Futbolcu Çöplüğü Olma Yolunda İlerliyoruz

Ali Rıza DEMİR

10 Numara!
Akşam Selçuk'un hareketi ile ilgili olumsuz düşüncelerimi buraya yazdım

Fakat geniş açıdan bakmak gerekirse 90'larda bir futbolcu çöplüğü haline gelmiş Fenerbahçe'den farkımız kalmayacak yakında ki kalmıyor

Galatasaray eskiden futbolcu için bir yükselişti. Bize gelen oyuncular performanslarını hep üst düzeye çıkarırlardı. Galatasaray'da huzur vardı, arkadaşlık vardı, stres yoktu. Futbolcu işini yapar giderdi.

Yerlisi olsun yabancısı olsun bu böyleydi. Çünkü Galatasaray'da oyuncunun bir problemi yoktu. Sakin bir kulüptük biz, sakin bir camiaydık

FB ise son derece çalkantılı bir camiaydı. Hele ki 90'larda. Kulüp basılır, futbolcular dövülür, teknik adamlar kovulur, taraftar ağlar, başkanları GS mağlubiyetinden sonra istifa eder, Avrupa hezimetleri yaşarlardı kaliteli kadroları olmasına rağmen

Biz 14 sene şampiyon olamadık yine de onların yaptıklarını yapmadık o dönemde

Şimdi adam yanlış bir pas atsın aauuu ouuu.

Bizde öyle sürekli öne çıkan bir oyuncu yoktu. Hagi bile 96-01 arası diğer futbolculardan öne çıkmamıştır mübalağa yapıyorum

Biz Hakan'ı, Okan'ı, Suat'ı, Tafo'yu ne kadar seviyorsak Hagi'yi de o kadar seviyorduk

Tabii ki o bir efsane, ona daha başka gözle bakardık ama inanın mesela ben Korkmaz için ölürdüm

Şimdi atıyorum Lincoln geliyor, adam deplasmana gitmez, millet aşık

Sneıjder geliyor Selçuk'u itin götüne sokup çıkarıyoruz

Drogba geliyor bu sefer Burak veya Umut topçu mu diyoruz

Her iki senede üç senede yeniden kadro kurulmaz. 2 sene önce üst üste 2 sene şampiyon olmuş takımın kadrosunun 2-3 adam hariç neredeyse tamamını çöpe atıyoruz, bu takımın % 80'i değişmeli diyoruz.

FB'nin bundan 6-7 sene önceki kadrosundan en az 10 tane futbolcu vardır kadrolarında ama adamlar ya birinci ya ikinci bitiriyorlar ligi. Şike yaptılar, sallandılar ama hala ya birinci ya ikinciler

Bunlar kadro istikrarından, futbolcuların huzurlu ortamda takım için oynamalarından ve tecrübelerinden kaynaklanıyor

Valla ben prof bir topçu olsam yemin ederim Galatasaray'a değil FB ye gitmek isterim

Hem daha çok para veriyor, hem huzurlu, hem taraftar ne yaparsan yap yanında, oh ne ala hayat

Çünkü şirazemiz kaydı bizim hem de çoktan

"Alt yapisi olmayanin ,yolu çamurla dolar"

Graham Newton Marquez

Bizim camiaya rahat batıyor yoksa eskisinden çok daha iyi haldeyiz. Eskiden futbolcunun maaşları falan doğru düzgün ödenmezdi mesela. Fener'e gelirse huzurlu olduklarını hiç sanmıyorum sürekli son kurşunlarını sıka sıka geldiler. Basın desteğiyle, taraftarın körlüğüyle. Basın sürekli bizim ayağımızı kaydırmaya çalıştı aynı zamanda.

Bizim camiaya rahat batıyor yoksa eskisinden çok daha iyi haldeyiz. Eskiden futbolcunun maaşları falan doğru düzgün ödenmezdi mesela. Fener'e gelirse huzurlu olduklarını hiç sanmıyorum sürekli son kurşunlarını sıka sıka geldiler. Basın desteğiyle, taraftarın körlüğüyle. Basın sürekli bizim ayağımızı kaydırmaya çalıştı aynı zamanda.

Bu seneden bahsetmiyorum, genel olarak düşün

He sen dersen ki ben de bu seneden bahsetmiyorum genel söyledim, o zaman son kurşunla her sene ya birinci ya ikinci olunmaz

Bu seneden bahsetmiyorum, genel olarak düşün

He sen dersen ki ben de bu seneden bahsetmiyorum genel söyledim, o zaman son kurşunla her sene ya birinci ya ikinci olunmaz

Şike olaylarından sonra 3 sezon da zorlaya zorlaya gittiler. İğrenç futbol ve adalet gazıyla. İlk iki sene biz izin vermedik. Son sene tuttu. Seneye Fenerbahçe yine şampiyonluğun en büyük adayı olmayacak. Bu arada Galatasaray 2. olmayı becerebilen bir camia değil. Ya hezimet ya da şampiyonluk.

Basına pek suç bulmuyorum. Düzgün giden takım fenerin üstüne basıp geçip daha da güçlenmek gerekirken bir ego savaşı yüzünden başkan-hoca sürtüşmesi patlak verdi. bundan da iyi malzeme çıkması normal. adamları dirilttik.

Basına pek suç bulmuyorum. Düzgün giden takım fenerin üstüne basıp geçip daha da güçlenmek gerekirken bir ego savaşı yüzünden başkan-hoca sürtüşmesi patlak verdi. bundan da iyi malzeme çıkması normal. adamları dirilttik.

2 senedir zaten basını da yenip şampiyon oluyoruz ama benim sinirimi bozan rakip takım için itici güç olan basın bize sürekli ters gidiyor. En basitinden şike davasını ele alalım. Basın öyle bir algı yönetimi yaptı ki tüm Türkiye, siyasetçiler hatta bazı Galatasaraylı'lar bile Fener'e haksızlık yapıldığı kanısına vardı. Dava metni okuduklarından ya da davayı takip ettiklerinden falan değil. Basın ve siyasetçilerin sürekli Fener üzerinden bu fikri pompalamasıyla.

Dün mesela derbi kazanmışız öyle bir başlıklar var ki fark yemişiz, Melo sahada terör estirmiş sanırsın. Takımdaki en ufak sürtüşme Cimbom'da şok kavga diye servis edilirken Fener'i ufacık bir kutuda veriyorlar böyle haberlerde.

2 senedir zaten basını da yenip şampiyon oluyoruz ama benim sinirimi bozan rakip takım için itici güç olan basın bize sürekli ters gidiyor. En basitinden şike davasını ele alalım. Basın öyle bir algı yönetimi yaptı ki tüm Türkiye, siyasetçiler hatta bazı Galatasaraylı'lar bile Fener'e haksızlık yapıldığı kanısına vardı. Dava metni okuduklarından ya da davayı takip ettiklerinden falan değil. Basın ve siyasetçilerin sürekli Fener üzerinden bu fikri pompalamasıyla.

Dün mesela derbi kazanmışız öyle bir başlıklar var ki fark yemişiz, Melo sahada terör estirmiş sanırsın. Takımdaki en ufak sürtüşme Cimbom'da şok kavga diye servis edilirken Fener'i ufacık bir kutuda veriyorlar böyle haberlerde.

Bu TC kurulduğundan beri böyle yeni olan bir şey değil

Eskiden de basın sürekli bize yüklenirdi ama biz kol kırılır yen içinde kalır mantığıyla, taraftarın sakinliğiyle bu durumlardan etkilenmezdik

Şimdi taraftarlar zaten saatli bomba, en ufak şeyde patlıyorlar

Onlar da bunu bildiği için yükleniyorlar doğal olarak

Yazdıklarına aynen katılıyorum. Bizle ilgili en ufak tatsızlık kriz başlıklarıyla veriliyor. Adamlara normal problemlerini bile bırak şike davasında bile mağduru oynatıyorlar.

Yönetimle alakalı bunlar.

Bu TC kurulduğundan beri böyle yeni olan bir şey değil

Eskiden de basın sürekli bize yüklenirdi ama biz kol kırılır yen içinde kalır mantığıyla, taraftarın sakinliğiyle bu durumlardan etkilenmezdik

Şimdi taraftarlar zaten saatli bomba, en ufak şeyde patlıyorlar

Onlar da bunu bildiği için yükleniyorlar doğal olarak

Sırf dünkü olayın nezdinde konuşuyorum. O an taraftar refleks olarak bir tepki verdi. Ben olsam ben de verirdim, yuhalamadılar ama hayal kırıklığını gösteren bir homurdanma oldu. Bir oyuncuya pas verilmesini bekliyorsan ve verilmiyorsa istemsiz yapıyorsun o işi ve stada para verip maç izlemeye gelen taraftar tabi ki o pasın verildiğini görmek isteyecek. Homurdanmaya gayet hakkı var. Selçuk efendi ise o tepkiyi hemen "Pff kmse bni svmio yhaaaa" ya bağlayıp ergen ergen hareketler yaptı.

Bu aşamada kol - yen olayı falan kalmıyor maalesef çünkü kaptan müsveddemiz takım içindeki bir olayı ligin en önemli maçlarından birinde hele de kötü oynamamışken ve takım öndeyken resmen basına servis ediyor. Mancini, Selçuk'u taraftarın önüne atmadı, Selçuk takımı basının önüne attı.

Galatasaray'da son yıllarda mide bulandıran bir durum var. Yerlilerin yabancı düşmanlığı ve hocaya karşı tavırları. Selçuk = Servet benim gözümde artık. İkisi de bir sene şampiyon yaptı, takımın içine etti, ortalığı karıştırdı, gitti olacak en sonunda. Bu sene tüm kredisini tüketti. Burak'a da bu taraftar onlarca kez destek verdi. Yoksa taraftar en küçük kıvılcımda adam silen bir zihniyette değildi. Arena'daki taraftar hala daha Burak'ı alkışlamaya vs. devam ediyor. Asıl eleştirilecek şey takımı baltalayan oyunculara bu kadar geç tepki verilmesi olmalı.

Gören de Selçuk -Burak-Umut süper oynuyor da millet bahane arıyor sanacak.. Şu 3'lü yüzünden bu sene fark yedik.. Selçuk'u söylemeye gerek yok iyi oynadığı maç sayısı bir elin parmaklarını geçmez..Burak desen kaçırdığı gollerle Fenerden daha büyük bir rakip oldu bize... Zaten en iyi döneminde bile bitiriciliği dışında koca bir hiçti..Düşünün bu adam geçen sene 40 civarı gol attı hala eleştiri alıyordu yahu 40 gol atan adam eleştirilir mi ? Burak gibi modern futboldan bihabersen , devamlı ofsayta kalıyorsan , savunmalardan daha fazla faul yapıyorsan eleştirilirsin..Dün akşam bile gördük rezilliğini Canerin boynuna sarılmadan çalım atamıyor..2 kez sağdan koştu açık alana 2 ortası da birbirinden kötü..Yani adamın kötü olduğunu ispatlaması için daha ne yapması gerekiyor..

Umut bu takımda yedekten fazlası olamaz zaten olduğu konum da ortada..

Ama asıl suç bu adamlarda değil hocada..Israrla Burakı -Selçuku kesmeden oynatırsan olacağı budur..Devre arası bir ton adam almışsın Hajrovici var-Ontiverosu var-Gündoğanı var- Korayı var.. Takım s.çmış resmen hala neyi bekliyorsun (derbi için demiyorum) sür bu adamları sahaya olan olmuş zaten.. Mancininin takıntıları korkaklığı yüzünden kazanabileceğimiz birçok oyncuyu kazanamıyoruz...Ha aklıma geldi Oğuzhan Kayar diye bir çocuk var bu takımda...1 maç izledim çok potansiyelli bir adam üstelik yerli üstelik tam olarak Selçukun mevkiinde oynuyor.. Akhisar maçı-Bursa maçı farka gitti bir kere Oğuzhanı izlediniz mi ? Tabi ki hayır Umut bulut varken ona ne hacet...

Hala geç kalmış sayılmayız önümüzde birçok maç var..BU gençleri yavaş yavaş takıma alıştırmak lazım ama Manciniyle bu iş zor.. Haftaya Ceyhun-Yekta-Emre Çolaklı bir orta saha 3'lüsü izleriz gibime geliyor... Sol açık Umut oynar sağ açık Burak İleride Drogba..Mesajımı yazın bir kenara haftaya görürüz bu saçma sapan kadroyu..

Güzel yazı olmuş.

Ben bu olayı biraz da artan başarı ile birlikte geleneğinden kopup Fenerbahçe'lileşme sürecine girmemize bağlıyorum.

Her zaman başarıyı olmazsa olmaz görüp ne olursa olsun kazanma stresini önce kendine sonra da takıma aşılayan değişen taraftar profili bugünlere gelmemizi sağladı.

Selçuk'a iyi olduğunda Xelçuk, Xavi senin kramponunu öpsün, vasata düştüğünde sabotajcı. Arda iyi olunca Paris Hilton yakışır sana, tostunu yesin, kötü olduğunda sen misin G.Saray'lı şımardı bebe. Burak iyiyken kral, formu düşünce QRALLL. Böyle uzayıp gider bu liste.

Bu kafa'yı değiştirmedikçe bir yol olmaz bizden uzun solukta.

Her 3 sene de bir iskelet yeniler doğruyu tutturana kadar 40 takla atar 4 sene de 1 şampiyon olur 2. olamadığımız da o takımı da dağıttırır, ilk fırsatta yuhalarız.

YABANCI DÜŞMANLIĞI yapmayın diyerek yerli düşmanlığı yapar, 1 sene bir şey oynamayan Sneijder'i antremanı eksikti diyerek vicdanen aklarken aynı vicdanı 2 senenin 1.5 senesinde üst düzey %120'si ile performans vermiş G.Saray taraftarı Selçuk'u yuhalarız ilk fırsatta.

Hadi be oradan. UA denen yalaka heriflerden ne farkınız var sizin.

EDIT: Şimdi gelip birileri cımbızla Sneijder'li cümleyi çekip bütün paragrafı çizmeden yazayım. Sneijder'in anlaşılabilir performans düşüklüğünü ben de kabul ediyor ve onu nasıl protesto etmiyorsak haklı olarak (edersek çekip gider bunu biliyoruz çünkü) o zaman aynı şeyi en az onun kadar ve belki de son 2-3 sene de ondan daha fazla emek vermiş her oyuncumuza yerli yabancı ayrımı olmaksızın yapmak mecburiyetindeyiz.

Peki mana bulmayalim hemen asıp kesmeyelim yerden göğe kadar haklisin hocam da, neden musleraya meloya veya hakkini vererek oynayan adamlara kimse kizmiyor? Bugün bir sabri bile cok yetenekli olmamasına rağmen takim için kendini yirtiyor koşuyor taraftar ses çıkartmıyor. Acaba neden? Selçuk ve Burak resmen triplerde. Burak ilk topta kornere çıkmasın diye depar attı taraftar alkışladı. Bülent korkmaza ölürdüm diyorsun da o adam kolu çıktı yine devam etti oyuna. Selçuk bugün tribünden bir tepki alıp derbi maçında sahayı terk etmeye teşebbüs edemez. Onu sevenlere destekleyenlere yazık etti, takıma yazık etti, medyaya ve fenerlilere malzeme çıkarttı. Şahsen ben kahvede izliyordum arkadaki abi fenerliydi selçuk o hareketleri yapınca adam bir taraflarıyla güldü resmen. Ben utandım anlatabildim mi? Takımdan değil oyuncunun(kaptanın) yaptığı çocukça hareketten utandım

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konu sahibine birçok açıdan katılmıyorum ,,

Öncelikle geçmiş ile bugün arasında fazla bir fark yok bu taraftar DERWALL'in antrenmanını basmış taraftar , bugün ise fazla bile müsamaha gösteriliyor ,,

Bu takımda Uğur Tütüneker gibi bir oyuncunun yuhalandığını izledim ben , Tugay'ın Hakan Şükür'ün yuhalandıklarını gördüm ,,

esas eskiden sabır yoktu özellikle yerli oyunculara sabır gösterilmezdi en tırt yabancı bile el üstünde tutulurdu ,,

ama özellikle 2000'lerden sonra devir değişti yerli kalitesi azalarak bitti neredeyse , ve yerli kalitesi düşerken daha kaliteli daha yetenekli yabancı oyuncular gelmeye başladı ,,

Özellikle 2000'lerin 2. yarısından sonraki en büyük sorunda bu oldu yerliler kalitesizleşirken yabancılar kaliteli hale gelmeye başladı buna yeni dönemdeki yerlilerin kötü durumdaki sosyo-kültürel alt yapı eksikliklerinide eklediğimizde ortaya benim yerli futbolcu mafyası diye tabir ettiğim ve taraftardanda medyadanda ve şu dönemde futbol içindeki ağalardanda destek gören korunan kollanan bir oluşum çıktı .

Özellikle yabancı oyuncu sınırıda çok önemli oldu bu sınır ile beraber hak etmeyecekleri paralarla sözleşmeler yapılmaya el mahkum hale gelinen yerlilerin kabaca söylersek bi tarafları kalktı , kendilerini olmazsa olmaz hale görmeye başladılar ,

Bu yabancı sınırı taraftarın algısınıda değiştirdi eskiden dünya çapındaki kaliteye sahip yerli oyuncularını dahi protesto edebilen taraftar bugün korkar hale geldi ,, hala daha yabancı sınırına atıfta bulunularak yorumlar yapılıyor ,,

Akşamki olay aslında protesto bile değildi , anlık bir refleks üzerine gelişen birşeydi aslında Selçuk 2 sezonki performansıyla gerçekten yuhalanmayı gerçek bir protestoyu çoktan hak etmişti ama akşamki hak ettiği bile değildi ,,

Ya böyle devam edecek ve sorun hasır altı edilecek ve biz yerli mafyasına teslim olmaya devam edeceğiz son 10 küsür senede olduğu gibi yada gereken yapılacak ama ülkenin bu düzeninde taraftarın bu kafa yapısında bırakın gerekenin yapılmasını selçuğu kesemezsiniz bile ...

Melo gibi Wesley gibi yabancilara bütün türkleri degisirim, adamlar 40 yil Galatasarayli gibi oynuyorlar, Mancini wesleye de kizdi, o kiz gibi agladi mi ?

Ha bu arada helal olsun sabriye cikip saglam da oynadi, Sabri hayatta böyle bisey yapmazdi

Aynen oyle. Bugun actim baktim mansetlere haberlerin tarzina bakarsan Fener kazanmis zannedersin. Bizim kulupteki huzursuzlugun bir sebebi de basinda surekli cikan negatif haberler taraftarlarin bir kismini maalesef gaza getiriyor. Bir tane negatif haber gosterin Fener ile ilgili yok.

zorlama yazi olmus renkdas

biz selcuga 1,5 yildir sabrediyoruz yilda 3,5 mio aliyor

burak yanlis oynatiliyor isi sadece gol atmak, tek forvet takimin topcusu

galatasaray taraftari üstüne düseni yapti son 3 yil, ama sahada ruhsuz ruhsuz dolasanlara

tahamül kalmadi

bizler kit kanaat geciniyoruz, forma bilet vs... aliyoruz

bu adam lar miolari aliyor

haftada 1 mac 90 dakika kicini yirtamiyorsa kusura bakmasinlar

akillarini aliriz

artik böyle

bunlar parasiz kölelik yapmiyorlar

gladiatör degiller ki aciyalim

galatasarayda oynayan topcu 90 dakika geberene kadar kosturacak mücadele edecek

Aynen oyle. Bugun actim baktim mansetlere haberlerin tarzina bakarsan Fener kazanmis zannedersin. Bizim kulupteki huzursuzlugun bir sebebi de basinda surekli cikan negatif haberler taraftarlarin bir kismini maalesef gaza getiriyor. Bir tane negatif haber gosterin Fener ile ilgili yok.

bizdeki problem daha cok derin Galatasaray dan geliyor, bunlar hic kimseyi rahat birakmiyorlar

Bu sene 2 defa yendik FB'yi birisinde Burak gidiyor mu? diğerinde Selçuk gidiyor mu? malesef biz oyunculara sahip çıkmadıkça bunlar her galibiyetimize gölge düşürür böyle

Geri
Üst Alt