Göktuğ Çakırlar
10 Numara!
- 19 Nisan 2013
- 13.123
- 7.392
- 1.873
E kardesim, ne bu qualifying? Gecen senenin aynisi. Hicbir sey degismemis.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
BilemedinPole pozisyonunun alacağı tur süresi 1.28.70 olur gibi gözüküyor.
Sainz da aldi.Ohooooooo Verstappen hava koridoru aldı korkaklıktan başka bir şey değil.
Geç olmadan rb saflarına alalım seni
Russell'ın böylesi bir tur atacağına hiç inanmıyordum onu çıkarırsak az çok doğru tahmin etmişim yarış tempoları belirleyici olacak C1'de Ferrari ve Redbull çok güçlü diğerleri o kadar değil C3'de aşınmalar belirleyici olacak.Bahrain GP tahminim aşağı yukarı böyle Ferrari duble podyum yapabilir Perez podyum dışı kalacağını düşünüyorum belki Sainz'ı geçer 3-4 yer değiştirebilir ama kimin ne kadar el sakladığını bilmiyoruz ama ilk 4 bir arıza yaşamazsa Redbull - Ferrari olur.
1- Verstappen
2- Leclerc
3- Sainz
4- Perez
5- Alonso
6- Norris
7- Piastri
8- Russell
9- Stroll
10- Hamilton
Seyirciler markalar klasmanini ne kadar umursuyor acaba? Ben omru hayatimda hic umursamadim mesela. Onemli olan destekledigim pilotun basarisiydi. Ferrari alacagi 2.'lik 3.'luklerle tatmin oluyorsa benim icin hava hos.mercedes ferrari ve Aston yeterince hızlı olsun Perez ilk 5'te yer bulamaz. Redbull'un birisi pole pozisyonunda diğeri 5. bitiriyor. böyle bir saçmalık olmaz. Bu tablo bile diğer otomobillerin redbullara ne kadar yaklaştığını ve hızlandıklarını gösteriyor.
geçen yılki redbull ne kadar fark attıysa rakiplere, pereze bile güç yetmiyordu. şimdi perez altıdaki en iyi arabaya rağmen yine 5. oluyor. Ancak bu en iyi araba artık açık ara farkla değil ufak aralıkla en iyi araba. Russell bile elinde ilk 3e girebilecek bir otomobille rahatlıkla kendinden daha hızlı arabayı süren perezi geçebiliyor.
markalardan birisi, ferrari ya da mercedes. sürekli ilk 3 ve ilk 4e araba sokabilirlerse markalar şampiyonluğunu kazanabilirler. sürücüleri max verstappen alsa bile markalar birbirlerine bu kadar yakın olduğu müddetçe max'ın tek başına hem de 1.lik ile toplayacağı puanlarla 2. ve 3. sırayı paylaşan diğer takıma üstünlük kuramayacakltır. puan tablosunda tek araba, iki arabaya yenilir.
Ferrari takımının akıllılık edip, sürücüler şampiyonluğunu değil markaları hedeflemesi ve max ile değil mercedeslerle yarışıp onları arkada tutmaya odaklanması gerekir. Mercedesleri arkada tuttukları her senaryoda zaten perez'i rahatlıkla mağlup edebilirler.
Sürücüler klasmanını konuşmak için henüz erken, max her ne kadar favori gözükse de araçların yarış tempolarından habersiziz. Leclerc bana göre sırasını bekleyen dünya şampiyonlarından birisi, russell de öyle. Ama ben ferrari'nin markalar klasmanını her zaman daha önde tuttuğunu hatırlıyorum. bu yılda bu klasmanı önde tutmak, hele de redbull gibi en güçlü adayın sürücüleri arasında bu kadar dengesizlik varken, otomobiller biribine bu kadar yakınken, perez'in max kadar katkı veremeyeceği malum olmuşken bu yıl en azından markalar klasmanı için o yıl olabilir.
Seyirciler markalar klasmanini ne kadar umursuyor acaba? Ben omru hayatimda hic umursamadim mesela. Onemli olan destekledigim pilotun basarisiydi. Ferrari alacagi 2.'lik 3.'luklerle tatmin oluyorsa benim icin hava hos.
kalkın ulan bugün günlerden ferrari
Ferrari alacagi 2.lik 3.luklerle markalar sampiyonlugu alacak, hey yavrum hey, bu kadar dustu bu takim yani.Seyirciler genelde ikiye ayrılıyor. Takım tutanlar ve sürücü tutanlar olarak. Zaten kendin belirtmişsin sürücüleri tuttuğunu. Bu spor iki klasmanlı ve markalar klasmanı takımlar için daha önemli. Para ödülü oraya gidiyor ve markaya şampiyonluk yazılıyor. Sürücü ise işin prestiji.
Kalkista Verstappen - Russell temas ve 2 DNF.
Leclerc 1, Sainz 2.
Perez yolda kalir ve Hamilton bariyerlerde.
Okuyunca aklıma Başakşehir'in "Daha önce hiç sampiyonluk sabahına uyanmamıştık " tweet'i geldi.kalkın ulan bugün günlerden ferrari