FİFA'ya Yeni Dünya Kupası Planları Nedeniyle Protesto

Hasan Bekir

Berlin Panteri
UEFA'ya üye 55 federasyonun tamamı, Gianni Infantino'nun 'Fifa Forward Enterprise' planlarını protesto etmek amacıyla erkekler ve kadınlar Dünya Kupası'nı boykot etme kararı aldı. (Ben Jacobs)UEFA üyeleri bugün saat 14.00 sularında başlayan acil toplantıda, FIFA tarafından düzenlenen hiçbir turnuvayı desteklememe konusunda uzlaştı.

burda da mı kararları tek adam alıyor bu ne ula

1785450701034.webp

Donald Trump'ın eş tarafı, Infantino'nun satmayı planladığı hisseler için baş yatırımcı olarak devreye girdi. Söz konusu olan, milyarlarca dolarlık bir anlaşma. (CNN)

Infantino geldiği günden beri futbolu mahvetmekten başka bir şey yapmıyor.

Özellikle bu seneki Dünya kupası rezaletin zirvesiydi.

Tamam futbol koca bir sektör. İlla ki para önemli ama futbolu tamamen para için oynanan bir oyuna çevirmek bambaşka bir şey.

UEFA'nın dün erken saatlerde Gianni Infantino'nun teklifini oybirliğiyle reddettiğini açıklamasının ardından, Kuzey Amerika, Orta Amerika ve Karayipler futbol konfederasyonu olan CONCACAF da bu tutumu benimsedi.

"CONCACAF, futbol sevgisiyle birleşmiş ve sporun her zaman ön planda tutulduğu bir konfederasyondur. Bu felsefe doğrultusunda, son on yıl içinde hizmet, şeffaf yönetim ve sporun sürdürülebilir idaresi temellerine dayanan bir yapıyı adım adım inşa ettik. 41 üye federasyonumuzun temsilcileri bugün bir araya gelerek, Gianni Infantino'nun teklifini oybirliğiyle reddetme kararı aldı."

Geri
Üst Alt