Formula 1 Takip Başlığı

Mercedes takımlar şampiyonasında 2'nci sıra için büyük bir avantajı kaybettiler 26 puan fark vardı bugün Sainz yarışa katılamadı farkı açabilecekken tekrardan fark azalacak.

Russell baya hatalı Hamilton çok rahat dışarıdan Verstappen'i geçecek ivmeye sahipmiş.
Zaten Vers Russel'dan iyi çıkıyor ve onun önünü kapatıyor. Hamilton'da Vers'in sadece Russell'a odaklanmasını fırsat bilip dışardan geçmek için güzel atak yapıyordu ama Russell'ın gözü o kadar dönmüş ki adam bir kere değiyor Hamilton'a artık yavaşlaması gerekirken daha da hızlanıp engelliyor resmen. Görmedim falan diyecektir şimdi ama hiç sanmıyorum net gördü çünkü bir kere değiyor yani. Bilerek yapılmış bir hareket sanki sen ne diyorsun?

Formula 1'den çok anlamam. Bu Piastri ilk sezonu mu? Çaylak sezonu diye biliyorum çok yetenekli pilot. Onun dışında Perez'in yerine Norris'i alsa keşke Redbull.

İlginç olan Norris ikidir hatalar yaparken Piastri acayip soğuk kanlı yarışıyor.

Biraz ortamı yumuşatmak için yapılmış gibi geldi. İki tarafta aslında hatalı değil yarış teması yaşandı ama takım emri burada önemliydi.

Kendi fikrim:
Hamilton soft, Russell medium hamur takılı her şekilde start anında Hamilton çok iyi bir çekiş yakalayacaktı hatta ilk viraj için ciddi avantajlıydı tabi Verstappen çok iyi kalktı direk ilk viraj için iç çizgiyi kapattı ama Russell hava koridor etkisiyle hızlanıp o da aynı şekilde Hamilton gibi yan yana gelip dışarıdan geçmek istiyor fakat burada kritik nokta onu denese bile Hamilton kadar yol tutuşu olmayacaktı ki medium hamurla yol tutuşunu kaybedip yine yerini kaybedecekti.

Yapılması gereken:
Bu yarış zaten en büyük saçmalık Hamilton Soft ile başlaması sadece startta geçip en fazla 3 tur sonra tekrardan lastikler bitecek Verstappen DRS ile gene avlayacaktı o avantajıda sürdüremeyecekti.

İki tarafada yazık oldu Russell ve Hamilton beraber çalışsalar stratejik açıdan baya zorlayabilirlerdi yarış içinde Mercedes temposu iyiydi.

Bence hatayı yapan Hamilton.
Russel Verstappenin yanında viraja giriyor daha fazla yer bırakamaz ama Hamilton solunda daha yer olmasına rağmen çok erken içeri kırıyor ve Russelin ön tekerine çarpıyor.

bu leş sporu izleyen var mı hala

araçların motor güçleri eşit değil mi ? neden max aracı sayesinde şampiyon oluyor görüşü var insanlarda. teknik kısmından çok anlamıyorum ama tüm araçların silindir, beygir v.s. güçleri eşit diye biliyorum. sanki bu çocukta ferrari diğerlerinde doğan slx motoru var.

Geri
Üst Alt