Frank Rijkaard

Cevap: # Frank Rijkaard | Güle Güle Kıvırcık Adam

chelsea niye hiddink'i istiyor dusundunuz mu? bu eleman bu kadar iyi ve bostaysa niye para veriyorlar hiddink icin? cunku hiddink her kosulda basarili olmus degisken fikirlere haiz olan bir td oldugu icin. rijkaard sadece barcelonada basarili olmus, orda da oyunculari idare edemedigi icin kovulmus bir adam. o yuzden de sizin gibi barcelonada basarili olduysa KESIN bizdede olurrrr mantigi oralarda islemiyor

"Sadece Barcelona'da basarili olmus bir adam" derken çok kolay bir is yapmis gibi söylüyorsunuz.. Barça'da Van Gaal, Antiç gibi adamlar basarili olamadi...

Kabul edin, Rijkaard bu vasat kadroya çok klas futbol oynatiyordu, oynattigi oyunun üst düzey oldugunu daha sonra Hagi ve Bülent Ünder sayesinde anladik... Hagi kendi yaptigi transferlere ragmen daha da dagitti takimi, Rijkaard ise ona sunulan malzemeyle birseyler yapmaya çalisti o kadar kötü degildi..

Tabii eline iyi malzeme vereceksiniz, böyle birsey mi var ya "benim elime de iyi malzeme versinler bende yönetirim takimi" diyenler bir daha futbol yorumu yapmasin..

Eline kuru bir sogan verelim, bize iskender kebabi yap ? Var mi böyle birsey haha :D

"Sadece Barcelona'da basarili olmus bir adam" derken çok kolay bir is yapmis gibi söylüyorsunuz.. Barça'da Van Gaal, Antiç gibi adamlar basarili olamadi...

Kabul edin, Rijkaard bu vasat kadroya çok klas futbol oynatiyordu, oynattigi oyunun üst düzey oldugunu daha sonra Hagi ve Bülent Ünder sayesinde anladik... Hagi kendi yaptigi transferlere ragmen daha da dagitti takimi, Rijkaard ise ona sunulan malzemeyle birseyler yapmaya çalisti o kadar kötü degildi..

Tabii eline iyi malzeme vereceksiniz, böyle birsey mi var ya "benim elime de iyi malzeme versinler bende yönetirim takimi" diyenler bir daha futbol yorumu yapmasin..

Eline kuru bir sogan verelim, bize iskender kebabi yap ? Var mi böyle birsey haha :D

etmiyorum :o bulent under daha iyi top oynatti bu kadroya, acik ve net. haginin kotu bir tdlik yapmasi rijkaardla alakasiz

eline iyi malzeme verildi ozellikle ilk sene ama oynatamadi. ikinci sene biraz daha kotu malzeme verildi onu da oynatamadi.

Yapma Hayri Yapma Hayri.. BAM'dan olusan bir orta saha, Servet'in oldugu bir savunma, sezonun büyük bir kismi forvetsiz ? Bu sartlar altinda kim basarili olabilir ki.. Iste ona ragmen çok güzel futbol oynatiyordu Reis.. Onun oldugu dönemlerde almasaydik dört maçimizi belki su an ciddi ciddi Bank Asya'daydik :(

Neyse insallah basarili olur, her zaman destekleyecegim onu ;)

ne bami ya elano ve mehmet topal yok muydu? skibbede de ba + mehmet topal + lincoln vardi rijkaardin oynattigi topun 10 katini oynuyorduk. bence gercekleri gor renkdash

nonda vardi

25 mac 16 gol

Yeterli değildi. Tek forvet ile ligi şampiyon olarak bitiremezsın. Heleki yaşı ilerlemiş bir futbolcu ile, 3 kulvarda.

tabii bitiremezsin, tek forveti gonderip yerine daha kotusunu alirsan :o

kaldi ki sampiyonlugu kaybettigimiz son 2 ayda jo ve baros takimdaydi

Baros kaç ay top oynamadı hemen nasıl verim alacaksın o futbolcudan ki halen verim alamıyoruz ağır bir sakatlık geçirdiği için.

Jo ise 3. maçında ıslıklandı medyanın gazına gelen taraftarlar tarafından. Onuda kaybettik ki bence Jo iyi oynuyordu.

Hayri kardes tamam Rijkaard'i sevmiyorsun ama elestirmek için futbolu çok basit bir oyunmus gibi gösteriyorsun.. "Elano vardi, Nonda vardi niye basarili olamadi" diye futbol tartismasi yapacaksak kapatalim forumu, futbol bu kadar basit degil ki.. Basari için uzun yillar gerekli, sabir gerekli, kaliteli malzeme gerekli bütün bunlari yerine getirirsen hoca hakkinda iyi veya kötü olduguna dair yorum yapabilirsin.. Sen 5 tane iyi, yanina 10 tane kötü adam ver, o kötü adamlarin bir çogu da takimin omurgasini olusturan adamlar ise, basari beklemek biraz hayalcilik, basari gelmedigi içinde elestirmek saygisizlik.. Ve yine bütün bunlara ragmen çok güzel futbol oynuyorduk..

ozgur sasirdin galiba. baros sakatliktan dondukten sonra 7-8 gol atti kalan 10 macta. joyu getirip nondayi gondermek yanlisti ama sonucta son 2 ayda sampiyonlugu kaybettik (cunku liderdik mart baslarinda) ve o sirada 2 forvetimiz vardi ve ikisi de sagdi. o yuzden forvetsizdik baros yoktu gecerli laflar degil :)

ahmet boyle laflarla gelme. bamli orta saha dedin ben de elano ve mehmet topal da vardi dedim. nerden cikardin "Elano vardi, Nonda vardi niye basarili olamadi" lafini? bence bir daha oku yazdiklarimi

ozgur sasirdin galiba. baros sakatliktan dondukten sonra 7-8 gol atti kalan 10 macta. joyu getirip nondayi gondermek yanlisti ama sonucta son 2 ayda sampiyonlugu kaybettik (cunku liderdik mart baslarinda) ve o sirada 2 forvetimiz vardi ve ikisi de sagdi. o yuzden forvetsizdik baros yoktu gecerli laflar degil :)

ahmet boyle laflarla gelme. bamli orta saha dedin ben de elano ve mehmet topal da vardi dedim. nerden cikardin "Elano vardi, Nonda vardi niye basarili olamadi" lafini? bence bir daha oku yazdiklarimi

O gol attığı dönemlerde atı alan üsküdarı geçmişti hayri kardeş.

Hayri reis sürekli ayni laflari tekrarlamak zorunda kaliyoruz.. Rijkaard bir sistem hocasi, sistemini yerlestirebilmesi içinde kendi istedigi teknik futbolcular sartti, bunlar yapilmadi.. O zaman kötü hoca demek mantiksiz olmuyor mu ? Önce bi sartlarini yerine getir, sonra oturup konusalim..

ozgur o seneye tekrar bakmani tavsiye ederim o zaman. barosun 2 gol attigi bursa macindan sonra liderdik. adam sakatliktan donmustu

sistem hocasi diye birsey yok maalesef. size bunu uzulerek bildiriyorum. sistem hocasi demek sabit fikirli hoca demektir. adnan polat da onu soylemis ve dogru soylemis. belki 20. kere yaziyorum ama mustafa sarp, yaninda elano ikisi kaleye 50 metre uzakta oyun kuruyorlarsa bunun adi sistem degil gerizekaliliktir ve bunu 30-40 mac izleyip ise yaramadigini goremeyen hoca da gerizekalidir

ozgur o seneye tekrar bakmani tavsiye ederim o zaman. barosun 2 gol attigi bursa macindan sonra liderdik. adam sakatliktan donmustu

sistem hocasi diye birsey yok maalesef. size bunu uzulerek bildiriyorum. sistem hocasi demek sabit fikirli hoca demektir. adnan polat da onu soylemis ve dogru soylemis. belki 20. kere yaziyorum ama mustafa sarp, yaninda elano ikisi kaleye 50 metre uzakta oyun kuruyorlarsa bunun adi sistem degil gerizekaliliktir ve bunu 30-40 mac izleyip ise yaramadigini goremeyen hoca da gerizekalidir

Sana göre gerizekalilik, bugün takimlar oyunu savunmadan kuruyor.. Ayrica Rijkaard her maç en az 100 kere "position" diye bagiriyordu, gittigim hazirlik maçlarinda çok net duydum.. Adamin söyledikleriyle, saha da yaptiklari çok farkli seylerdi.. Sarp'a yüz kez "Wait" diye bagiriyor adam hala gidiyor.. Egitim almamislar altyapida, o yüzden Rijkaard'i anlayamadilar.. Bunda suç Rijkaard'in degil.. Iste diyoruz ya futbolcularda kapasite yoksa hoca ne yapabilir ? Galatasaray'a futbolcu olmus adama pozisyon almayi ögretecek hali yok, biz bunlari 11 yasindayken amatör takimda ögreniyorduk..

uffffff karsidaki topcular da barcelona altyapisindan yetismisti zaten

neyse kardes topcular kotu rijkaard super haklisin

positionmus

o kadar sığ bakılıyorki.Mustafa sarp varmışta barış varmışta.servet zaten hainmişmiş.ulan banane bu adam takımın hocası değilmi ?mustafa sarpla barışla oynayamam bu bölgeye adam alın diyemeyecek kadar mıydı.Bu kadar transfer yapmış yönetim.Tarihin en önemli transferlerine imza atmış.Sen ortasahaya bu dönemde adam aldıramamışsan sözünü geçirememişsen yada sizin deyişinizle.şimdi gider heracles i groningeni çalıştırır.Ayrıyetten Cund doğru söylüyor.Ortasahada Mehmet topal ve elano vardı.Bitane daha adam aldırsaydı.O istedi yönetim almadı diyenler var biliyorum.Eğer aldıramadıysa sözünü geçiremediyse yönetime. hayrinin dediği gibi,güle güle kıvırcık.groningende heracleste sana başarılar.

o kadar sığ bakılıyorki.Mustafa sarp varmışta barış varmışta.servet zaten hainmişmiş.ulan banane bu adam takımın hocası değilmi ?mustafa sarpla barışla oynayamam bu bölgeye adam alın diyemeyecek kadar mıydı.Bu kadar transfer yapmış yönetim.Tarihin en önemli transferlerine imza atmış.Sen ortasahaya bu dönemde adam aldıramamışsan sözünü geçirememişsen yada sizin deyişinizle.şimdi gider heracles i groningeni çalıştırır.Ayrıyetten Cund doğru söylüyor.Ortasahada Mehmet topal ve elano vardı.Bitane daha adam aldırsaydı.O istedi yönetim almadı diyenler var biliyorum.Eğer aldıramadıysa sözünü geçiremediyse yönetime. hayrinin dediği gibi,güle güle kıvırcık.groningende heracleste sana başarılar.

usluba bak .Git bir çay koy gel.

Adam kahveden Wireless terk beyler.

Geri
Üst Alt