Fikstür Tuhaflığı (Rezilliği)

Töre Dirik

👐 Mauro İcardi 👐
GalataSarayı Efendileri
Az evvel oturdum ve kısa bir süre fikstürü inceleyeyim dedim. Ve hepimizin malumudur ki, İstanbul gibi bir şehirde Cuma günü oynanan maçlarda, taraftar stada yeterli yoğunlukta gidemeyebiliyor. Yani iç saha takımına bir dezavantaj sağlıyor bu durum.

Şimdi gelin bir fikstüre bakalım...

İLK İÇ SAHA MAÇI : Galatasaray - Eskişehirspor (Seyircisiz)
İKİNCİ İÇ SAHA MAÇI : Galatasaray - Sivasspor (Cuma günü)
ÜÇÜNCÜ İÇ SAHA MAÇI : Galatasaray - Fenerbahçe (Derbi olması sebebiyle olsagerek, Cumartesi)
DÖRDÜNCÜ İÇ SAHA MAÇI : Galatasaray - Kasımpaşa (Cuma günü)
BEŞİNCİ İÇ SAHA MAÇI : Galatasaray - Trabzonspor (Büyük maç olması sebebiyle sanırım, Cumartesi)
ALTINCI İÇ SAHA MAÇI : Galatasaray - Akhisar Belediyespor (Cuma günü)
YEDİNCİ İÇ SAHA MAÇI : Galatasaray - Mersin İdman Yurdu (Cumartesi günü)
SEKİZİNCİ İÇ SAHA MAÇI : Galatasaray - Çaykur Rizespor (Pazar günü)

SONUÇ : Derbileri saymazsak (Trabzonspor'u da derbiye dahil ediyorum tabi) geriye kalan 6 iç saha maçı için ortaya çıkan tablo şu...

3 MAÇ CUMA GÜNÜ
1 MAÇ SEYİRCİSİZ
1 MAÇ CUMARTESİ
1 MAÇ PAZAR

FENERBAHÇE'NİN TABLOSU

5 MAÇ CUMARTESİ GÜNÜ
3 MAÇ PAZAR GÜNÜ
1 MAÇ CUMA GÜNÜ (Ayıp olmasın diye koydular sanırım)

Şaşırdım mı ? Kesinlikle hayır. :)

Sampiyonlar liginden dolayi olabilir ama bu serrfsizlerin yaptığı herşeyin altında art niyet ararım ben

vay be.. böyle bakınca rezillik ben buradayım diye bağırıyor..

Pazar günü oynayalım da üstüne Salı günü CL maçına mı çıkalım? Her şeyde bi tuhaflık aramayın

Ya beyler tuhaf diyorsunuzda ŞL maclarimiz olacak Pazar günü olursa 2-3 gun kaliyor futbolcular yorgun yorgun nereye oynuyor.Cuma-Cumartesi bizim icin ideal.

Cuma maçlarından 4 tanesinden hemen sonra CL maçları var , gereksiz yere bir durum söz konusu değil...

Sadece 1 kere CL maçından alakasız Cuma maçı yapacağız o da 15.haftadaki Gençler maçı...

Fenerbahçe ile mukayese çok gereksiz olmuş,genelde bu mukayeseleri Fenerbahçeliler yaparken şampiyon olamadığımız geçen sene yüzünden bizim taraftar böyle işlere girmeye başladı...

Eğer Beşiktaş-Trabzon fikstürlerini incelersek eminim 4-5 tane Pazartesi maçları vardır...

Fikstürde ben bir sıkıntı görmedim Şampiyonlar liginde oynadıgımız ıcın ideali bu ama sıkıntı Federasyonun ta kendisi.

İKİNCİ İÇ SAHA MAÇI : Galatasaray - Sivasspor (Cuma günü)
DÖRDÜNCÜ İÇ SAHA MAÇI : Galatasaray - Kasımpaşa (Cuma günü)
ALTINCI İÇ SAHA MAÇI : Galatasaray - Akhisar Belediyespor (Cuma günü)

Sivas maçından 4 gün sonra Arsenal deplasmanı,
Kasımpaşa maçından 3 gün sonra Dortmund deplasmanı,
Akhisar'dan 3 gün sonra da evimizde Arsenal maçı var.

Üç maçın da Cuma günü oynanması bizim avantajımıza.

CL'de oldugumuz sürece en fazla Cuma macına cıkan takım biz oluruz. Bunda bir anormallik yok.

Bence bu konu kilitlenmeli.

Fenerin avrupa maçı mı var da 5 maçı cumartesi?

Bizim 5 maçımız cumartesi olmalıydı, fener oynasın cuma günü nasılsa hiç avrupa maçı yok etkilenmemesi gerekiyor..

Cumartesi de cuma gibi tam ortaya geliyor, ayrıca seyirci de maçlara rahatça gidebilir,

ama cuma günü oynana maçlarda hep çokpuan kaybediyorz, hem de seyirci gitmiyor..

Ben tuhaflık göremiyorum açıkçası.

I am the one who knocks!

sezon bası dedik

fikstür bile sikeli diye

sasıracak bise yok

hersey aleyimize,hersey faik

Fenerin avrupa maçı mı var da 5 maçı cumartesi?

Bizim 5 maçımız cumartesi olmalıydı, fener oynasın cuma günü nasılsa hiç avrupa maçı yok etkilenmemesi gerekiyor..

Cumartesi de cuma gibi tam ortaya geliyor, ayrıca seyirci de maçlara rahatça gidebilir,

ama cuma günü oynana maçlarda hep çokpuan kaybediyorz, hem de seyirci gitmiyor..

Cuma ve cumartesi oynadigimiz maclar'in hepsi SL'den öncesi ve sonrasi. Dogrusu da budur.

Cuma maçları Avrupa öncesi oynanıyor. Ama Beşiktaş ve Trabzon'un Avrupa öncesi Cumartesi oynaması lazım. Bu tabloya göre Fener haddinden fazla Cumartesi günleri oynuyor. Pazar daha fazla olmalıydı.

Geri
Üst Alt