Foruma Ne Olmuş Böyle?

Bora Yazan

Sarı Üye
Forumun birkaç yıldır sıkı takipçisiyim. Çok mesaj atmışlığım falan yoktur ama emin olun güzel bir takipçiyim. Son bir iki aydır biraz boşladım forumu takip edemedim. Şimdi bakıyorum da forumda bir durgunluk söz konusu. Bu benim naçizane görüşüm. Benden çok daha kademeli, çok daha uzun yıllardır üye olan arkadaşlar var, elbet onların yorumları daha sağlıklı olacaktır ama Forumun Cafe bölümüne böyle bir konu açmak geldi içimden.

Aslında açılan gereksiz konuları eleştireceğim ama diyeceksiniz ki "be kardeşim konu oluşturanları eleştiriyorsun ama sen de konu açıyorsun". Evet bu böyle dengesiz bir girdap oldu belki ama konu açmadan bu düşüncelerimi duyuramayacağımı hissettim. Umarım yanlış bi bölüme açmamışımdır, CAFE bölümü olduğu için buraya açmayı uygun gördüm.

Ha diyeceksiniz ki, tatava yapma o halde çözüm öner, evet önerebilirim yine naçizane. Mesela çok fazla konu açılıyor maşallah yeryüzündeki bütün teknik direktörler için "ÇARE" ön ismi altında topic açılacak sanırım 3-4 gün içinde. Bu bilgi kirliliğini azaltmak lazım. Bu kadar fazla konu forumu genişletiyor ve bu kadar geniş alanda oynamaya ciğerleri yetmiyor insanların. Biraz daha daraltmak lazım. Bir tane teknik direktör ile ilgili topic altında yüzlerce yorum daha hoş değil mi? Orada bilgi kirliliği oluştuktan sonra bir başka topic açılabilir. Ama henüz 5 tane cevap atılan topicin ardından aynı konuyla ilgili yeni bir topic.. Bir de forumda saygısızca yorumlar çok fazlalıkla yapılmaya başlanmış. Bu sadece rakip takımlarla falan alakalı değil, insanlara (üyeler arasında), sporculara vs. Evet bazen argo şeyler yazmak rahatlatıcı olabilir ama bu ister istemez kaliteyi düşüren bir unsur. Kaliteden şaşmamak lazım diye düşünüyorum. Herkese iyi günler..

İşte bunlar hep murhan moderatör

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

forumumuzun kalitesini düşüren insanları öldürme emri geldiği takdirde sadece silahımız konuşacak

saygılar efendim

İlk üye olduğumda seviye ciddi anlamda yüksekti. Ancak bazı troll kardeşlere, enteresan şekilde haddinden fazla müsama gösterildi/gösteriliyor. Şikayet edilmese ortalığı kahvehaneye çevirecek adamlar bunlar. İsim verecek değilim anlayan anlamıştır. Göz ardı et butonunu kullanmak tek çözüm şuan.

Öncelikle görüşünü bildirdiğin için teşekkürler. Ancak burası tüm Galatasaray'lıların görüşlerini bildirip güzelce vakit geçirebilmesi adına açılmış bir ortam. Kimseyi foruma alırken kalite kontrolü yapmıyoruz ya da seviye testi yapmıyoruz, zaten bir süre sonra uyum sağlayamayanlar ayrılıyor veya uyum sağlayamayıp kalmakta ısrarcı olanları da biz ayırıyoruz. Seviye çok düştüğü zaman da gerekeni yapmaya çalışıyoruz. İnsanlara çok sert ve sıkı kuralcı bir ortam verirsekte kimse burada kalmak istemez. Hepimiz aklı başında, belirli olgunluğa gelmiş insanlarız. Bazı şeylere de anlayış göstermek lazım. Sonuçta hepimiz eğlenmek ve vakit geçirmek için buradayız. Şükrü Ergün veya Burak Yılmaz burada yazılanları okumuyor sizde taktir edersiniz ki. Ama son günlerde açılan saçma sapan konularla ilgili de önlem alacağımızı belirtmek isterim, tekrardan görüşünü bildirdiğin için teşekkürler.

Çok doğru bir tespit .

Foruma ilgi çok azaldı gerçekten.

Hayri cund, Berat yesir gibi üyelerin katkılarıyla bu hale geldi bence.

Özellikle bu troll akımı bazen zekanın en üst seviyelerine çıkarken bazen de olayı iyice sulandırabiliyor. Sulanmasa güzel şey aslında

Bilmediğimden soruyorum foruma ne olmuş böyle ?

Bana ithafen mi yazdın anlayamadım gerçekten?

Evet bu sorularına çözüm için moderasyona başvuruda bulun fikirlerini orada gerçeğe döktürmeye çalış.

Şu anda burada ne yazarsan yaz bi önemi ve anlamı kalmayacak. Ha zaten oraya gelirsen moderasyonun nasıl çalıştığını bu sorunların önüne geçmeye çalıştığına tanıklık edersin.

Bi kaç tane spastik ergen var her şeye ceza veriyor ondandır. Eğer buna bir çözüm bulurlarsa insanları forumdan soğutmak yerine geri çekebilirler. Ya yöneticilerinize adam gibi işini öğretin ya da toptan herkese cezayı kesin de millet kurtulsun.

Evet bu sorularına çözüm için moderasyona başvuruda bulun fikirlerini orada gerçeğe döktürmeye çalış.

Şu anda burada ne yazarsan yaz bi önemi ve anlamı kalmayacak. Ha zaten oraya gelirsen moderasyonun nasıl çalıştığını bu sorunların önüne geçmeye çalıştığına tanıklık edersin.

Anladım ama benim böyle bir iş için yeterli vaktim yok ayrıca da modluk için gereken kriterleri karşıladığımı düşünmüyorum. Ben böyle bir üye olmaktan memnunum ve bu konuyu burada dile getirmemin de bir zararı değil aksine bu konuyu düzeltmek için aktif bir şekilde çalışan moderatörlere bir kez daha doğru bir iş yaptıklarını göstererek yararım dokunduğunu düşünüyorum. Umarım moderatörler forumu toparlarlar. Toparlar derken o kadar da çöp değil tabiki sadece ufak tefek birkaç "çözülebilecek" sıkıntı.

Modlara illa sallayacaksaniz bunu isimlerini yazarak yapin,oyle ustu kapali yakismiyor..hepsi ayni degil sonucta..

Konu süresiz açık kalacak, herkes eleştirilerini, görüşlerini yazabilir. Ancak kural dışı konuşan ve konuyu şamataya çevirenler uyarısız konudan uzaklaştırılacak.

Geri
Üst Alt