GSCimbom
Forvet H.O Ama Stratejide Hata Yok mu?
Murat Saylak

Forvet H.O Ama Stratejide Hata Yok mu?

Murat Saylak ·

Cevap
16
Okunma
1,2K

Murat Saylak

Muhasip Üye
GalataSarayı Efendileri
sneijder-kanatlarda oynayacak temposu yok.
josue-kanatlarda da oynayabiliyor, hizli bir oyuncu

bruma- ucurtma tipi bir kanat, cok asist yapar
sinan-daha cok bitirici bir kanat fazla asist yapmaz

podolski-daha cok bitirici bir kanat fazla asist yapmaz
yasin-bizde oynadigi su dönemde asist sayisi gol sayisindan fazla

eren-klasik pivot. top tutar(indirir) hava topunda etkilidir, yerden fazla meziyeti yok. genelde hava hakimiyeti ile ön planda
gelecek forvet-niasse gibi luiz adriano hatta kalitesi tartisilabilir moukandjo gibi nispeten daha hareketli bir forvet tercih edilmeliydi.

hep farkli özellikli adamlardan kurulu hücum rotasyonumuz forvetteki tercih nedeniyle bozuldu. ayni tip iki forvetimiz oldu.

Bunu zamanla göreceğiz ya. Bakalım.

+

Takım olarak çok kısayız. Savunmadaki duran toplarda bile işe yarayacaktır Sigthorrson bu tip ayrıntılarıda düşünmek lazım.

Son düzenleme:
Riekerınk Akhısar macında Eren sakatlandıktan sonra Bruma'yı forvete koydu ve Bruma 1 gol, 1 asist yaptı..

Riekerınk bazı maçlarda Brumayı yine böyle deneyebılır bu yüzden 2 tane pıvot santrafor alınmasını istemiştir diye düşünüyorum..

Bence Akhisar maçı doğru strateji olduğunu gösterdi. Tamam Bruma'yı santrafora alınca bir gol bir asist yaptı ama ilk yarıda ezdiğimiz takım Eren çıkınca üzerimize gelmeye cesaret bulduğu için kontra yakalayabildik zaten. Yani Eren çıkınca ilk yarıdaki sistem direk bozuldu ve 2-3 haftalık sakatlık yaşadı diyelim, kapalı savunmalara karşı yine top tutamayacaktık ve sistem alışkanlığımız bozulacaktı. Bu şekilde iki santrafordan hangisi formdaysa o oynayacak ve sistem sabit kalacak.

Barça'nın "Kadromuzda Suarez var yedeğe pivot santrfor alalım farklı tip forvetimiz olsun" dediğini duymadım şimdiye kadar.

Kaldı ki o mevkide hareketli oynayabilecek Poldi ve Sinan var çok gerekirse.

çift forvet oynarsak eğer Sneijder, Josue, Bruma, Podolski, Sinan, Yasin'den 4ü dışarda kalır. O yüzden çift forvet oynamayacağız. Çift forvette farklı hamle bekliyorsak Sinan, Bruma ve Poldi Eren'e eşlik eder. Ya da yükleneceğimiz bir takım olur, ortasahadan Selçuk'u kesip Sigthorsson ve Eren yanyana oynatıp oyunu rakip yarı alana yığar hava toplarıyla gol bulmaya çalışabiliriz.
Ama çift forvet demek Sneijder ve Josue'yi direk kulübeye göndermek demek. Tabi 4-1-3-2 oynamazsak.

Son düzenleme:
Hep söylüyorum bence Bruma yüksek ihtimalle van Gaal Hollanda'sında Robben'in 3-5-2 sağ forveti olarak oynadığı rolde oynayabilir ve faydalı da olabilir. Ama şu an kanatta iyi böyle bir fanteziye gerek yok.

Hayır yok.

Futbol bilgin 0 hala konuşuyon murhan ya erene salladın geçen 2 haftadır azına yüzüne vuruyor

bana göre alabilecegimiz en kötü stilden forvet aldik. Yahu hizli bir forvet lazimdir yedek icin. Sightorsson ise yaramaz. Eren o nun 5 kat üstü

rakipler ereni cözdü, bizde üstelik adama top getiremiyoruz sayilir. dedik dimi burada bi tane FARKLI tip forvet alin diye, bula bula sakat adami buldular