FOX Sports; Hindistan Ligi'nin Yayın Haklarını Satın Aldı

Murat Saylak

Muhasip Üye
GalataSarayı Efendileri
Yeşil sahaların emektar yıldızlarını kadrosuna katıp ülkelerinde futbolun popülerleşmesine çalışan ülkeler halkasına, Hindistan da eklendi.

91653.jpg

En sevilen sporun kriket ve hokey olduğu, 1 milyar 270 milyonla Çin'in ardından dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip Hindistan'da, futbolun daha fazla yaygınlaşması ve dünya genelinde tanınması amacıyla yapılan yabancı yatırımlar meyvesini verdi.

Futbol kariyerlerinin son dönemlerine gelen veya yeşil sahalardan emekliye ayrılan birçok yıldız futbolcu, sadece 3 ay sürecek ve Avrupa'nın önde gelen liglerine oranla fiziksel açıdan daha az yorulacakları Hindistan Süper Ligi takımlarında oynamayı tercih etti.

Hindistan Süper Ligi'ne dev ortak
Dünyanın en çok izlenen spor organizasyonu konumundaki İngiltere Premier Lig yetkilileri ile ortaklık anlaşması yaparak adını uluslararası futbol pazarına duyurmak isteyen Hindistan Süper Ligi, yayın haklarını da dünyaca ünlü "FOX Sports" kanalına satarak hedefinin ciddiyetini gösterdi.

Alternatif olarak kuruldu
Hindistan 1. Futbol Ligi'ne (I-Lig) alternatif olarak 2013'te kurulan Hindistan Süper Ligi'nin ilk sezonunda maçlar, 12 Ekim-20 Aralık tarihlerinde yapılacak.
Yalnızca 8 kulübün katıldığı ligde birbirleriyle iki kez karşılaşacak takımlardan en çok puanı toplayan ilk 4 sırada yer alanlar, finallere kalacak. Eleme usulü yine 2 maç üzerinden gerçekleştirilecek finallere göre şampiyon belirlenecek.

Bu sezon Hindistan Süper Ligi'nde mücadele edecek yıldız futbolcular ve takımları şöyle:

Atletico de Kolkata: Luis Garcia
Chennai: Elano Blumer, Mikael Silvestre, Marco Materazzi
Delhi Dinamos: Alessandro Del Piero
Goa: Robert Pires, Andre Santos, Arthur Zico
Pune City: David Trezeguet
Kerala Blasters: David James
Mumbai City: Nicolas Anelka, Freddie Ljungberg, Manuel Friedrich
Northeast United: Joan Capdevila, James Keene, Sergio Contreras Pardo

AA

Son transferlerden sonra normal.

3-4 sene içinde TÜrk futbolunu geçerler.

Ya amma abarttilar ya. 3 tane 40 yasinda adam aldilar diye gözde lig oldu sanki. Böyle sacmalik görmedim.

Ihtiyar ligi yapmaya çalisiyorlar

bakalim

elano artik orada mi oynuyor la :D

ben bunların hepsinin futbolu bıraktığını sanıyordum ama birşey farkettiniz mi? Pires için hala umut var

Fox Sport u takip ederim , Spor Toto Süper Lig'i alt banttan haber bile geçmiyorlar.

Yeni Türkiye nin getirisi bunlar hep.

Türkiye ligini yayinlamak isteyen cok ülke var ama pazarlamasini istemiyorsan uygun fiyata kimsede almaz.
Sonra marka degeri... he he yav.
avrupa kupalari olmasa türk takimlarin var oldugunu bile olmayacak... onu gectim, bazi Galatasraayi duyanlar Türk takimi duydugunda ahhh. orda da lig varmiydi diye soruyorlar :D
Tamam bunlar extrem örnekler ama olmasi bile tuhaf yani.

Ljunberg birakti saniyordum,Luis Garcia da oynuyormuş

Türkiye ligini yayinlamak isteyen cok ülke var ama pazarlamasini istemiyorsan uygun fiyata kimsede almaz.
avrupa kupalari olmasa türk takimlarin var oldugunu bile olmayacak... onu gectim, bazi Galatasraayi duyanlar Türk takimi duydugunda ahhh. orda da lig varmiydi diye soruyorlar :D

Digitürk zamaninda ligin degerinin cok üzerinde bir para ödedi. O yüzden yüksekten satmak zorunda hissediyorlar ürünü, Türkiye´de bile mac kasetlerini yayinlayabilen tek kurum TRT, onlarda bedavaya aliyorlar Devlet TV´si diye. Simdi sen 321 Milyon dolar ödüyorsun bu paket icin, ve senden bu paketin haklarini isteyenler cay parasindan fazla vermem diyor... Lig TV´den sadece özetleri almak bile inanilmaz pahali, ve Türkiye´de yorumculara Milyon dolarlar ödeyen kanallar bile yanasamiyorlar.

Vallah hollanda kanali Sport1 bazen Türk maçlarin özetini gösteriyor.
Bazen Galatasaray maç gösterdigini de zannediyorum, ama tam olarak bilmiyorum uzun zaman oldu.

Vallah hollanda kanali Sport1 bazen Türk maçlarin özetini gösteriyor.
Bazen Galatasaray maç gösterdigini de zannediyorum, ama tam olarak bilmiyorum uzun zaman oldu.

almanya sport1 kanalida yayinliyordu gecen sezon, evet.
haftada 1 kez özetlerini yayinliyordu 4-5 macin, gece yarisinda :) Super yani.

Bein sport da superlig in bazi özetlerini gösteriyor. Geçen sezon bir keresinde 2 ay önce oynanmis galatasaray - fenerbahçe derbisi vardi.

Süper Lig'i LigTV disinda hicbir kanal yayinlamiyor. Sonra marka degeri diye geciniyoruz.. Ukrayna, Hollanda ve hatta Iskoc ligini bile yabanci kanallar veriyor..

2-3 yil sonra hindistan ligi bizim ligden populer olur

bizim ligi sallayanyok gerci

Ksokoca Avrupanın en değerli 6.ligi dururken gidip Hindistan ligini almak. ;)

Adamlar sinema sektöründe dünyaya açıldılar, Bollywood filmleri de çoğu zaman bizimkiler tarafından araklanıyor zaten. Futbolda da bizi geçebileceklerine ihtimal veriyorum ben, ki geçmemeleri için hiçbir sebep yok. Ülke olarak belki bizden bile rezil bir ülke ama bizim uğruna servetler döktüğümüz her sektörde adamlar bizden daha fazla ilerliyorlar.

Geri
Üst Alt