Florya Arazisi ile İlgili İhale Sürecinin İlk Toplantısı 07.08.2024 Tarihinde Gerçekleştirmiştir

Adnan Polat'ın açıklamalarında bir husus dikkatimi çekti. Florya arazisinin kredi çekilerek alındığını söyledi. Yılda 35m dolarlık kredi faizinden bahsetti. Hatırladığım kadarıyla yönetim florya arazisini mecidiyeköy binasında yapılan satışlar ile alındığını söylemişti. Yaklaşık 1 milyarlık bir satış yapılmıştı. Florya arazisi kredi ile alındıysa bu 1 milyar nereye gitti. Bilgisi olan paylaşabilir mi acaba?

Adnan Polat'ın açıklamalarında bir husus dikkatimi çekti. Florya arazisinin kredi çekilerek alındığını söyledi. Yılda 35m dolarlık kredi faizinden bahsetti. Hatırladığım kadarıyla yönetim florya arazisini mecidiyeköy binasında yapılan satışlar ile alındığını söylemişti. Yaklaşık 1 milyarlık bir satış yapılmıştı. Florya arazisi kredi ile alındıysa bu 1 milyar nereye gitti. Bilgisi olan paylaşabilir mi acaba?

Bir karışıklık olmasın.

Yıllık 35 milyon dolar olan bb faiz ödemesi. Ana parası 70 milyon dolar. Bu yılda sanırım sadece faiz ödemesi var. Ana paranın ödemeleri seneye başlayacak galiba. Kurulda o gün Florya'dan gelen 300 milyon dolardan 100 milyon dolar ödeyip krediden çıkmak derken bunu kastetti.

Florya arazisi 1 milyar küsur tl ye alındı. Orası için bir kredi çekildi. Ama o kredi kapandı. Hatta ben bir çok defa yazdım bunu. Dursun çok marifet gibi bunu söyleyip duruyordu her yerde. Bankadan onunda şahsi kefaleti istenmişti bu kredi için. Sanki cebinden para koymuş gibi anlatıyordu. ET'da buna kızmış belli ki ilk gelen ciddi paradan krediyi ödeyip erken kapattık Dursun başkanın şahsi kefaletini kaldırdık demişti.

Bu ikisi karışmış sanırım.

Florya kredi çekilerek alındı doğru ama o kredi Mecidiyeköy projesi ile kapandı zaten. 35 milyon dolarlık kredi faizi BB'nin faizi.

Ilk basta verecekleri 70 milyon dolar ile kalırız.
Ben olsam 230 milyona komple satarım. Sonra isterlerse gökdelen diksinler

Aynı mesajı Riva için de yazmıştım. Göreceğiz 😊
Belki 500-600 net kalabilecekken daha az gelecek ama bu kadar gündemde olan bir projede dediğin boyutta aleni hırsızlık yapılamaz. İhalenin minimum bir açılış bedeli olur; talibi çıkmazsa da iptal edilir zaten.

Belki ihaleyle 400-450 gelecek?
Abi yok işte 10 senede gelecek 400 milyon euro yeeine cash 250 milyon euro olursa bizim için en mantıklısı o olur. Bende aynısını rivada dedim. 5 senede gelecek para yerine arap amerikan marslı farketmez düz 100 alıp borçları kapatıp geçelim dedim. 7 sene oldu hala para gelecek kar edeceğiz.

Divanda adamın biri açıkladı riva için aldığımız 500 milyon lira bizim hanemize borç olarak yansımış riva etap satışlarıyla bir hesapta para birikiyormuş ve biz bu aldığımız parayı bu hesaptan ödeyerek başlamışız. Burada para olmadığı için gidip başka bankadan yüksek faizle kredi çekilmiş yetkileri varmış.
İnşaat sürecinin yavaşlığı ve satılamama sebebiyle de zaten yer sahibi olarak %15 gibi konik bir oranı kabul etti herifler. Üzerine de aldığımız parayı hem kırdırıp 150 milyon zarar ettik hemde götümüze kredi borcu olarak yansımış.

Öyle bir anlaşmayı yapabilecek zihniyette herifler yönetiyor kulübü.

Göz göre göre 2018’de yaptırmamak için görevden alındığı, seçimi kaybettiği projeyi hayata geçiriyor, üstelik o zaman perde arkasında olan Adnan Polat bu sefer perde önünde korkusuzca.

Helal olsun Galatasaray kongre üyeleri, iyi kandınız Erden Timur’un başarı gelene kadar vitrine sürülmesine, iyi büyülendiniz iki yıl gelen seçimlere. Çok şükür ilk seçimde Eşref’e, ikinci seçimde Süheyl’e destek vermiştim.

Bu arada komisyon başındaki adam 300 milyon euro diyip dururken daha fazlasını kazanmak hayal olur.
Buradan yüksek gelir elde edecek olan bassın 250 milyon euroyu asın araziyi ne yapıyorsa yapsın.
Apar topar mecidiyeköy gibi bir yerden çıkıp seyrantepenin kör düğüm olmasına sebep olan ve dağın tepesinde ulaşımın olmadığı yereal sana 160 milyon liralık stadyum sus denilmesinin sebebi adnan polattır.
Ben bu adamı affedemiyorum kimse kusura bakmasın.
Seyrantepe arazisi içerisinde hastanenin, stadyum, spor tesisleri ve ticari inşaatların da Galatasaray kulübünün kar edebileceği bir projeden uçurumun kenarında doldurulma bir araziye dönüşüp yarım yamalak açılmasına sebep olan adamlar aynı işi kemerburgaz florya ekseninde yapmakta.
Sütten ağzımız yandı.
Bu projede alacağımız tek para 75milyon euro olur onu da yine borçlanarak alırız. 10 seneye tüm inşaat anca biter. o 10 senede gelecek gelirlerle eheheb 300 milyon euro kazandırdık diye ortalıkta utanmadan gezerler.

Bb borcunun da kapatılacağını düşünmüyorum. Faizler düşecek zaten başka türkü borçlanacağız diyerek o para yok olacaktır.

Abi yok işte 10 senede gelecek 400 milyon euro yeeine cash 250 milyon euro olursa bizim için en mantıklısı o olur. Bende aynısını rivada dedim. 5 senede gelecek para yerine arap amerikan marslı farketmez düz 100 alıp borçları kapatıp geçelim dedim. 7 sene oldu hala para gelecek kar edeceğiz.

Divanda adamın biri açıkladı riva için aldığımız 500 milyon lira bizim hanemize borç olarak yansımış riva etap satışlarıyla bir hesapta para birikiyormuş ve biz bu aldığımız parayı bu hesaptan ödeyerek başlamışız. Burada para olmadığı için gidip başka bankadan yüksek faizle kredi çekilmiş yetkileri varmış.
İnşaat sürecinin yavaşlığı ve satılamama sebebiyle de zaten yer sahibi olarak %15 gibi konik bir oranı kabul etti herifler. Üzerine de aldığımız parayı hem kırdırıp 150 milyon zarar ettik hemde götümüze kredi borcu olarak yansımış.

Öyle bir anlaşmayı yapabilecek zihniyette herifler yönetiyor kulübü.
Evet, mesela doğru hatırlıyorsam Zorlu centerin arazisi öyle satılmıştı ve yine BAE'den birisi arazinin birine 600 milyon filan vermişti. Biz niye direk satmıyoruz?

Evet, mesela doğru hatırlıyorsam Zorlu centerin arazisi öyle satılmıştı ve yine BAE'den birisi arazinin birine 600 milyon filan vermişti. Biz niye direk satmıyoruz?
Yav hep bahane, sosyal medya yorumu okuyorum mal mal yorumlar var yok neymiş inşaat sektörü batıkmış, yok m2 miktarı şu kadar olacakmış o nedenle yükleniciler %60 falan istiyormuş çoğu yerde.
İstanbulun en güzel yerlerinden birinde ikonik bir projeyi yapabilecek yüzlerce global marka var ve bunların alayı daha proje bitmeden müthiş paralara proje satıyorlar.
Arabı ülkeye yatırım için kendini paralıyor sanarsın dededen kalma araziyi müteahhitle inşaat yaparak memura satmak için çabalayan orta sınıf insanız da dar düşünmek için çabalıyor insanlar.
İstanbulun ortasında böyle tek parça proje yapılabilecek kaç tane yer var ve kaç tanesi satılabilir düzeyde. Bunlar bile arazinin satış miktarını etkileyen nedenler.
Ama bizim insanımızın çoğu dar bakışlı olduğu için toki inşaatı yapıp dar gelirliye 200 taksitte ev vereceğiz kafası yaşıyorlar.

Buradan en az 700 milyon kar edebilecek bir proje çıkabilir mi çıkamaz mı? Erden bunu net verilerle ortaya koyduysa iyi bir global projeyle bunun daha fazlası kazanılabilir demektir. O halde o tarz bir yatırım firmasına koymaz bile. Niye illa türk olacak parasını faize koysa daha mantıklı argümanları atıyor insanlar çok meraklardayım.
Gözümüz yükseklerde değil bana kalsa 250 milyonu veren alsın gitsin bizde bu parayı faize yatırıp ödediğimiz faiz gelilerini amorti edelim en azından. Kalan fazla parayla da borç falan öderiz.

10 senede gelecek 300 milyon dolar afedersiniz bir bokumuza derman olmaz olmayacak. Böyle bir parayı senede 2oyuncu satarak da ekstra çıkarabilirsin.
Beyinlerini Galatasarayın gayrimenkullerini satmaya odaklamak yerine oyuncu sirkülasyonu ile gelir elde edebilmeye verecek adamlar lazım başımıza.
Adamlar 500 bine aldıkları adamı 1 sene sonra 15 milyona satmanın planını yapıyorlar biz hala bek bulacağız

Yav hep bahane, sosyal medya yorumu okuyorum mal mal yorumlar var yok neymiş inşaat sektörü batıkmış, yok m2 miktarı şu kadar olacakmış o nedenle yükleniciler %60 falan istiyormuş çoğu yerde.
İstanbulun en güzel yerlerinden birinde ikonik bir projeyi yapabilecek yüzlerce global marka var ve bunların alayı daha proje bitmeden müthiş paralara proje satıyorlar.
Arabı ülkeye yatırım için kendini paralıyor sanarsın dededen kalma araziyi müteahhitle inşaat yaparak memura satmak için çabalayan orta sınıf insanız da dar düşünmek için çabalıyor insanlar.
İstanbulun ortasında böyle tek parça proje yapılabilecek kaç tane yer var ve kaç tanesi satılabilir düzeyde. Bunlar bile arazinin satış miktarını etkileyen nedenler.
Ama bizim insanımızın çoğu dar bakışlı olduğu için toki inşaatı yapıp dar gelirliye 200 taksitte ev vereceğiz kafası yaşıyorlar.

Buradan en az 700 milyon kar edebilecek bir proje çıkabilir mi çıkamaz mı? Erden bunu net verilerle ortaya koyduysa iyi bir global projeyle bunun daha fazlası kazanılabilir demektir. O halde o tarz bir yatırım firmasına koymaz bile. Niye illa türk olacak parasını faize koysa daha mantıklı argümanları atıyor insanlar çok meraklardayım.
Gözümüz yükseklerde değil bana kalsa 250 milyonu veren alsın gitsin bizde bu parayı faize yatırıp ödediğimiz faiz gelilerini amorti edelim en azından. Kalan fazla parayla da borç falan öderiz.

10 senede gelecek 300 milyon dolar afedersiniz bir bokumuza derman olmaz olmayacak. Böyle bir parayı senede 2oyuncu satarak da ekstra çıkarabilirsin.
Beyinlerini Galatasarayın gayrimenkullerini satmaya odaklamak yerine oyuncu sirkülasyonu ile gelir elde edebilmeye verecek adamlar lazım başımıza.
Adamlar 500 bine aldıkları adamı 1 sene sonra 15 milyona satmanın planını yapıyorlar biz hala bek bulacağız
Ben Riva için de aynısını yazmıştım. Oradan gelecek para her sene faize gitmezse ne olayım. Belki daireleri bile çıplak verirler.
Illa yatırım yapmak isteyecek körfez sermayesi vardır. Belki inşaat alanını bile arttırırlar

bu projenin acilen durdurulması lazım. dertlerinin ne olduğu artık iyice netleşti. yok mu Galatasaray'ı seven ve koruyacak kongre üyesi?

Kimse durduramaz artık bu projeyi.

Son 2 senedirm mal gibi urun aliyordum kulupten tam bir gerizekaliyim.

Peşkeşinizi çekin de basıp gidin; bu araziyi vermeden gitmeyeceksiniz belli.

Geri
Üst Alt