Formula 1 Takip Başlığı

neyse tebrik etmek erdemdir yarışı 1. tamamlayıp kazanan maylander'i kutluyorum.

Safety-Car-2022-Aus-Aston-Martin.jpg

sc dahil olduğunda atılan turlar sayılmamalı böyle saçma şey mi olur ?

Çok traş bir sezon. FIA yeni kurallarla yarış daha rekabetçi olacak diyordu yarışın yarısında finish belli oluyor sezonun yarısında şampiyon. Seneye bakalım ne olacak.

sc dahil olduğunda atılan turlar sayılmamalı böyle saçma şey mi olur ?

Turlara göre yakıt alınıyor(diyelim ki 60 tur dönülecek belli değişkenlere bakarak biraz daha fazla yakıt koyuluyor) araçlara yani 1 yarışta 3-4 sc olup sayılmadı turlar diyelim neredeyse 1.5 kat yakıt almak gerekir bunun olma ihtimalinde araçlar yakıtsız kalıp durmasın diye birde hali hazırda belirli oranda yakıt kalmalı ki oradan alınan yakıt incelenmeli, çok az kaldığında incelenecek veri kadarı yakıt çekilemediğinde yarışçının direkt yarışı elinden alınıyor ( geçen sene vettelin 2. liği bu nedenle gitmişti)

fazladan yakıt aldıklarında araç ağırlaşacağı için araçlar yavaşlayacak bu da F1 in temel amacından uzaklaştırıyor durumu.

red flag verebilirlerdi ama onun verilmesi için pistteki güvenlik önlemlerinin zarar görmesi gerek.

red flag olayını sadece buna bağlamayıp verme şansları olabilse güzel olabilir.

Ayrıca buradaki hata SC nin geç girmesiydi.

Hamiltona büyük saygı duymakla birlikte, Max Verstappen taraftarıyım. Ama bu foto ve twit üzdü beni be...

Dünkü karar gösterdi ki ya Max'ın geçen seneki şampiyonluğu haksızdı ya da dün aldığı galibiyet. İkisinden başka seçenek yok. Onu da geçtim 7 turda bir aracı kaldıramayan ekibe ne demeli ? Lan yol yardımı arasanız daha kısa sürede gelir çekerlerdi yok mu Monza yakınlarında sanayi falan ?

3 tane abd yarışı :)

Geri
Üst Alt