Cevap: # Zvjezdan Misimovic
Yok dostum, geçen sene benim izlediğim Elano ne koştu, ne bastı, ne de alan savunması yapabildi. Yerlerde süründüğünü hatırlıyorum.
çünkü sorun fizik gücüydü,d.k da hiçte güçsüz görünmedi bana elano kendini toparlamış gibiydi hatta bu da iyi bi örnek.
''Elano won 7 tackles against Ivory Coast, the most for any Brazil player in a worldcup from the game since Dunga in '94 final''
Yani Elano bugün 7 kez top kaptı bu sayı herhangi bir BRE oyuncusundan fazla bütün DK'larda. En son bunu 94'te Dunga yapmıştı
rıdvan dan hiç hazetmem ama çok doğru söylediği şey budur:''fizik gücün olmayınca bişey yapamazsın''.doğru diyor,rakibe dengeli basamazsın,iyi hamle yapamazsın, kaliteli oyuncu bile olsan topu istediğin yere atamazsın,ayaklarına hükmedemezsin tam olarak,mesela fenerde alex tamam iyi pas atıyor,şut atıyor falanda,adam hiç koşmuyor ki,hiç koşmadığı içinde bütün enerjisini ofansa harcıyor,yoksa o da koşup mücadele etse,o pasları-şutları tam istediği yere atamayacaktır,elano ile alex kıyaslaması değil yaptığım yanlış anlaşılmasın,sadece bi örnekti yakınımızda olduğundan,bu sene gücünü toparlayıp iyi performans göstereceğini düşünüyorum.
ayrıca elano-misimovic-arda gibi oyuncularla top çok daha fazla bizde kalacaktır bence,topun bizde kalması defansı bile rahatlatır,çünkü 3 pas yapamıyoruz top sürekli dönüp bize geliyor,yerden,havadan çok top geldiği içinde defans oyuncusunun hata yapma olasılığı yükseliyor,yani çok başka yerleri bile olumlu etkiler bu durum.