Formula 1 Takip Başlığı

Ferrari Leclerc'e psikolojik olarak dayanıklılık testi uyguluyor gibi adeta. Çocuk 75 puan alacağı 3 yarıştan 12 puan çıkarabildi. İzlediğim herhalde en kötü Bakü yarışı buydu. Öte taraftan Perez kardeşim sen yancı olmayı bu kadar kabullenirsen tarihe yancı olarak geçersin. Yerini bu kadar kolay vermesen belki de sen şampiyon olacaksın ama bu zihniyetten şampiyon çıkmaz zaten.

Max ve Leclerc’in dnf sayıları eşit. İkisi de 2 yarışta dnf oldu. Perez’in yaptığı da yancılık sayılmaz dün Max Perez’den daha hızlıydı, zaten geçecekti onu. Neden dnf riskini alsınlar ki? Leclerc tek turda iyi de yarış temposu olarak max ve redbull daha iyi.

Max ve Leclerc’in dnf sayıları eşit. İkisi de 2 yarışta dnf oldu. Perez’in yaptığı da yancılık sayılmaz dün Max Perez’den daha hızlıydı, zaten geçecekti onu. Neden dnf riskini alsınlar ki? Leclerc tek turda iyi de yarış temposu olarak max ve redbull daha iyi.
Toplam DNF sayısından dolayı demedim, 3 yarış üst üste Leclerc'in dış sebeplerden kaybetmesinden dolayı dedim dayanıklılık testi uyguluyor diye. Yoksa sezon içinde tabi ki herkesin başına bir şeyler geliyor. Ancak 3 yarış üst üste olunca psikolojik olarak daha kolay yıpranır diye düşünüyorum. Max Perez olayına gelince; ben zaten geçecekti işine inanmıyorum renktaş, çünkü öyle olsa sadece tur zamanlarıyla pozisyon değişimleri olur. Bu işin ruhunda savunma da var atak da var. Belki savunma yaparken Max'ı hataya zorlacaktı, bilemeyiz bunu. Takım adına kötü bir durum olabilirdi ama şampiyon ruhu olsaydı bence bunu yapardı. Şu an Red Bull'da bariz şekilde 1. 2. pilot muhabbeti var ama farz edelim ki ikisi de eşit görülüyor ve yine varsayım Perez 160 puanla şampiyona lideri ve Max 130 puanla 2. sırada, Max yarışı lider götürüyor ve arkasından Perez daha hızlı turlarla yaklaşıyor, telsizden Max'a Perez'e yol ver deseler Max ne yapardı ? Kesinlikle yol vermez savunmasını yapardı. Çünkü şampiyon ruhu var.

KanadaGP 1. Antrenman 21.00
KanadaGP 2. Antrenman 00.00

charles-leclerc-ferrari-f1-75--1.webp

cadde pisti olmayan bi yarış sonunda

Yarı cadde pisti burası. Bu ada halka açık bir ada. Pist, asfalt F1 için özel yapılmadı, bu yüzden de cadde pistleri arasında gösteriliyor. Ama benim takvimde en sevdiğim pistlerden birisi ♥
sokak diyelim o vakit yav böyle binaların olmadığı ferah pist

sokak diyelim o vakit yav böyle binaların olmadığı ferah pist
Aynen. İnsanı boğmuyor, ağaçların etrafında dönülüyor. Çok seviyorum Albert Park ve bu pisti. Bu arada, aslında sokak pisti bunlar da biz street kelimesini sokak değil de cadde olarak aldığımız için öyle oturdu ağzımıza. 😄

Hamilton reyize mobbing uyguladilar bu sene resmen. Gel ferrariye gücleri birlestirelim reyiz

Geri
Üst Alt