futbol, futbol'un içine ediyor

Ersin Şen

Tecrübeli Üye
Neden iki kale arasinda oynayan oyunun adina Futbol denir? Neden ismi Kalebol degil? Basketbol aslinda gercek hentbol'mu?

Futbol bence kucuklugunde hic bir kurali oolmayip ta ayaginda kendi kafana gore oynadigin oyunun ismi. O futbol.. Bu oynanan oyun Soccer. Baska bir sey ismi futbol olmamali.

Dusunun 200km hizi rahatlikla yapabilen bir Lamborghini'yi gun boyu 30km hizi gecemeyeceginiz bir kucuk kasabada neden kullanasiniz?
3 puanli bir lig sistemide bana gore boyle birsey. Futbol'un gercek sahibi futbolculari bir fabrikanin assembly cizgisine dizip herbirine kucuk bir gorev verip (sen defansta dur, sen ileri geri kos, sen pas dagit vs izleyiciye hic bir katkisi olmayan bir sistem. Soruyorum burada hangimiz fabrika yapimi bir esyayi el yapimi bir esyaya tercih eder. Yada en azindan hangisi insan gozunde daha degerlidir?

Gerzekler, yemin ediyorum onca medya sefi, onca guru dediginiz adamlarin hepsi kor. Youtube'da milyonlarca compilation skills, muhtesem hareket vs cart curt videolari nicin milyonlarca view tik aliyor saniyorsunuz. Cunku insanlar her mac, 3 puanli sistemde fabrika iscileri izlemekten bikti. Ronaldo'yu aslinda ronaldo gibi izlemek istedigimiz icin compilation videolari var. Ronaldo, o hareketleri yaparken aslinda 3 puanli "sisteme ragmen" o calimlari yapiyor. Cunku sistemin gerektirdigi "pas"

3 puanli bir sistem sinirli bir sistem. Neden Ronaldo veya Messi'nin 7 gol atip tarihe gectigi bir mac , Mustafa Sarp'in veya Kemalettin'in oynadigi bir macla ayni puani aliyor? Her ikiside
ayni futbol.. Futbolcular komunistik bir 3 puanli sistemde oynatilip, yetenekleri sinirlandirilirken, aldiklari para, yani yesil sahanin disindaki futbnolun diger yonu ise tam aksine komuniszmin zitti %100 capitalist. Kemalettin asla 100 milyon euro karsiliginda satilmadi. Ama satilan futbolcular var. Eger futbolcularin aldiklari maas arasinda bu kadar ucurumlar varsa bu futbolcularin saha icinde oynadiklari futbolda 1 ve 3 puandan fazla olmali. Messi 10 gol atip yildizlastigi bir macta takimina getirisi 3 puan. O kadar. gerisi yok. Oysa oynadigi oyun 30 puanlik efsanevi bir oyun olmasina ragmen.

Umarim dusunduklerimi deli oldugumu dusundurmeden anlatabildim.

Yine uflemis iki gozumun cicegi. Bide baslik acmis

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt