Forum Dinozorları

Cevap: Forum Dinazorları

Amerika önderliğindeki devletlerin tezgahına geldiler. Soğuk savaşın bitiş nedenlerinden biri. Dikkat et dünya savalarının çıkış noktalarıda hep aynı bölgelerdir, eski doğu bloku ülkeleri ve balkanlar!!! Ayrıca yeri gelmişken Bosnada tüm dünyanın gözü önünde haber bültenlerinde canlı canlı katledilen müslüman kardeşlerimi ve 93 te hocalıda Ermeniler tarafından katledilen müslüman Türk Azeri kardeşlerimi anmadanda içim rahat etmeyecek. Ruhları Şad mekanları cennet olsun.

Daha sonra hak iddia etmesinler diye olabilir o kadar bilemiyorum zaten berlin duvarı işte balkan ülkelerinde rejimlerin değişmesi sovyetlerin parçalanması hep peşpeşe gelmişti sanırım bu çavuşesku tetikliyen olaydı hepsini

Bunu beğenemiyorum ne yazıkki. Allah depremde kaybettiğimiz bütün insanlara rahmet etsin.

99 depreminde türkiyedeydim tam 1 gün önce almanyaya döndük ertesi gün deprem olmus , biz boludaydik o zaman kaldigimiz 6 katli bina cökmüs :(

kil payi kurtulduk yani , Allah mekanlarini ceennet eylesin

Amerika önderliğindeki devletlerin tezgahına geldiler. Soğuk savaşın bitiş nedenlerinden biri. Dikkat et dünya savalarının çıkış noktalarıda hep aynı bölgelerdir, eski doğu bloku ülkeleri ve balkanlar!!! Ayrıca yeri gelmişken Bosnada tüm dünyanın gözü önünde haber bültenlerinde canlı canlı katledilen müslüman kardeşlerimi ve 93 te hocalıda Ermeniler tarafından katledilen müslüman Türk Azeri kardeşlerimi anmadanda içim rahat etmeyecek. Ruhları Şad mekanları cennet olsun.

Aslında Soğuk Savaş fiili olarak Sovyetlerin 1984'te iflasını biraz olsun açıklamasıyla bitmişti. 1991'de ise Berlin Duvarı'nın yıkılışıyla sembolik olarak tüm dünyaya ilan edildi. 1984'te de Türkiye'de bir olay başlamıştı ve bugünlere kadar geldi... Sovyetlere karşı sübap görevi gördüğümüz yıllarda Türkiye'ye dokunmayan ABD ve Batı, Sovyetlerin tehdit olarak sonlanmasından sonra bu topraklar üzerinde oynamaya başladı... Çünkü işi bitti...

doğru bir yaklaşım. 84 ten kasıtla Pervari ve Eruha atıf yapıyor olmalısınki % 100 katılıyorum.

Aslında Soğuk Savaş fiili olarak Sovyetlerin 1984'te iflasını biraz olsun açıklamasıyla bitmişti. 1991'de ise Berlin Duvarı'nın yıkılışıyla sembolik olarak tüm dünyaya ilan edildi. 1984'te de Türkiye'de bir olay başlamıştı ve bugünlere kadar geldi... Sovyetlere karşı sübap görevi gördüğümüz yıllarda Türkiye'ye dokunmayan ABD ve Batı, Sovyetlerin tehdit olarak sonlanmasından sonra bu topraklar üzerinde oynamaya başladı... Çünkü işi bitti...

doğru bir yaklaşım. 84 ten kasıtla Pervari ve Eruha atıf yapıyor olmalısınki % 100 katılıyorum.

Aynen...;)

Sadece iç mesele olarak görenler bence bu olayları bir araştırsınlar. Politikalar rastlantı eseri yapılmaz.

Ah o eski oyunlar yokmu.

Hep Sovyet'i secerdim kucukken.

Sari kirmizi diye :)

Prince of Persia

İlk çıktığında deli gibi oynardım

pnlj1ul.png

Turgay abi resme bakınca, alttaki platform her an titreyip kırılacakmış gibi geldi :asd:

Akın Sel'e, seni havuza atsam batmazsın tipin kayık esprisini yapıyordu 2 haftada bir :)

Yine o zamanlar Hakan'dan bir TeleKritik fıkrası...

Hakan: Hakan ile Tahin arasındaki fark nedir ?

Akın Sel: Nedir Hakan ?

Hakan: Hakan Peker, Tahin Pekmez...

Akın Sel ile Hakan: hahhahhhahahhhahhhahah :D

TRT1'de eğlence programlarını onlar sunardı.

130861.jpg

l-ayrton-senna-be53c4d8.jpg

sanırım bugün 30 yaş civarına formulayı sevdiren adamdır.

Ayrton Senna...

90'ların başından itibaren birkaç yıl izleme şerefine erişmiştim.Agresif ve karizmatik bir sürücüydü.Tabi ki çoğu yarışını yaşım dolayısıyla yorumlayamam. Fakat McLaren Honda ile o zamanlardaki hem en büyük rakibi, hem de takım arkadaşı Alain Prost ile bir yarışlarından sonra neredeyse kavga edeceklerdi diye hatırlıyorum.

Tabii en unutulmaz yarışı 1994'te oldu maalesef. O yarışı tam olarak hatırlıyorum. Sıralama turlarında da bir pilot hayatını kaybetmişti. Çok uğursuz bir haftaydı...Ayrton Senna sanırım önde götürüyordu ve çok kötü bir şekilde kaza yaptı. Çekimi engellemek için örtü falan getirirlerken ben bayağı etkilenmiştim. O yarışı yeni yeni sivrilmeye başlayan Michael Schumacher kazanmıştı fakat kutlama olmamıştı sanırım.Schumacher o sene şampiyon oldu. Ben bir süre Formula seyretmemiştim ki 1995 şampiyonluğunu hatırlamam bile yine Benetton ile Schumi'nin.

Ondan sonra Renault devri, Hill'ler, Hakkinen'ler falan derken Shumi fena şaha kalktı ileriki yıllarda. Hatta okulda bir arkadaşımla Hakkinen - Schumi kavgası yapardık ve yine ben haklı çıkmıştım yıllar sonra :)

Geri
Üst Alt