Formula 1 Takip Başlığı

Ferrari adına olumlu bulduğum bir konu var pole'dan öte 2. sektördeki en hızlı araç olması bence büyük önemi var özellikle virajlı bölümde araç müthiş gidiyor geçen senelerde genel de araç ya düzlükte kötü virajlarda iyiydi ya da düzlükte iyi virajlarda kötüydü değişen kurallarla beraber yeniden tasarlanan araçlarla beraber müthiş bir ivme yakalanmış bence bugün ki performanslar sadece aracın potansiyelinin küçük kısmı olduğunu düşünüyorum.

Mercedes'in rekabetçi olabileceğini düşünmüyorum geçen sene Aston Martin ve Mclaren özellikle Mercedes motorlarıyla fark yaratıyorlardı hatta ilk 10'a sürekli yerleşiyorlardı bu 2 takımın durumuna bakarak sorunun büyük ölçüde motor da olduğu gözüküyor. Bence ilk defa blöf yapmıyorlar sadece porpoising'le açıklanamaz illa ki 0.2-0.3 gibi fark yaratabilir ama porpoising sorunu çözseler bile asıl sorun motor da gözüküyor.

Cuma-Cumartesi Red Bull'da Verstappen yarış temposundaki turlarında gayet iyiydi bence tek turda hızlıyız ama yarış temposunda da bakmak lazım bizimkilerin 2. sektördeki gücünden dolayı bu sene şampiyonluk ihtimali baya olduğunu düşünüyorum. Yarın ki yarış güzel olacak pit stop stratejileri her şeyin önemi büyük asıl merak konusu arkadaki araçlar daha az kirli havaya maruz kalacak takip mesafelerinin ne olacağını merakla bekliyorum bol bol geçiş görebiliriz.

Yillar sonra gercekten cekismeli bir sezon olacak gibi görünüyor. Orta siralardaki takimlar cok güclü araba yapmis
Aslında Ferrari motoru sağolsun demeleri lazım geçen sezon 19-20'nci olan Haas takımı bu sene takımlar şampiyonasında 4. olan Mclaren'den daha güçlü konuma geldiler geçen sene ilk 10'a alışanlar bu sene 1 puan alabilmek için mücadele edecekler. Bu yeni dönemi Ferrari değerlendirirse 2026'ya kadar ambargo koyabilir. :asd::asd:

1647723993059.webp

ulan aston martine bak

aston martin dedik ersen martin çıktı 😞

Aslında Ferrari motoru sağolsun demeleri lazım geçen sezon 19-20'nci olan Haas takımı bu sene takımlar şampiyonasında 4. olan Mclaren'den daha güçlü konuma geldiler geçen sene ilk 10'a alışanlar bu sene 1 puan alabilmek için mücadele edecekler. Bu yeni dönemi Ferrari değerlendirirse 2026'ya kadar ambargo koyabilir. :asd::asd:

Haas (Ferrari motoru)
Alpha Tauri (Red Bull motoru)
Alpine (Renault motoru)
Alfa (Bottas faktörü + Ferrari motoru)

Williams (Mercedes motoru)
Aston Martin (Mercedes motoru)
McLaren (Mercedes motoru)

Ferrari ve RedBull motoru kullanan takimlar orta siralari alacak gibi görünürken sezona zayif baslayanlarin 3'ü de Merso motoruna sahip.

Emekci garibanlarin takimi Alpine alternatif bir motor kullanan tek marka (Renault)

Stroll aynaya bakinca ne düsünüyor acaba? Vettel korona olunca yedek sürücü diye apar topar getirdikleri adam ondan daha hizli sürdü

Geri
Üst Alt