Fransa Katliamları

Cevap: Fransa Katliamları

Bunu siyasetçilere bırakmak daha hayırlı olur.Bilinçlenmek elbette önemlidir ama bir birimizi yiyerek bir yere varamayız.Televizyonlarda da kopan kıyameti ne Türkiye de ne de Fransa da pek itibar da gördüğünü düşünmüyorum.

Hayir sav olarak su sekilde oldu. Ya cezaevleri ya 1980'de yasananlar katliamlar vs. vs. dedim hani tecavuzler sunlar bunlar. Bunlar yasandi diyorum tarihimiz cok temize karsi yakin dønem hatta Maraslari Sivaslari al orda devletin bilerek harekete gecmedigini al vs. vs. Dønup Erdal Eren sunu øldurdu. 17 yasinda hani yasanan vahsetler o dønem cezaevleri vs. vs. diger seyler ve 17 yasinda asilmasi konu ordan siz de sunu yaptiniz. Orda yasanana dair bir elestiri var tabi sartlandirdigi icin kafasinda direk hmmm bunlar su sekilde diye yok øldurdu øldurmedi tartisma oraya evriliyor. Dediklerim daha farkli idi. Yani acik yazdiklarim gayet.

İşte bak Osmanlı Devletinden bir padişahın bir sadrazamın yaptığını gel anlat tartışılır bu konu. Yani bu sizin tarihiniz işte bunları yapmışsınız diyebilirsin orada, çünkü o padişah o sadrazam o hükümet herneyse artık ülkesi için doğru olanın bu olduğunu düşünerek hareket etti -bak doğru yaptı yanlış yaptı demiyorum ülkesine hizmet ettiğini düşünüyordu ve bu da zaten o ülke kaynaklı olmasını sağlar ve sen bu durumda bir eleştiri getirebilirsin.

Ama Kenan Evren dönemi yapılanlar belli bir kesime yapılmadı ki herkese yapıldı. Alevi, sünni, kürt, türk herkesin ailesinde o dönemden büyük çileler çekmiş birileri var. Ve Türkiye'nin bu cumhuriyet dönemi çok karanlık, özellikle darbe dönemleri. Darbeler bu ülke kaynaklı değildir ki bunu bize mal edesin

hep merak etmişimdir adem ben hangi sınıftayım sen hangi sınıftasın...

Panaforum günlerinde seni azılı bir milliyetçi olarak biliyorum yanlışmıyım...?

Her ideolojiyi benimsediğim dönemler oldu ama son iki yıldır hiçbirini savunmuyorum desem doğru olur herhalde. (Bunu bulunduğum ülke için diyorum) Ama kesinlikle azılı bir milliyetçi olmadım hayatım boyunca... Hatta nefret ettiğimi söyleyebilirim. Muhafazakarlığı da savunmuyorum, o da çok içine kapanık ve dışarıyla ilişkisi çok zayıf.

Artık hangisi menfaatime çalışıyorsa onu savunuyorum bu ülkede... (parti bazında diyorum, doğrusu da bu zaten) Çünkü herkes kapanmış kendi düşüncelerine, kimseye düşüncesinin ne kadar "gerici" olduğu konusunda ikna edemezsin. Aynı şey aşırı milliyetçi, kemalist ve muhafazakarlar için de geçerli. Bu ülkede bu üçünü eleştirirsen ya Ermeni olursun, ya örgütçü ya da Amerikancı liboş. Kardeşim kaç kere söyleyeceğim, benimsemiyorum düşünceni... Ve bunu söyledim diye de vatan haini olmam mı gerekiyor? Gel de anlat şimdi... :)

reis dedigim gibi ruslara yardim eden ermenidir, kurttur, cerkezdir bunlari oldurse askerlerin bunu anlarim cunku bu savastir. ama sen bunlari bahane gosterip tum yurdu kadin cocuk demeden hedef aliyorsun, bu nasil savas? osmanli devleti icinde yasayan ermenilere savas mi acmis oluyor yani? sence bunun akla mantiga sigan bir yani var mi

suphesiz ki evet. emperyalist ulkeler yaptiklarinin bedelini odemeliler sirf turkiyede degil her yerde ve evet, fransa da cezayirde yaptiklarini odemeli.

yapar tabi abi savasin hukukumu var

turk ordusu almanlarla savasiyor mesela

bende o sirada askerim

ama askerlikten yirtamadigim icin

beni oldurduler

eeeeeee savasmak istemiyordum ben sadece o tarafta bulunur oldum

napicaz simdi

haybeye gittim bok yoluna

o durumdan farki ne

savasta kimin niyeti ne diye soruldugu nerde gorulmus

devlet kendini korur

mecburen cunku risk buyuk

realist olalim once sonra humanist oluruz:) bence

peki hayri madem bu kadar ermeni sorununu biliyorum diyorsun.o zaman bu sorunun ana kaynağı HAMİDİYE ALAYLARI olduğunuda bilirsin.bu hamidiye alaylarının kürtlerden kurulu olduğu da malum.o zaman bu (sözde)soykırımı kürtler yapmış olmuyor mu???

ben TURKLER SOYKIRIM YAPTI demiyorum ki. osmanli devleti zamaninda ermenilere adini ne koyarsaniz koyun zulum edilmistir, tehcir, oldurme, ne varsa yapilmistir diyorum. etnik kokenine girmem oyle bir ayrimciligim yok hamdolsun

Bunu siyasetçilere bırakmak daha hayırlı olur.Bilinçlenmek elbette önemlidir ama bir birimizi yiyerek bir yere varamayız.Televizyonlarda da kopan kıyameti ne Türkiye de ne de Fransa da pek itibar da gördüğünü düşünmüyorum.

Yok aslında tarihiçelere bırakacaksın da...da...da diye gider.

Ve aynen Fransız kanallarında bu durum bazen altyazı şeklinde,bazen ise yüzeysel bir başlık formatında geçiyor.Bir defasında rastladım yorum yapıyor Fransız kadın dediği şu : "Zaten onların Suriye ile de sorunları var".

Çok manidardır tarihte Fransa-Suriye ilişkileri.

Her ideolojiyi benimsediğim dönemler oldu ama son iki yıldır hiçbirini savunmuyorum desem doğru olur herhalde. (Bunu bulunduğum ülke için diyorum) Ama kesinlikle azılı bir milliyetçi olmadım hayatım boyunca... Hatta nefret ettiğimi söyleyebilirim. Muhafazakarlığı da savunmuyorum, o da çok içine kapanık ve dışarıyla ilişkisi çok zayıf.

Artık hangisi menfaatime çalışıyorsa onu savunuyorum bu ülkede... (parti bazında diyorum, doğrusu da bu zaten) Çünkü herkes kapanmış kendi düşüncelerine, kimseye düşüncesinin ne kadar "gerici" olduğu konusunda ikna edemezsin. Aynı şey aşırı milliyetçi, kemalist ve muhafazakarlar için de geçerli. Bu ülkede bu üçünü eleştirirsen ya Ermeni olursun, ya örgütçü ya da Amerikancı liboş. Kardeşim kaç kere söyleyeceğim, benimsemiyorum düşünceni... Ve bunu söyledim diye de vatan haini olmam mı gerekiyor? Gel de anlat şimdi... :)

Nerem içine kapanıkla Muhafazakar Ümmetçiyim hiçte içe kapanık değilim Asosyallik insanlar ile alakalı ideolojilerle değil...

panaforumda böyle hatırlıyordum seni demek ki yanlışmış...

her neyse...

ben izliyom zati...

zira boş konuşmalara cevaplar verip boşa vakit harcamayalım...;)

Maasallah forum tarihcilerle dolmus.

Birisi bana Fransayi anlatabilirmi acaba.

İşte bak Osmanlı Devletinden bir padişahın bir sadrazamın yaptığını gel anlat tartışılır bu konu. Yani bu sizin tarihiniz işte bunları yapmışsınız diyebilirsin orada, çünkü o padişah o sadrazam o hükümet herneyse artık ülkesi için doğru olanın bu olduğunu düşünerek hareket etti -bak doğru yaptı yanlış yaptı demiyorum ülkesine hizmet ettiğini düşünüyordu ve bu da zaten o ülke kaynaklı olmasını sağlar ve sen bu durumda bir eleştiri getirebilirsin.

Ama Kenan Evren dönemi yapılanlar belli bir kesime yapılmadı ki herkese yapıldı. Alevi, sünni, kürt, türk herkesin ailesinde o dönemden büyük çileler çekmiş birileri var. Ve Türkiye'nin bu cumhuriyet dönemi çok karanlık, özellikle darbe dönemleri. Darbeler bu ülke kaynaklı değildir ki bunu bize mal edesin

Onlari da yazdim sonra kabak benim basima patliyor. Gayet orda yazdim dusuncelerimi sen yazdin sonra tarihte kimse temiz degil dedim. Yani tarihte temiz degilsiniz bunu yazdim. Sonrasinda Ermeni zaten yazdiklarim orda. Ben kimsenin tarihi temiz degil herkese temiz oldugu øgretiliyor diyorum birisi de cikip hayir bizimki temiz diyor. Osmanli mi Alevi katliamlari Lubnan Ermeniler vs. vs. Cumhuriyet dønemi gene o bu su.

Yazilacaklar da Ermeni konusunda o 4 maddede toplanacak baska birsey yok. Ki zaten orda da yazdim var yok tartisilmasi yapilmiyor. Ilk onlar baslatti Avrupa sunlari yapti vs. vs.

O yazdigim 4 tane seyin ustune sunulan birsey yokki. Ben ekstra sonraki mesajda biliyorum Turk dusmani olacagim simdi diyorum birisi cikip forumda iki tane Turk dusmani var diyor. Yani sence ciddi ciddi o tartisliyor mu forumda o 4 madde disinda birsey sunuluyor mu. Onlara da yazdim cevabi.

Yok aslında tarihiçelere bırakacaksın da...da...da diye gider.

Ve aynen Fransız kanallarında bu durum bazen altyazı şeklinde,bazen ise yüzeysel bir başlık formatında geçiyor.Bir defasında rastladım yorum yapıyor Fransız kadın dediği şu : "Zaten onların Suriye ile de sorunları var".

Çok manidardır tarihte Fransa-Suriye ilişkileri.

Sanırım eksik yazdım Reis ama sen tamamladın.Aslında devlet arşivleri açılsın.Ermenistan,Türkiye ve Fransa.Bunlara Azerbaycanı'da katabiliriz.Bence orta da sorun kalmaz.

soykirim bence bir devletin bir ideolojideki insanlara karsi yaptigi bir hareketse ici dolar

baska turlu dolmaz

bakin amerikalilar muslumanlari oldurse bu soykirimdir

amerikalilar ********leri oldurse bu soykirimdir

(bkz alt kume)

amerikalilar kanadalilari oldurse bu soy kirim degildir

hristiyanlar muslumanlari oldurse bu soykirim degildir

********ler straightleri oldurse bu soykirim degildir

bunlar savastir

Nerem içine kapanıkla Muhafazakar Ümmetçiyim hiçte içe kapanık değilim Asosyallik insanlar ile alakalı ideolojilerle değil...

panaforumda böyle hatırlıyordum seni demek ki yanlışmış...

her neyse...

ben izliyom zati...

zira boş konuşmalara cevaplar verip boşa vakit harcamayalım...;)

Adem her muhafazakar için söylememiştir Reis.Bende kendi çapımda muhafazakarım.

Maasallah forum tarihcilerle dolmus.

Birisi bana Fransayi anlatabilirmi acaba.

Tertemiz Pirü Pak bir Ülkedir...

Hümanisttir...

İnsan canlısıdır...

insanı önde tutan gayet mutlu refah düzeyi yüksek insanlardan oluşan kültürlü bilgili ve sevecen bir ülkedir...

Dünya'nın soykırımla savaşla yalanla dolanla işi olmayan tek ülkesidir...

bide insanların çeneleri ikiye bölüktür genelde...

sagol la zaten uykum gelmisti biraz sana saldirsinlar hepsinde bir turkler yapmaz mottosu var cunku

Ben de şu an zayıfım, yorgun ve bitap durumdayım. Yarın da sabahın köründe kalkacağım, yine kendime makine yakıştırması ve eleştirisi yapacağım vs. Keşke herkes bu boş şeyleri tartışıp birbirini kıracağına, nasıl bir makineye dönüştüğümüzü tartışsa...

Tertemiz Pirü Pak bir Ülkedir...

Hümanisttir...

İnsan canlısıdır...

insanı önde tutan gayet mutlu refah düzeyi yüksek insanlardan oluşan kültürlü bilgili ve sevecen bir ülkedir...

Dünya'nın soykırımla savaşla yalanla dolanla işi olmayan tek ülkesidir...

bide insanların çeneleri ikiye bölüktür genelde...

Keskeeeeeeeee Sarko burda anamizi aglatti serefsiz

Geri
Üst Alt