özel hareketleri mi bahsediyorsun bilmiyorum.

-11 vs 11 online mod tek kelimeyle müthiş bir düşünce bence,sadece umarım fazla lag olmaz. Türkiye'den oynayanlar için olacağı kesin :)

-Kaleci olma özelliği yine bildiğin multiplayer oyunda pek bir manası yok ama çok yaratıcı bir özellik.

-360 derece birebir mücadeleden kastın ne bilmiyorum, geçen sene gelen 360 derece passing ve hareketleri cilalayıp tekrar vermişsin gibi geldi bana.

-İlk mesajımda bahsettiğim gibi tezahüratlar en belirgin farklardan biri.

-Gol kaydetmenin yine pek bir özelliği yok.

Cem farkettiysen saydığın hiçbir özelliğin oynanışa bir katkısı yok. Fifa 9 ve 10 arasındaki farkları yaz buraya, sonra da 10 ile 11 arasındaki farkları. Arada müthiş bir fark var. Personality, Pro passing ve Top fiziği dışında hiçbir göz alıcı özellik yok. Ben Fifa'nın kendisini daha da geliştirmesini beklerdim ki öyle birşey yapsalardı seneye kimse PES 2012'de nasıl bir oyun çıkaracak diye sormazdı bile.

-Personality+ dediğim şey şudur. Mesela havadan gelen topu Ronaldo'nun kontrol etmesiyle tekniği zayıf bir oyuncunun kontrol etmesi bir değildir. Oyunda da aynen böyle bu durum. Biri süper kontrol ederken, diğeri iyi kontrol edemiyor. Veya başka örnek çevikliği iyi olan adam daha hızlı dönüyor, pas özelliği daha iyi olan adam daha hızlı ve tam ayağa isabetli paslar atıyor. Ve herkes kategoriye ayrılmış durumda (pasör/şutör/top kesici gibi), haliyle herkes aynı değil. Oynayışı direkt etkiler bu durum, gerçekçiliği de bir o kadar artırır.

-Offline oynayanlar için çok önemlidir bu durum, ayrıca pozisyon çeşitliliği sadece offline modu kapsamaz, oyunu kapsar direkt. Yani oynayışı etkiler.

-Oyun arapaslar üzerine kurulu değil ki Umut ? Eğer senin adam koşu yaparsa ve sende doğru zamanda ara pası yaparsan top o zaman gider o adama. Her zaman gitmiyor top.

-Yapay zekanın iyi olması oyunu etkiliyor, seni de etkiliyor. Yapay zeka senin takımında ki oyuncuları da kapsıyor, rakip oyuncularını da. Sen oynarken 11 oyuncuyu aynı anda yönetmiyorsun değil mi :) ? Yani oynayışı etkiliyor bu durumda.

-Saha boyutu FIFA 08-09'da çok küçüktü, FIFA 10'da biraz daha büyüdü, FIFA 11'de ise en iyi boyuta ulaşılmış oldu. Ayrıca çok mühimdir bu olay. Saha boyutunun biraz daha artması daha çok pozisyon anlamına gelir, oyuncunun yapabileceklerini arttırır, yani oynayışı çok çok etkiler.

-Co-op kamerayı dene anlarsın. Bu kamera ile sahayı tamamen görebiliyorsun ve saha kontrol altında oluyor.

-Grafikler FIFA 08'de müthişti, 09'da çok daha geriledi. 10'da biraz daha iyi oldu ve FIFA 11'de inanılmaz şekilde arttırdılar grafiği. PES 11'den çok daha üstün bence. PES 11'de grafik anlamda iyi taraflar yüzlerin daha fazla benzemesi, formaların ve kramponların daha detaylı olması o kadar. Onun dışında ki çoğu şeyde FIFA 11 çok daha iyi.

-Koşu, pas verme, uzun top atarken ki animsyonlardan falan bahsediyorum. Ayrıca özel hareketlerde daha fazla doğrudur, gol sevinçleri de 2 kişi yapabiliyorsun, golün sevincini daha fazla yaşıyorsun.

-360 derece pas ve hareket FIFA 10'da eklendi oyuna ama bu özellik yoktu. Mesela 360 derece dribbling olmadan sadece 16 yöne hareket edebiliyorduk. Oyuncular düz 16 yönde gidiyorlardı sadece. Ama 360 derece olayıyla her tarafa hareket imkanı sağlandı. Mücadele de öyle. Eskiden 16 yön içerisinde mücadele ediyorlardı, şimdi ikili mücadelelerde oyuncular 16 yönle sınırlı değiller. Mesela eski oyunda kaleye doğru düz gidiyordun, 2 kişi mücadele ediyordu ve sadece düz giderek mücadele ediyordu, ama şimdi öyle değil, sağa sola 1 derece kayıyorlar yani düz gitmiyorlar 360 derece hareket imkanı sağlanmış mücadele ederken. Anlatabilmişimdir umarım :) Bu da oynayışı direkt etkiler, gerçekçiliği de artırır.

Arkadaslar bu Lobbed Trough Pass L1 + ücgen denen seye nasil önlem alabilirim, ve hizli verkaclara

Çok deli bir kadro kurdum lan.:D

Akinfeev-Schennikov-Badstuber-Breno-Lahm-Alex Song-Schweini-Kroos-Bale-Robben-Lukaku.:asd:Lahm'ı satıp Rafael-Fabio ikilisini alayım diyorum.Bir de önerebileceğiniz genç bir stoper varsa söyleyin beyler.:D

Akinfeev-Schennikov-Badstuber-Breno-Lahm-Alex Song-Schweini-Kroos-Bale-Robben-Lukaku.:asd:Lahm'ı satıp Rafael-Fabio ikilisini alayım diyorum.Bir de önerebileceğiniz genç bir stoper varsa söyleyin beyler.:D

Kelly - Liverpool.

Otamendi.

Arkadaslar bu Lobbed Trough Pass L1 + ücgen denen seye nasil önlem alabilirim, ve hizli verkaclara

Alan savunmasını tercih et. Topa doğru gitme, topun gideceği yöne doğru git savunma yaparken. Ben hiç pres yaparak oynamam, kolay kolay da arapası yapamaz rakip takım bana. Ama ne zaman pres yaparsam aynı gerçek maçta ki gibi adamlar çat diye koyuyor arapasını.

Alan savunmasını tercih et. Topa doğru gitme, topun gideceği yöne doğru git savunma yaparken. Ben hiç pres yaparak oynamam, kolay kolay da arapası yapamaz rakip takım bana. Ama ne zaman pres yaparsam aynı gerçek maçta ki gibi adamlar çat diye koyuyor arapasını.

Valla ben aliskanlik yapmisim top onlardayken full elim pres tusunda. Kimle nerde ne zaman olursa olsun full pres yapiyorum haliyle Word Class'da tak tak takiyor adamlar. Profesyönelde biraz calismam lazim.

Yillardir sorun devam ediyor bende Profesyönel hep cok kolay Word Class ise cok zor.

Arkadaşlar Kick off da maç yaparken Manager moduna göre daha kolay oluyor sebeb ne olabilir

Aynı zorluk derecesinde varmı bir bilginiz

Arkadaşlar Kick off da maç yaparken Manager moduna göre daha kolay oluyor sebeb ne olabilir

Aynı zorluk derecesinde varmı bir bilginiz

Bir kaç soru daha

Arkadaş bu bek oyuncuları hücuma çıkmıyorlar

Kendimiz sistem yapamıyor muyuz?

Forvete Hizli bir forvet önerebilirmisiniz +80

Geri
Üst Alt