Cevap: Forum | Tebrikler, Öneriler ve Şikayetler
Seyi merak ediyorum, cezaliyken "mesaji moderatöre bildir" tusuna basarak mesajlari moderatörlere bildirebiliyor muyum?
Ayrica Mustafa Sarpa "kazma herif" dedim diye niye bu kadar agir ceza aldim?
Ona laf sokmayan kalmadi bu forumda, herkes laf atiyor(du) ona. Madem banliyorsunuz, bari bu kadar uzun olmasin "kazma herif" yüzünden 1-2 gün yeter de artar yahu.
Ayrica benim yazdigimdam cok daha agir kelimeleri kullanan kisilere ceza gelmedi hic, belki "tecrübeli üye" olduklari icindir, bilemem. Mesaji editlendi o kadar. Bana ise uyari bile gelmeden ceza kesildi.
Cok merak ediyorum bana gicik olan bu kisi kim. Beni cezalandirmak icin can atiyor resmen. Firsat bulur bulmaz da cezalandiriyor, uyari bile yapmadan. Benim de böyle isin i'sine tüküresim geliyor. Olmaz olsun böyle is, bilmiyorum bana katilir misiniz.
Birincisi, o mesajlar bize geliyor, ama bizimle sohbet amacı güddüğün için ciddiye dahi almıyoruz. Çünkü amacın bir şikayet değil o mesajlarda.
İkincisi kazma herif dediğin için 5 gün ceza aldın, tıpkı Yaser Aydın gibi, aynı sebepten ya da benzeri.
Üçüncüsü laf sokanları raporlayın ceza verelim. Herkese yetişmek zor oluyor, hele ki maç günleri. Biz genelde gelen raporlara göre hareket ediyoruz, kaldı ki bunları moderatörler de yapıyor. Hangisine denk gelirlerse o an raporluyorlar. Koca forumda maç topiğinden tut, bütün futbolcu topiclerine kadar hepsini maç saatlerinde kontrol zorlaşıyor. Sizler de yardım etmelisiniz. 1-2 günün yetip yetmeyeceğini bırak da yıllardır, aylardır forumu yöneten onca insan karar versin, düzeni onlar sağlasın, üye tavsiyesiyle ceza vermeyelim.
Dördüncüsü daha ağır cümleler kullananlar falan bize raporlanmadı, kaldı ki daha ağırdan kasıt nedir bilmiyorum. Küfürse eğer küfreden 2 hafta gidiyor, örnekleri bolca mevcut. Açıp bakabilirsin ihraç ve ceza alanlar forumunu. Maç dönemlerinde GSE falan ayırt etmeden verdik cezalarını.
Beşincisi forum yönetimi olarak gıcık olduklarımızı atıp, sevdiklerimizi kayırmıyoruz zaten. Kaldı ki bu gıcık olandan kasıt rütbeni aldığım için ben olarak kafanda kuruluyorsa cezanda indirim uygulayan da benim. Ha, ben değilsem bile ceza işleriyle ilgilenen topu topu 3 adminiz, biz yoksak bile geriye topu topu 3 süpermod kalıyor. Bunların hiçbirinin sana gıcık olduğunu sanmıyorum. Eğer ki kafanda bir isim varsa buyur gel özelden söyle, adama bizzat sorayım.
Altıncısı bil diye söylüyorum, sana katılmam. Her ceza alıp döndükten sonra buraya birşeyler karalayan çok oluyor. Biz de herkese tek tek hesap veriyoruz, hem de
yönetim olarak. Yönetim, yöneten kişilerden oluşur. Refahı sağlamak için çabalar, insanları rahatsız etmek için değil. Biz refahı sağladığımıza inanıyoruz ama nedense kime ne sebepten ceza versek tatmin olmuyor, 1 günlük ufak bir cezaya bile gelip itiraz edenler oluyor. Unutmadan, sana gıcık olan varsa bile senin cezanın indirimine gittiği dönemde seni seviyordu sanırım o kişi. Sen de hatırlarsın cezanın karşılıklı mutabakat sonrası indirime gittiğini.
Son olarak; hiçbir zaman herkese ceza verilmez. Kaldı ki bu istemli değil tamamen istem dışıdır. Çünkü yukarıda bahsettiğim gibi her mesaja tek tek yetişilemiyor, oldukça zor oluyor. Bu durumda da yakalanan birkaç kişi ceza alıyor. Bu durumda bu kişiler bir nevi kobay durumuna düşüyor, kötü bir durum biliyoruz ama yapacak birşey yok. Maç saatindeki yoğunluğun ne derecede olduğunu bilemezsiniz. Bu yüzden biraz da anlayış bekliyoruz, yardımınızı bekliyoruz. Gözümüzden kaçanları siz bize bildirin lütfen.