- 12 Mayıs 2013
- 3.936
- 221
- 883
Peki renktaş bu coin trading işi nasıl oluyor, püf noktaları neler?
MHA-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Ben de bu işin ustası değilim ama kendimce uyguladığım bir yöntemim var.
Markette mesela premier ligi ve altın oyuncuları seçiyorum. Sonra,
min: 8000
max: 9900
min buy now: 8100
max buy now: 10000
gibi bir fiyat aralığı koyuyorum. Hızlıca R1 yaparak 59. dkya geliyorum. Bilirsin genelde çoğu kişi kartlarını 1 saatten koyar markete. Anladığın üzere, 59. dkya satışa daha yeni çıkmış kartları görmek için geliyoruz. Diyelim bir Rooney gördük; bid=8200 buy now=8500 şeklinde.
Şimdi bu noktada, biraz piyasaya hakim olmak gerekiyor. O tecrübe lazım. Yani bir Rooney'nin aşağı yukarı kaç coin civarına satıldığını bilmen lazım. En azından biraz hissetmen, tahmin etmen lazım yani bu oyuncu için bu fiyat ucuz/pahalı gibi sanki diye düşünmen lazım.
Rooney'nin ortalama 10k coine satıldığını biliyor veya hissediyorsan hemen buy now deyip alıyorsun. Yok bilmiyorsan veya emin değilsen ikinci alternatif Rooney'i seçip fiyat karşılaştır diyeceksin. Ordan diğer oyuncular bu Rooney'i en az ne kadara koymuş onu kontrol etmelisin. Baktın bid=7900 buy now=9200 şeklinde bir Rooney daha var. O zaman almaktan vazgeç pek bir şey kar edemezsin. Zaten etsen de EA sattığın ücretin %5'ini sana vermiyor. Yani 8500'e aldığını 8700'e satınca kar etmiş olmuyorsun aslında yaklaşık 250 zarar ediyorsun.
Şimdi neden piyasayı bilmen lazım, gördün mü alman lazım dedi? Bu fiyat karşılaştır olayını yapmanın nasıl bir zararı var ki ne güzel emin olurum diye düşünüyorsan, senin gibi böyle fırsatları yakalamak için pusuda bekleyen yüzlerce kişi var. Sen bu fiyattan daha ucuzu var mı diye kontrol ederken harcadığın her saniye o adamın çoktan başkası tarafından alınması ihtimalini arttırıyor.
Sonuç olarak başta dediğim gibi işin uzmanı değilim ama genellikle oyuna yeni başlayanlar veya para bebelerinin açtığı paketlerden çıkan, beklentilerini karşılamayan oyuncuları piyasasını araştırmadan markete koymaları sebebiyle bu yöntemin işe yaradığı oluyor. Daha iyi yöntemler de vardır tabii.