Forum Dinozorları

Cevap: Forum Dinazorları

Krzysztof Kieslowski 'yi görünce ...

Ben de Trois Couleurs üçlemesini(Üç Renk : Mavi,Beyaz,Kırmızı) şiddetle tavsiye ederim...

blue-white-red.jpg

Ayberk sen de fırsatı kaçırmıyorsun:D Film önerilerinde de önermiştin :D Ama iyi yapmışsın. İzlemeyenler izlesin. İzleyenler bir kez daha izlesin. Hatta mavi, kırmızı, beyaz dinazor gecesi yapalım :D Ve evet dublajlı izlemek kesinlikle intihar...

Ayberk sen de fırsatı kaçırmıyorsun:D Film önerilerinde de önermiştin :D Ama iyi yapmışsın. İzlemeyenler izlesin. İzleyenler bir kez daha izlesin. Hatta mavi, kırmızı, beyaz dinazor gecesi yapalım :D Ve evet dublajlı izlemek kesinlikle intihar...

Ozan "Forum Dinazorları" başlığı garip bir yere doğru gidiyor :D Film bulmacalardan açıldı konu...Biz nasıl geldik ya buraya ?!

Bir de takıntı oldu. Şu üçlemeyi film önerilerine ve bilimum sıra gelmişken heryerde önerdik,millet Vin Dieselkolik...Ayıptır,sanat için gerekirse Vin Diesel ezilir geçilir.

Video satan bayiler vardı. Sadece üstündeki resimden ve isimden, filmi anlamaya çalışırdın.

Kan Sporu vardı, Van Damme. Neydi be....

Eski Çin karate filmleri, o zamanlar Jackie Chan ünlü bile değildi, o derece.

BruceLee ünlüydü.

Karnını sıktığında, mermi işlemiyormuş geyiği vardı. Nasılda inanırdık. :D

Terminator filmi olay olmuştu.

Çiçek Abbas, video döneminin favori filmiydi....

20 yaşı dinazor mu oluyor? yapmayın yahu, hayatınızın en güzel dönemi 20 li yaşlar:) bu kadar mı çabuk bıktınız dünyadan:)

20li yaşlardakiler dinazor ise biz neyiz acaba:)

20 yaşı dinazor mu oluyor? yapmayın yahu, hayatınızın en güzel dönemi 20 li yaşlar:) bu kadar mı çabuk bıktınız dünyadan:)

20li yaşlardakiler dinazor ise biz neyiz acaba:)

Hocam dönem ile alakalı, yaş ile değil. :) Takdir edersin ki Türkiye'nin 80'lerden 90'lara geçme süreci belirli bir neslin ara nesil olarak kalmasına,şu anda yaşadığı zamana aitliği konusunda memnuniyet ve uyum sorunu yaşamasına neden oldu.Özellikle 80-83 arasındaki nesil çok yaşadı bunu. Hatta bununla da alakalı bir yazı mevcut.

Alıntı yapıyorum bu yazıdan :

" Konu 80’ler olunca dönemi ikiye bölmekte fayda var aslında. Çünkü ben 80’li yılların 2. yarısından sonra doğan nesli kaybolmuş olarak görmüyorum. En son kaybolan (bu tanımlamanın yanlış olduğunu düşünsem de kullanmak zorunda kalıyorum) 80-83 arasındaki nesil gibi geliyor bana.

80 yılında doğmuş bir kişi olarak, trt zamanlarını hatırlayabiliyorum. o zamanlar çizgi filmler daha bir insani gibiydi sanki. voltran, lazerion, calimero vs. ile büyümüştük. ister istemez grup içi dayanışmanın önemini bilinçaltına işlenmiş bir çocukluktu bizimkisi. yine perihan abla ve bizimkiler gibi dizileri sadece televizyondan izlemezdik, aynısını yaşardık mahallemizde. şimdiki gibi, grup olsalar bile kendi egolarını tatmin etmek için yarışan çizgi karakterler yoktu o zamanlar.

Müziklerde şimdiki gibi değildi. pop da kaliteliydi ve keyif verirdi, rock müzik de. her tür müziğin sözlerinde bir oto kontrol vardı, cıvıklaşmamıştı ve bir amaca yönelik yazılır gibiydi. en azından anlamlı bir bütün oluşturabilirdik şarkı sözlerinden, bir cümlesine takılıp saatlerce düşünebilirdik cümle üzerine.

Fakat bunları yaşarken, değişimi de gözlemliyorduk aslında. önce magic box (şimdiki star) girdi hayatımıza. sonra devamı geldi. fakat yine de aile içindeydik ya da çevremiz mahallemizdeki insanlardan ibaretken farkına varmıyorduk çözülmenin. ne zamanki ergenlikle beraber kendimize ait ilişkilerimiz olmaya başlayınca ve herkesin yakınlarımızdaki gibi olmadığını anladığımızda farkına vardık bu yozlaşmanın. 90’ların başlarında artık apartmandaki insanların bile birbirlerini tanımadıklarından bahsetmeye başladık. pop müzik patlamasıyla ortalıkta niteliksiz şarkıların dolaşmaya başladığı zamanlar da, 90’ların başlarıydı.

Diyeceğim şu ki; biz, 80-83 arası doğanlar, eskinin son güzelliklerini tadıp da, yeni şeylerden eskilerin tadını alamadığımızı hisseden son nesildik "

Böyle mi olacaktı

images

Aynalı Tahir

images

90 lı yılların en akılda kalan dizlerindendiler:)

Ben kendimi tam sınırda görüyorum açıkçası :) Gerçekten TRT den başka kanal olmadığı, televizyonun arada bir açıldığı, ateri gibi şeylerin lüks sayıldığı bir dönemden çok hızlı geçildi, televizyonun merkez olduğu, evlere bilgisayar girdiği, çocukların sokaktan evlere çekildiği dönem.

En basitinden araba sayısında artış bile zarar verdi mahalle kavramına, tüm gün dolanırdık aşağı yukarı bizim sokakta, hangi apartmanın bahçesinden hangisine nasıl geçilir, hangi apartmanın arkasında macera yaşanacak yerler vardır, adeta tüm girdisini çıktısını bilirdik. Sonra arabalar geldi, hepten kenarlara itildik, çıkma, uzaklaşma denmeye başladı. Yani hem evdeki imkanlar gelişti (tv-ateri vs) hem de dışarı günden güne tehlikeli hale geldi.

Ne bileyim, biz çocukken hava atılacak en önemli şey, topun olup olmamasıyken, 5-6 yıl sonra, işin içine üst-baş, farklı oyuncaklar girdi. oyuncağın ile hava atamazdın ki zaten civarda bir tane oyuncakçı olurdu herkes aynı yerden alıyordu :D

Dolayısı ile Ayberk'in dediği gibi, grup kavramından çıkılıp daha bireysellik geldi.

Ben kendimi tam sınırda görüyorum açıkçası :) Gerçekten TRT den başka kanal olmadığı, televizyonun arada bir açıldığı, ateri gibi şeylerin lüks sayıldığı bir dönemden çok hızlı geçildi, televizyonun merkez olduğu, evlere bilgisayar girdiği, çocukların sokaktan evlere çekildiği dönem.

En basitinden araba sayısında artış bile zarar verdi mahalle kavramına, tüm gün dolanırdık aşağı yukarı bizim sokakta, hangi apartmanın bahçesinden hangisine nasıl geçilir, hangi apartmanın arkasında macera yaşanacak yerler vardır, adeta tüm girdisini çıktısını bilirdik. Sonra arabalar geldi, hepten kenarlara itildik, çıkma, uzaklaşma denmeye başladı. Yani hem evdeki imkanlar gelişti (tv-ateri vs) hem de dışarı günden güne tehlikeli hale geldi.

Ne bileyim, biz çocukken hava atılacak en önemli şey, topun olup olmamasıyken, 5-6 yıl sonra, işin içine üst-baş, farklı oyuncaklar girdi. oyuncağın ile hava atamazdın ki zaten civarda bir tane oyuncakçı olurdu herkes aynı yerden alıyordu :D

Dolayısı ile Ayberk'in dediği gibi, grup kavramından çıkılıp daha bireysellik geldi.

Devir degisti dedigin gibi renkdas,muhtemelen simdikilerin cocuklarıda ,bizim yaslarımıza geldikleri zaman degisen ortamdan bahsedecekler:)

Devir degisti dedigin gibi renkdas,muhtemelen simdikilerin cocuklarıda ,bizim yaslarımıza geldikleri zaman degisen ortamdan bahsedecekler:)

Artik devir degisti, e tabi celikde degisti. Kisa kes artik bitti. Senin modan gecti. Simdi o kadin moda bye byeee.

:) cok sevdigim bir sarki.

Çelik dediniz de,Dongi Dongi şarkısı geldi aklıma.

[video=youtube;fP94lvUvZcc]https://www.youtube.com/watch?v=fP94lvUvZcc[/video]

Bu golü unutursak Rivaldo abi küser bize:)

[video=youtube;fP94lvUvZcc]https://www.youtube.com/watch?v=fP94lvUvZcc[/video]

Bu golü unutursak Rivaldo abi küser bize:)

Bu golden sonra golllllll diye sevincten havaya sıcramıstım,Babamda Fenerliydi,bana niye bagırıyorsun diye cok kızmıstı:)

Simdi o günler gelsede yine kızsa:)Mekanın Cennet olsun:)

Aranızda 4 kişi bilgisayar (amiga) karşısında toplanıp birer şövalye seçip sırayla Moonstone oynayan var mı?

commodore 64 zamanlari ve biz barbarian oynamaya calisiyoruz,kaset ten tabiki de ama teyb in kafa ayari kaciyor ,ince uclu tornavida ile mavi cizgileri ust uste getirip kafa ayarini yapiyoruz :D hey gidi gunler heey :D

Geri
Üst Alt