Football Manager 2015

Ömer Tuğrul Yılmazer

Berlin Panteri
Açıklanana göre Kasım ayında çıkacak.

Umarım düşen kalitelerinin farkındadırlar ve düzeltirler. Özellikle transferde sizi sadece büyük takım seçmeye zorlayan mantığı gevşetmeliler. Brezilya 3.liginden adamın Polonya şampiyonuna gelmyi kabul etmemsi, küçümsemesi gibi saçma durumlar olmasın yeter.

Benim gibi tezini bitirmeye hazırlanan ve oyun için sabırsızlananları bekliyoruz. 2001-2002'den bu yana sadece 2014'ü almadım. Bu kez satın alacağımız bir oyun çıkarırlar umarum.

Son 3 oyundur satın alıyorum, muhtemelen yine alacağım. Lâkin 2013 ve 14 tam anlamıyla bağlamadı kendisine. Gelişme vardır umarım.

5-6 senedir önsiparişle alıyordum ama bu sene Steam Christmas indirimlerini hatta 15.3 yamasının çıkacağı Şubat ayını bekleyebilirim almak için.

14'ü oynadım da oyun çok soğutuyor bazen kendinden. Mesela, Premier Lig'e çıktığımda ilk sezon zorlandım ama 15. oldum.

İkinci sezon kadromu güçlendirdim ama çok daha fazla gol yemeye başladım. Takım kötü değilken bu kadar kolay gol atamaması lazım rakiplerin.

Bir de kornerlerden aşırı gol olması çok kötü oluyor. Ön direkte biri bekliyor, direk ona pas atınca gol yiyorsun.

2014 u aldim ama hic dogru durust oynamadim, 2015 i alim mi almim mi kararsizim

12'de başladım, baya oynadım. 13'te ilk kez satın aldım çok az oynadım. Bu sene de satın almadım, az oynadım. Her maçta en az bir orta gol tehlikesi yaratıyor direğe falan çarparak ya da kaleye yönelerek. Bu nedir ya? :redface:

Gollerin yüzde 80'inin duran toplardan (çoğunlukla kornerden) geldiği, hemen hemen tüm hücum aşamalarının duran toplarla başladığı bir oyun haline geldi. Stoperlerin neredeyse rakip hücumculara müdahale bile etmemesi, pres yapıp sürekli bölgelerini boşaltmaları da cabası. Maç motoru sanki her seride daha da kötüleşiyor gibi.

her yeni oyunda antrenman ve taktikler biraz daha detaylı olduğu için özellikle yeni oyuncular için sıkıntılar çıkabiliyor.

duran toplar son oyunlarda ciddi bir sorun olsada oyuna fazlasıyla kafa yoran oyuncular (fm forumlarındakiler) yoğun antrenman teknikleriyle bunun önüne geçiyorlar. oyun içinde rutin bi çalışma yakalayıp duran top antrenmanı kond. antrenamnı savunma hucum vsvs diye ayarladıklarında bu konuda pek sıkıntıları kalmıyor.

taktik için belirtilen sıkıntılarda da taktiğin nekadar mükemmel olursa olsun belli bir süre sonra rakipler taktiğini çözebiliyor ve taktiğin işe yaramaz hale geliyor gerçekte de böyle değil midir barçanın bile taktiğinin çöktğünü görebiliyoruız. hileli ve oyunun açıkları üzerinden giden taktikler hariç diyeceğim ama onlar dahil belli bi süre sonra çökebiliyor.

son oyunların eskilerin tadında zevk vermediği bir gerçek gerçi bunun nedeni eskiye duyulan özlem olabilir mesela ben fifa 99u cm4u cm2003 2004ü hiç bişeye değişmem ama yeni oyunlardaki o yoğun detaylarda cezbetmiyor değil.

CM 04 ve FM 2005'ten itibaren oynuyorum. Her sene daha da berbat hale geliyor.

maçta 3-0 öne geçiyorsun, 45+1'de 3-1 oluyor. 88. dakikada 3-2 ve 92. dakikada 3-3 oluyor. Tamamen oynayan kişiyi delirtip oyundan soğutmaya yönelik oyun çıkarıyorlar

Insallah 14 benzemez mac motoru ozellikle fb deplasmanda 3 0 yeniyorum icerde antalya beni yeniyo benficayi 2 0 yeniyorum bursa icerde 4 atiyo pespese oluyo bunlar

valla 2010 dan beri menejerlik oyunlarını oynamıyordum bi dönem 2012 ye sardım bıraktın mı bu tür oyunlara tekrar baslamak zor oluyor benim açımdan 14 ü indirdim baktım her maç berabere kalıyorum ne yenilgi ne galibiyet tuttum olmadık takıma hayal bile edilmeyecek kadro kurdum gene berabere kalıyor dedim içine etmişler bu oyunun biraz da fm türü oyunları oynarken insan hız arıyor saçma sapan haberler röportajlar sıkıyor adamı aslında

2 sene'dir alıyorum bu oyunu toplamda 15 dakika oynamışımdır ikisini hatta 12'yi hiç kurmadım sanırım, bu steam indirimleri oynamayacağın şeyi de aldırtıyor adama yav kendimi frenleyemiyorum, baktım olacak gibi değil kredi kartını sildim birde pc açılınca otomatik açılmasını engelledim steam'in insan ister istemez bakıyor ne oluyor diye :D

14 müthiş sıkıntılı senelerdir oynuyorum oyunu bu kadar kötüsünü görmedim. Abartmıyorum, Bayern'i yönetiyordum ikinci sezon. Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile eşleştim gruplarda. İlk yarı 2-1 önde kapadım. Kimse de atılmadı. 8-2 yenildim maç sonu. Taktik sıkıntım falan da yok ligde 2 beraberlikle gidiyorum, bir önceki sezon tüm kupaları aldım. Daha birçok örnek var. 48 şut atıp 1 gol buluyorum, 80'den sonra rakibin 3-4 şutundan biri gol oluyor. 1-1 bitiyor. Saçma sapan kırmızı kartlar. Maç motoru inanılmaz zayıf.

Geri
Üst Alt