- 16 Haziran 2010
- 190.951
- 133.740
- 6.478

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 360'da yayınlanan Telegol programına bağlandı ve önemli açıklamalarda bulundu.
"Bizimle ilgili açıklama yapmak hadlerine değil"
"Bizler, hakemler, oyuncular hepimiz tenkit edilen işler yapıyoruz. Futbol zaten hatalar oyunu. Bizim de tenkit edilmemiz normal, herkes edilebilir. Hepimiz aynı ailenin bir mensubuyuz. “Efendi Beşiktaş” olarak biz “ne olursa olsun kazan değil hakkıyla oynayıp şerefiyle kazan” sloganı olan takım olmaktan gurur duyuyoruz. Hakem hataları zaman zaman bizim lehimize zaman zaman aleyhimize oluyor. Başka kulüpler hiçbir işi olmayıp da kendi kulüplerinin işleriyle uğraş vereceklerine bize sataşıyorlar. Bir basın toplantısı Beşiktaş ile alakalı, öbürü yapıyor Beşiktaş ile alakalı. Bu şık bir şey değil. Herkes kendi kurumu hakkında söz söyleyebilir. Ben bir başka camia için küçük kulüptür falan diyemem. Haddimize değildir. Kimsenin bizimle ilgili açıklama yapması haddi değildir."
Galatasaray sözlerine açıklık getirdi!
"Galatasaray ile ilgili açıklamalarımı da başka yere çekiyorlar. Galatasaray’ın iç işlerine karışmak bizim haddimize değildir. Galatasaray’ın kendi programı var, bu da gayet doğru bana göre. Bence doğru bir strateji uyguluyorlar. O günkü konu şuydu Beşiktaş’ın borcunun 2.5 katrilyon olduğunu yazanlar vardı. Ben de şunu anlatmaya çalıştım. 330 milyon dolar borçla aldık kulübü. Her tarafta yüzlerce dava vardı. Oyuncular gitmek istiyordu. Beşiktaş’ın ortada bir stadı yoktu. Olağanüstü bir hale gelmiştik. 1.2 milyon civarında bir borcu var. Bunu yüksek göstermenin Beşiktaş’a ne yararı var. Galatasaray ile ilgili alakalı da "1.5 katrilyon borcumuz var, yolun sonuna geldik" demişlerdi. Biz 2.5 katrilyonluk bir borçla nasıl güllük gülistanlık olabiliriz. Biz kimseye gidip para mı istedik, malımızı ipotek mi ettirdik. Bunun üzerine yapılmış bir konuşmadır. Galatasaray’ın da çok değerli bir başkanı var Dursun Özbek, çok sevdiğimiz bir başkan. Yaptığım bütün açıklamanın özü budur."
Beşiktaş hangi yolla borcu ödeyecek?
"Beşiktaş’ın kendi stratejisi var. UEFA ile yaptığımız bir plan var. 20 milyon Euro zarar açıklayacak hakkımız varken 10 milyon Euro ile gittik. Bu sene daha iyi gidiyoruz, zaten kar açıkladık. Borcu aşağıya indirmenin 3 yolu var. Ya Galatasaray’ın yaptığı gibi mal varlığını satıp borçları ödemek. İkinci, borçları yapılandırıp senelere yayıp öderseniz ama faizi çok olabilir. Üçüncüsü, sermaye artırımı yapıp öyle borç ödemek. Biz şu andan 2. yöntemle hareket ediyoruz. Yatırımlarımız bittiği için artık kar elde etmeye başladık."
Riekerink'e sert çıktı!
"Yolda görsem tanımam Barış Şimşek’i. MHK’nin başında Yusuf Namoğlu. Galatasaraylı olduğunu herkes bilir. Bu adamların olduğu yerde böyle bir şeyler bekliyorlarsa ayıp bunlar. Önce tartıp konuşacaklar. Galatasaray’ın hocası Napoli maçındaki pozisyonla ilgili yorum yapıyor. Şenol hoca rakip takımla ilgili böyle yorum yapar mı? Nereden çıktı böyle bir açıklama? Beşiktaş ile bir algı operasyonu, hakemleri etkilemeye yönelik şeyler yapılıyor. Ne olmuş Quaresma’nın pozisyonunda. Sanki gören de o anda gerideymişiz sanır. Evet, pozisyon kırmızı kart olabilir.
Fotomaç yasağı tatlıya bağlandı!
"Bizim hiçbir zaman ne bir sansüre ne bir olaya girme niyetimiz vardır. Fotomaç da çok iyi çalıştığımız bir gruba mensup bir gazete. Ama burası Beşiktaş. O günkü manşet doğru bir manşet değildi. Turkuvaz grubundan da bir kişiyle konuştum, o da manşetin doğru olmadığını ama bizim yasağın da hoş olmadığını söyledi. Sadece bizle alakalı değil hiçbir camiayla ilgili böyle şeyler yapılmaması lazım. Yorum farklıdır. Bunun manşet olması üzdü. Yarın oturup konuşacağız. Onlarla iyi çalışıyoruz.
Bizim de yasakçı bir zihniyetimiz yoktur. Çözeceğiz bu işi yarın. Biz kimseyle kavga etmek istemiyoruz."
AJANSSPOR