- 23 Temmuz 2011
- 74.703
- 49.942
- 4.693
TFF özerk bir kurum diyenler vardı bir ara. Hala var sanırım. Onlara Spor Toto'nun kime bağlı olduğunu hatırlatalım. Siyaset Futbolda her zaman vardı. Bunu 2002 ile sınırlandırmamak lazım. Mesut Yılmazlar, Mehmet ağarlar. Bu isimler vardı futbolda. Çoğu kulüp forma sponsoru bulmakta sıkıntılar çekmiştir ve bu kulüplere devlet sponsor olmuştur. Çoğu kulüp vergiler affedilsin diye devlete gitmiştir ve affedilmiştir vergileri. Bu kulüplerin kim oldukları az çok bellidir ve ne tuhaftır ki, 'devlet futbola müdahale etmesin, TFF özerktir' gibi açıklamalar yapanlarda bu kulüplerin başkanları veya yönetim kurullarında olanlardır. Örnek olarak ilhan cavcav uygundur. Özellikle bu sezon Gaziantep sporun küme düşeceğini ve Antep belediyenin süper lige geleceğini düşünüyorum. Fatma şahin yardımlı çok iyi transferler yaptılar çünkü.
Şikeye falan girmeye gerek yok sanırım. Futbol bir endüstri haline gelmiş ve bu kadar büyük paraların döndüğü yerde, Şike olmasın demek veya olmamasını istemek biraz ütopik geliyor bana. Bunu sadece Türk futboluyla ilişkilendirmemek lazım. Dünya futbolunu Şike başlığı altında genelleyip tartışmak gerek sanırım.
Şikeye falan girmeye gerek yok sanırım. Futbol bir endüstri haline gelmiş ve bu kadar büyük paraların döndüğü yerde, Şike olmasın demek veya olmamasını istemek biraz ütopik geliyor bana. Bunu sadece Türk futboluyla ilişkilendirmemek lazım. Dünya futbolunu Şike başlığı altında genelleyip tartışmak gerek sanırım.