Forlan Beşiktaş'ta, Maicon ve Kaka ile Görüşülüyor

Cevap: Forlan Beşiktaş'ta, Maicon ve Kaka ile Görüşülüyor.

Seninde surda yazdigin yorum ,tipik skor taraftar yorumu degilmi?Besiktas farkli yenildi diye, futbolun guzelliklerini gormezdenmi gelsin insanlar.

Gercekten akilli insanlar, cikipta ben akilliyim demez cunku bilirki kendisi gibi veya dahada akillisi cikabilir,ama beyinsizler cikar surekli ben cok akilliyim ben suyum ben buyum diye tutturur,niye yazdim bunu korlukten bahsetmisin ya onun acilimi.

Diger bi konuda surekli , taraftarlar arasinda yazilir cizilir , sen kucuksun ben buyugum oburusu, en buyuk ,vs vs evde 3 kardesiz biri Besiktasli, birisi Galatasarayli,

oburusude Fenerbahceli, bizim evdeki buyukluk sirasi en Buyuk abiden kucuklere dogru siralaniyor , isin sakasi bir tarafa, sunu dusunuyormuyuz hic.

Benim sevdigim takim,lig itibariyle basarili olamiyorsa sevgim saygim ne kadar azaliyor?

Eger azaliyorsa ben aslinda basarisiz kimliksiz hayatta issiz gucsuz bi adamim ki boyle kendime sahte bi kalkan ariyorum , ki boylesi azdir zaten.

Burdan sunu anlatmaya calisiyorum, herkes herkese istedigi kadar kucuksun vs desin aslinda bu hic biseyi degistirmiyor, kalbimizdeki sevgi her zaman tam ,her zaman sevgi duydugumuz takim birincidir.

Transfer sezonu geldigi icin, artik her yil oldugu gibi , Messi haricinde her oyuncu herkese transfer olur.

Heyecan yapilir, yazilar yazilir yorumlar yapilir bu oyuncular hakkinda, transfer sezonu bitinceye kadar bu boyle surup gider.

Isin gulunc tarafi, hani demissin ya bunlar boyle diye evdeki kardeslerimi dusunuyorum ,huy filan ayni ama takimlar degisik sen nasil siniflandirabiliyorsan , bende tam tersine bi turlu siniflandiramiyorum.

Ama suda su goturmez bi gercekki, taraftarlarin yas olayi cok onemli, biliyoruzki her yasin omrumuzun ayri ayri ozellikleri var one cikardigi.

Mutlaka. Özellikle yaş konusunda katılıyorum size. Ben 32 yaşındayım. Yaşla ilgili farklılıkları artık kavrayabiliyorum. Mesela Fatih Terim'i 15-22 yaş arası falan gençler hiç sevmiyorlar. Ya da bu çok somut bir örnek oldu. Mesela daha fevri, yada daha karamsar yada daha mutlu olup duyguları uçlarda yaşıyorlar. Ortası yok.

Kimin küçük kimin büyük olduğuna gelince. Herkesin kendi kriterleri vardır. Tercihler değişir. Medya son yıllarda bu konuda çok etkili. Ben bahsi geçen BJK takımını büyük kulüp olarak nitelendiriyorum. Fakat bu büyüklüğü bizden daha büyük değil, yada bizden daha küçük, hatta Fenerbahçe'den bile daha küçük bir kulüp olarak görüyorum. Eskiden bu tarz düşünceler söylenmezdi. Gerek duymazdık. Çünkü Beşiktaş sınıfını bilir, haddini bilir, ona göre konuşur ona göre davranırdı.

Tabi son bir yılda bunlar değişti. Alınan bir kaç yıldız statüsündeki oyuncu, harcanan paralar, Ronaldo'yla yapılan inşaat toplantısı falan, işin boyutunu değiştirdi. Dediğim gibi medya için de çok iyi malzeme oldu. Bu durumda taraftar içindeki ezilmiş takım psikolojisini dışarı vurmaya başladı. Böyle olunca da bir çok tanıdığım Beşiktaş'lı arkadaş saygı çerçevesinden uzaklaşıp, bizlerle oldukça seviyesiz ve sinir bozucu tartışmalara girmeye kalktılar.

Tabi ki herkesin büyüklüğü kendine. Ama bir fark var. Benim büyüklüğüm tabi ki kendime ama benim büyüklüğümü takdir eden kaç tane başka takım taraftarı var. Asıl önemli olan o. Zaten beni büyük yapan ve diğerlerinden ayıran da bu durum. Mesela Fenerbahçeliler'e sorsak Beşiktaş'mı daha büyük Galatasaray'mı desek, %95'i Galatasaray'ı daha büyük kulüp olarak görürler. Aynı şekilde biz de Fener'i. Ama kimse Beşiktaş daha büyük demez.

Az önce de bir arkadaş burada birşeyler yazıp, tansiyonu yükseltti (şimdi banlandı o arkadaş). Bizim sert tepki vermemiz cok normal.

Ama ben yukarıdaki mesajda yazdıklarımın sonuna kadar arkasındayım ve böyle olduğunu düşünüyorum.

Saygılar efendim.

OOOOO. Süper haber. Al sana Avrupa maçı :D

Mutlaka. Özellikle yaş konusunda katılıyorum size. Ben 32 yaşındayım. Yaşla ilgili farklılıkları artık kavrayabiliyorum. Mesela Fatih Terim'i 15-22 yaş arası falan gençler hiç sevmiyorlar. Ya da bu çok somut bir örnek oldu. Mesela daha fevri, yada daha karamsar yada daha mutlu olup duyguları uçlarda yaşıyorlar. Ortası yok.

Kimin küçük kimin büyük olduğuna gelince. Herkesin kendi kriterleri vardır. Tercihler değişir. Medya son yıllarda bu konuda çok etkili. Ben bahsi geçen BJK takımını büyük kulüp olarak nitelendiriyorum. Fakat bu büyüklüğü bizden daha büyük değil, yada bizden daha küçük, hatta Fenerbahçe'den bile daha küçük bir kulüp olarak görüyorum. Eskiden bu tarz düşünceler söylenmezdi. Gerek duymazdık. Çünkü Beşiktaş sınıfını bilir, haddini bilir, ona göre konuşur ona göre davranırdı.

Tabi son bir yılda bunlar değişti. Alınan bir kaç yıldız statüsündeki oyuncu, harcanan paralar, Ronaldo'yla yapılan inşaat toplantısı falan, işin boyutunu değiştirdi. Dediğim gibi medya için de çok iyi malzeme oldu. Bu durumda taraftar içindeki ezilmiş takım psikolojisini dışarı vurmaya başladı. Böyle olunca da bir çok tanıdığım Beşiktaş'lı arkadaş saygı çerçevesinden uzaklaşıp, bizlerle oldukça seviyesiz ve sinir bozucu tartışmalara girmeye kalktılar.

Tabi ki herkesin büyüklüğü kendine. Ama bir fark var. Benim büyüklüğüm tabi ki kendime ama benim büyüklüğümü takdir eden kaç tane başka takım taraftarı var. Asıl önemli olan o. Zaten beni büyük yapan ve diğerlerinden ayıran da bu durum. Mesela Fenerbahçeliler'e sorsak Beşiktaş'mı daha büyük Galatasaray'mı desek, %95'i Galatasaray'ı daha büyük kulüp olarak görürler. Aynı şekilde biz de Fener'i. Ama kimse Beşiktaş daha büyük demez.

Az önce de bir arkadaş burada birşeyler yazıp, tansiyonu yükseltti (şimdi banlandı o arkadaş). Bizim sert tepki vermemiz cok normal.

Ama ben yukarıdaki mesajda yazdıklarımın sonuna kadar arkasındayım ve böyle olduğunu düşünüyorum.

Saygılar efendim.

Sayin Demir,elbetteki herkesin gonlundeki aslan! baskadir.

Her insanin ayri ayri zevkleri,hareket , dusunme, calisma ,yasama bicimleri vardir farklidir.

Bize gore dogrudur veya yanlistir, istisnai durumlar vardir ama genelleme yanlistir demek istiyorum.

Bazi Besiktaslilar icin yildiz futbolcular onemlidir, bahsi gectiginde harekete gecer yazar cizer konusur,bazilarimiz icinse futbol evrenseldir, zaplarken kim cikarsa futbolu sevdigi icin bakar,yorumlar,daha eski taraftarlar icinse, fairplay en ondedir,futbola boyle bakip boyle yorumlamislardir,rahmetli vedat abimizde misal boyle bi insandi.

Isin Fenerbahce,Galatasaray yonune bakarsak,her takim taraftarinin icinde bulunur ,boyle dunyalari ben yarattim havasinda kamiller.

Evet dogrudur Galatasaray Uefa,Super kupayi aldiginda,cogu her takimli taraftar bende dahil,bir Galatasaraylidan daha az sevinmedik.

Buyukluk konusunu daha onceki mesajimda belirttim,Fenerli dedi diye Galatasaray buyuk oluyorsa, veya Galatasaray dedi diye Fenerbahce buyuk oluyorsa vay hallerine.

Besiktas Turkiyenin en buyugudur,bu bence boyledir, dedigim zaman nasil sadece beni bagliyorsa,hem Fenerbahceli hemde Galatasarayli taraftarlarin soyledikleride kendilerini baglar.

Bunlar sadece soylem de kalir, benim sevdigim kalbimdeki takim ne denirse densin Turkiyenin en buyugudur, ha bunlari niye yaziyorum sundan:

Hic kimse bosu bosuna kendini yorup ,paralayip biz en buyuguz diye yormasin,cunku herkesin kalbindeki sevdigi takim daimdir.

Ve son olarak sunuda belirtmeden gecemicem, yaklasik 32 yildir Besiktasliyim, hic bi gun baska bi takim Besiktastan buyuk demedim diyemem, ben tarafim taraftarim .

saygilar Sayin Demir.

Beşiktaş çıldırdı,bu sefer şampiyonluk istiyor. :D

Sayin Demir,elbetteki herkesin gonlundeki aslan! baskadir.

Her insanin ayri ayri zevkleri,hareket , dusunme, calisma ,yasama bicimleri vardir farklidir.

Bize gore dogrudur veya yanlistir, istisnai durumlar vardir ama genelleme yanlistir demek istiyorum.

Bazi Besiktaslilar icin yildiz futbolcular onemlidir, bahsi gectiginde harekete gecer yazar cizer konusur,bazilarimiz icinse futbol evrenseldir, zaplarken kim cikarsa futbolu sevdigi icin bakar,yorumlar,daha eski taraftarlar icinse, fairplay en ondedir,futbola boyle bakip boyle yorumlamislardir,rahmetli vedat abimizde misal boyle bi insandi.

Isin Fenerbahce,Galatasaray yonune bakarsak,her takim taraftarinin icinde bulunur ,boyle dunyalari ben yarattim havasinda kamiller.

Evet dogrudur Galatasaray Uefa,Super kupayi aldiginda,cogu her takimli taraftar bende dahil,bir Galatasaraylidan daha az sevinmedik.

Buyukluk konusunu daha onceki mesajimda belirttim,Fenerli dedi diye Galatasaray buyuk oluyorsa, veya Galatasaray dedi diye Fenerbahce buyuk oluyorsa vay hallerine.

Besiktas Turkiyenin en buyugudur,bu bence boyledir, dedigim zaman nasil sadece beni bagliyorsa,hem Fenerbahceli hemde Galatasarayli taraftarlarin soyledikleride kendilerini baglar.

Bunlar sadece soylem de kalir, benim sevdigim kalbimdeki takim ne denirse densin Turkiyenin en buyugudur, ha bunlari niye yaziyorum sundan:

Hic kimse bosu bosuna kendini yorup ,paralayip biz en buyuguz diye yormasin,cunku herkesin kalbindeki sevdigi takim daimdir.

Ve son olarak sunuda belirtmeden gecemicem, yaklasik 32 yildir Besiktasliyim, hic bi gun baska bi takim Besiktastan buyuk demedim diyemem, ben tarafim taraftarim .

saygilar Sayin Demir.

Aynen aynen. Bende öyle diyorum. Sizden ayrıldığım tek nokta şu.

Nasıl dediniz zap yaparken bir futbol maçı var ve o kanalda durup izleyenler var. İşte o izleyiciler bence büyüklüğü belirler. Şimdi ben zap yaparken Real Madrid - Sevilla maçı gelse içimden hangi takımın daha büyük olduğuna dair bilgimi geçiririm. Bu kelimelerle olmaz tabi. Ona göre izlerim maçı demek istiyorum. Aynı şeklide bir Galatasaray - Beşiktaş maçı oynanırken bu maçı izleyen evrensel futbol izleyicileri buna karar verebilir. Bu aslında çok önemli değil. Ben sizi anlıyorum. Sizce en büyük Beşiktaş. Sizi takdir de diyorum. Falat bir çok Beşiktaş'lı arkadaş son bir yıldır oldukça saygısız söylemlerde bulundular. Mesela Beşiktaş'ın yaptığı transferlerle ilgili bir haberin altındaki yorumları okumalıydınız. Aman Allah'ım neler neler. Sevinecekler tabi ki ama bize yada başka takıma taş atmak da neyin nesi. Hatta bütün yorumlar böyle. Daha bir çok sebep var. O nedenle ben artık Beşiktaş'lılara karşı ister istemez önyargılıyım. Sizin gibi insanlar karşıma çıktıkça durum değişebilir. Çünkü size saygım sonsuz.

Saygılar

Bakın burada İbrahim Alkan diye bir Fenerli arkadaş var dimi. O adamın 1000 tane mi ne mesajı oldu galiba. Bazen ona da sallıyoruz. O da bize sallıyo. Ama ben açıkçası Fener'e saygı duyarım arkadaş. Benim gözümde büyük camiadır. Onlara sor onlarda bize saygı duyarlar. Onların gözünde bizde büyük camiayız tabi ki. Ama bu Beşiktaşlılar işte böyle. Çok saygısızlar. Gerçekten bakın. Yıllarca ezik psikolojisinde yaşamak onları bunaltmış. Şimdi bir kaç tane yıldız sayılabilecek adam alınca çemkirmeye başlıyorlar. Bu psikolojik bir olay. Bilinçaltına eziklik yerleşmiş. Şimdi o ezikliği atmaya çalışıyorlar.

Fb gerçekten zeki bir camia. Galatasaray'ı, ve senin kafadaki Galatasaraylıları şahane kullanıyorlar. İşlerine gelince pohpohluyorlar, gönlünüzü alıp gururunuzu okşuyorlar. Canları istediği zaman da yaptıkları muhabbeti biliyorsunuz, şimdi yazıp sinirlerini bozmayayım buradakilerin. Galatasaray kulübü ve senin gibi Gsliler, büyüklüklerini meşrulaştırmak, kanıtlamak ve derecelendirmek için Fenere ihtiyaç duymadıklarında çok daha olgunlaşacaksınız.

Hayır senin o "Beşiktaş 3. takım, ezik bilmemne" fantazinde sen Galatasaray mı 1. büyük sanıyorsun? Bunu ortaya atan Fener camiası zaten. Beşiktaş 3. büyük ve "ezik" kulüpse aynı denklemde Galatasaray 2. büyük ve "daha az ezik" takım oluyor. Bütün övgüler ise Fenerbahçeye. Bunu göremiyor musun, işine mi gelmiyor? Görüyorsan nasıl kabullenebiliyorsun?

Fenerbahçe, Galatasaray'a saha içinde ve dışında diş geçirebildiği sürece Gs'nin suyuna gidecek ve zayıf karakterlilerin arada gönlünü okşayacak, "bu ülkede Fb ve Gs büyük takım, ikisi arasında da biz daha büyüğüz" şeklinde kendisini tatmin edecektir. Ben bunlara alet olmayın derim. Hiç bir takım kendi kalibresini başkası üzerinden değerlendirmemeli.

Rıza kardeş her beşiktaşlıyı aynı kefeye koyma baya sallamışsın kendine göre doğru olabilir haklısın birşey diyemem. Q7 ve Guti başarısız denmiş ama bana göre başarılar maçların çogunda skora etkisi olan adamlar guti ile quaresma. Yaş grubu küçük olanların halini anlamak lazım ; atıyorum 15 yaşındaki bir beşiktaşlı bir kaç yıl öncesine kadar diattalar higuainler tabatalar gördüler şimdi hücümda simao quaresma guti almeida var sevinmeleri normal çünkü eskiden nasıldı bilmezler. Maiconla kakayla görüşmüş olabilir malatyaspor bile görüşebilir ben beşiktaşlı olarak bunların gelecegine inanmam heleki kaka. Kakayla maiconu istemeyecek takım yoktur. Küçüklerle muhattap olupta kendinizi düşürmeyin. İyi günler.

alsınlar.en fazla ilk10 için oynarlar

"robinho kartalda"ya doner iş.

bu sefer kartal sx ın ustune bok resmi koyarlar

Fb gerçekten zeki bir camia. Galatasaray'ı, ve senin kafadaki Galatasaraylıları şahane kullanıyorlar. İşlerine gelince pohpohluyorlar, gönlünüzü alıp gururunuzu okşuyorlar. Canları istediği zaman da yaptıkları muhabbeti biliyorsunuz, şimdi yazıp sinirlerini bozmayayım buradakilerin. Galatasaray kulübü ve senin gibi Gsliler, büyüklüklerini meşrulaştırmak, kanıtlamak ve derecelendirmek için Fenere ihtiyaç duymadıklarında çok daha olgunlaşacaksınız.

Hayır senin o "Beşiktaş 3. takım, ezik bilmemne" fantazinde sen Galatasaray mı 1. büyük sanıyorsun? Bunu ortaya atan Fener camiası zaten. Beşiktaş 3. büyük ve "ezik" kulüpse aynı denklemde Galatasaray 2. büyük ve "daha az ezik" takım oluyor. Bütün övgüler ise Fenerbahçeye. Bunu göremiyor musun, işine mi gelmiyor? Görüyorsan nasıl kabullenebiliyorsun?

Fenerbahçe, Galatasaray'a saha içinde ve dışında diş geçirebildiği sürece Gs'nin suyuna gidecek ve zayıf karakterlilerin arada gönlünü okşayacak, "bu ülkede Fb ve Gs büyük takım, ikisi arasında da biz daha büyüğüz" şeklinde kendisini tatmin edecektir. Ben bunlara alet olmayın derim. Hiç bir takım kendi kalibresini başkası üzerinden değerlendirmemeli.

Bu da sizin avuntunuzdur. Herkesin gönlündeki takım en büyük takımdır. Bu tamam. Benim gönlümde de Galatasaray dünyanın hatta Kâinatın en büyük takımıdır ve hep öyle kalacaktır. Ama bana sorarlarsa Galatasaray'dan sonra kim daha büyüktür. İşte sayarım Madrid, Barca, Liverpool, Manu, Boca, River falan filan. Bana sorarlarsa Türkiye'de Galatasaray'dan sonraki büyükler kimler? Sırasıyla Fenerbahçe ve Beşiktaş derim. Ama önce Fener derim. :D Kardeş bu gerçek. Yapacak bişey yok. Ne yani Fener bizim gönlümüzü okşadığı için mi böyle konuşuyorum ben. Ne alaka. Ben gördüm diyorum sana olayı gördüm. Bu başlıkta en az 50 tane mesaj yazdım. Örneklerle, yaşadıklarımla anlattım. Bana ne Fener bizi okşuyomuş yalıyomuş. Benim düşüncelerim bunlar. Size malesef 3. büyüklük kalıyo. Napayım yani.

maicona geçen yıl 30 milyon euro veriyorlard.. peşinde olan kulüp real madrid ti bugün beşiktaş diyorlar ne kadar ilginç...

Rıza kardeş her beşiktaşlıyı aynı kefeye koyma baya sallamışsın kendine göre doğru olabilir haklısın birşey diyemem. Q7 ve Guti başarısız denmiş ama bana göre başarılar maçların çogunda skora etkisi olan adamlar guti ile quaresma. Yaş grubu küçük olanların halini anlamak lazım ; atıyorum 15 yaşındaki bir beşiktaşlı bir kaç yıl öncesine kadar diattalar higuainler tabatalar gördüler şimdi hücümda simao quaresma guti almeida var sevinmeleri normal çünkü eskiden nasıldı bilmezler. Maiconla kakayla görüşmüş olabilir malatyaspor bile görüşebilir ben beşiktaşlı olarak bunların gelecegine inanmam heleki kaka. Kakayla maiconu istemeyecek takım yoktur. Küçüklerle muhattap olupta kendinizi düşürmeyin. İyi günler.

Furkan ben işyerinde çalıştığım arkadaşı anlattım. Onları okudun mu? O arkadaş 30 yaşın üstünde. Hatta Beşiktaş alt yapısından yetişme bir abim var. İsmi önemli değil. Aynı işyerinde çalışıyorduk. O şimdi ayrıldı. 1987 lerde Metin Ali Feyyaz'la falan oynamış. Sonra Antep'te 5 sene oynadı kaptanlık falan yaptı. Yahu o adam bile aynı düşünüyo o işyerindeki arkadaşla. Bitirdiler beni bunlar. Ben severdim Beşiktaş'ı. Beşiktaş düşmanı yaptılar beni.

Selim ayrıca bişeyi atladık. Ben o mesajı ne için yazdığımı söyleyeyim. Bu başlıkta bir Beşiktaş'lı arkadaş geldi. Yeni üye oldu. Çok tahrik edici laflar söyledi. Hatta banladılar. Gerçi yazdıklarımız arkasındayım tabi de. Yani öyle bir gerilim oldu. Kızdırdı bizi çok :D

Furkan ben işyerinde çalıştığım arkadaşı anlattım. Onları okudun mu? O arkadaş 30 yaşın üstünde. Hatta Beşiktaş alt yapısından yetişme bir abim var. İsmi önemli değil. Aynı işyerinde çalışıyorduk. O şimdi ayrıldı. 1987 lerde Metin Ali Feyyaz'la falan oynamış. Sonra Antep'te 5 sene oynadı kaptanlık falan yaptı. Yahu o adam bile aynı düşünüyo o işyerindeki arkadaşla. Bitirdiler beni bunlar. Ben severdim Beşiktaş'ı. Beşiktaş düşmanı yaptılar beni.

Evet okudum Rıza, demek istedigim her Beşiktaşlı onlar gibi değildir.

Evet okudum Rıza, demek istedigim her Beşiktaşlı onlar gibi değildir.

Benim etrafımdakinlerin çoğu öyle :). Beşiktaş'tan nefret etmeye başladım onlar yüzünden :D.

Daha stadlarını yaptıracaklar.Olimpiyat stadı için çok lüks bi kadrosu var zaten Beşiktaşın.Yeni stadlarını yaptıktan sonra böyle sükse getirecek transfer yapmaları daha mantıklı bence yapabiliyosalar tabii

Bak aşağıda Ayhan Aslantaş isimli saygıdeğer bi abimle konuştum. Olaya ne kadar objektif yaklaştı. Belki bizim bu üçüncü büyük mevzusunu konuşmamız ayıp kaçıyor farkındayım ama Beşiktaş'lılar bizleri çok kızdırdı. Dayanamıyor insan :)

şimdi bişey diyecemde demiyorumm.. adamlar transferiçin yırtınıyorlar yine bi halt yapamıyorlarr... isterseniz messi getirin biz sadece onalrın isminden dolayı izleriz. ama siz önce takım olmayı beceren bir oluşumda olunn..

işteee türkiyediki en büyük farkımızı budur..

kimileri para harcaayarak başarı gelir zanneder 2 dklık şampiyonluk bu örneğidir. rüyalarda ancakkk yaşar.

biz kötü günlerin ardından öyle bir alt yapıdan futbolcualrla veya öyle düzgün bir takımla çıkarız ki yeniden sahneye başarının kitaıbını yeniden yazarız.

messi gören türkhttps://www.youtube.com/watch?v=EpJYoF5xi1I&feature=related :)

Geri
Üst Alt