Formula 1 Takip Başlığı

Verso baba podyum yaptı yine. Mercedesler haksız rekabet yapacak bir şey yok.

Ah be verso neye güvenip redbull da kaldın? Seneye mercedes e geçseydin 3-4 şampiyonluk daha alırdın.

Max Verstappen: “Güzel mücadeleler vardı. Enerji dağıtımı konusunda sorun yaşadığım için birçok kez dışarıdan atak yapmak zorunda kaldım. Yarışın içinde tutunmaya çalıştım ama onlar gerçekten çok hızlıydı. P3’ten ve burada podyuma çıkmış olmaktan mutluyum.”

Charles Leclerc: “Moralime verdiği zarardan ziyade, fiziksel açıdan daha çok etkiledi. Oldukça sert bir kazaydı. Sağ gözümle çok iyi göremediğim için biraz endişelendim ama şu an geçti, her şey yolunda. Gerekli tüm kontrolleri yaptırdım.”

“Tabii ki moral açısından da kötü oldu. Monza’dan sıfır puanla dönmek can sıkıcı. Ama olanları analiz edeceğiz. İlk turun son virajında fazla gücüm yoktu, gazdan ayağımı çekmek zorunda kaldım. İkinci turda ise çok daha fazla güç geldi. Dolayısıyla ne olduğunu inceleyeceğiz.”

George Russell: “Kimi’yi tabii ki tebrik ediyorum, onun adına inanılmaz bir sonuç. P5’te, ardından P4’te olduğunu gördüğümde mücadelenin içinde olacağını biliyordum. Yarışın sonlarına doğru lastiklerle ilgili çok fazla sorun yaşadım. Yine de bu sonucu kabul ediyorum, yaz arasından önceki döneme kıyasla çok daha olumlu bir hafta sonu oldu. İkimizin de pite girmeden devam edeceğini düşünüyordum. Onun pite geldiğini görünce şaşırdım. Takım risk almayı tercih etti.”

Kimi Antonelli: “Bunu hiç beklemiyordum. Bugün burada olabileceğimi asla hayal edemezdim. Bunu başardık ve gerçekten çok, çok mutluyum. Çakıl havuzuna girdiğim an da oldukça korkutucuydu. ‘Belki de şansımı kaybettim’ diye düşündüm. Neyse ki hâlâ hızımızı koruyorduk ve yarışı kazanmayı başardık. İkinci yeniden startın ardından öndeydim ve galibiyet için bir şansım olduğunu biliyordum. Özellikle George’un arkasındayken buna gerçekten inandım.”

Geri
Üst Alt