Frank Rijkaard

Cevap: # Frank Rijkaard | Güle Güle Kıvırcık Adam

[video=youtube;ROhiwr42AEQ]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ROhiwr42AEQ[/video]

Rijkaard'ın 2. sezon elinde olan kadro hakikaten kötüydü o konuda Rijkaard'ı tek başına kurbanlık koyun yerine koyamayız ; fakat ilk sezonki kadroya(Elano,Keita,Dos Santos,Jo,Arda) ,Türkiye Ligi'nin kalitesi de gözönüne alındığında, "kalitesiz" denemezdi...Belki Rijkaard'ın yaptığı en büyük hatalardan biri,haddim olmadan söylüyorum, total futbol felsefesini yerleştirmek uğruna içinde bulunulan şartları gözardı etmekti...Bu konuda Mourinho'nun değişken sistemler üzerindeki bir röportajını hatırlıyorum...Yani B plan konusunda maalesef Rijkaard sınıfta kaldı...(Özellikle Barcelona dışı kariyer düşünüldüğünde).Bu da takımın belirli bir kısır döngüde kalmasına neden oldu...Büyük antrenör olmak için belirli bir sisteminiz olmalıdır evet, fakat bu sistemi esnekleştirmek gerekir...Lucescu,Hidding,Mourinho vb kariyer yapmış hocaların büyük olmasının nedenlerinden biri içinde bulunulan şartları, maximum verimle kullanma becerisidir...Marjinal verimliliği en üst sınırda kullanabilen hocalar bunlar ve piyasaları her zaman var...Bu durumu Rijkaard için uyarlamak şu an için zor...

Yani uzun lafın kısası; 2. sezonuna bakıp da "kadro kalitesiz adam ne yapsın?" derken, "ilk sezonda ne yaptı?" diye de sormak lazım...Tek taraflı bakılmamalı Rijkaard'ı sütten çıkmış ak kaşık olarak gösterirken...2. sezon herşey güme gitti kabul,orada %100 suçlu diyemeyiz...

Aman diyim reis bu konuda mantikli yazilar yazma merih gelir falan aman

adam sarpla ayhanla 3.oldu bu takımla 3.lük başarı dedi itin ayağına soktular ertesi sene rijkaarddan sonra gelen t.d pisledi ligde

vallahi o gitti iki baska TD geldi, tam futbol görmez olduk, hala sallayanlar var...

vallahi o gitti iki baska TD geldi, tam futbol görmez olduk, hala sallayanlar var...

takimin icini bosalttiktan sonra bulent under ve hagi geldi, cok mantikli birsey soyledin aferin.

bulent under daha guzel top oynatti rijkaarddan ayrica

hayri alakalı alakasız yerlerde adımı anma.

ipin ucunu kacirmisti, kalmasi diye birsey soz konusu degildi.

Adnan Sezgin, Adnan Polat gibi isimlerle degilde vizyon sahibi adamlarla çalissaydi, su an Hayri Cund burada Rijkaard karsiti insanlarla mücadele ediyor olurdu :(

Dibe batmış Gio´yu alıp,Arda´yı Atl Madrid maçlarında forvet oynatırım düşüncesi ibretlikti harbiden.

Havalara uçuyordun Gio geldiğinde.

takimin icini bosalttiktan sonra bulent under ve hagi geldi, cok mantikli birsey soyledin aferin.

bulent under daha guzel top oynatti rijkaarddan ayrica

nasil ici bosaltmis bir olay, anlat da biz de bilelim.

Onda da mi Culio, Stancu ve niceleri vardi ?

Üstüne oyuncularin sakatlik lar Kewell in, ve Baros un da mi onun sucuydu ?

Tabiki onun da hatalari oldu, ama futbol oynuyorduk beyler futbol. Begenmediniz, beter olduk, hala konusuyorsunuz, insan da biraz utanma olur.

HC aciklamasidir:

Rijkaard hakkinda bundan boyle yorum yapmayacagimi kamuoyuna bildirmek isterim. Kendisi efendi adamdi, severdim ama Galatasaray'da basarisiz olmustur. Ana sebebini onceki sayfalarda Ayberk Cetin'in yazisinda gorebilirsiniz. Kendisine Twentede falan basarilar dilerim.

HC aciklamasidir:

Rijkaard hakkinda bundan boyle yorum yapmayacagimi kamuoyuna bildirmek isterim. Kendisi efendi adamdi, severdim ama Galatasaray'da basarisiz olmustur. Ana sebebini onceki sayfalarda Ayberk Cetin'in yazisinda gorebilirsiniz. Kendisine Twentede falan basarilar dilerim.

:005::005::005:

Noktasına,virgülüne kadar katılıyorum.İyi adamdı,sempatik adamdı,ama başarısız oldu.

Tamam kardeş müdahale etmem gerekti forumun itibari açısından. İyi forumlar.

Geri
Üst Alt