Futbolcu Çöplüğü Olma Yolunda İlerliyoruz

Yazıya katılmıyorum ama şuraya şiddetle katılmıyorum.

"Şimdi atıyorum Lincoln geliyor, adam deplasmana gitmez, millet aşık

Sneıjder geliyor Selçuk'u itin götüne sokup çıkarıyoruz

Drogba geliyor bu sefer Burak veya Umut topçu mu diyoruz"

İlk cümle hadi neyse, diğer ikisi doğrudan mevcut "yanlış" (Rıza abiye göre) eleştirmeye çalışırken, eleştirdiği şeyi kendisi yapmak. Oyunculara fazla yüklenilmesini eleştireyim derken tutup hedefteki adamları kenara çekip hedefe başka adamlar koyulmuş. Atıyorum Sneijder için kötü bir şey demedim, öyle bir amacım yok dense dahi ikinci cümleden çıkan tek anlam Selçuk evladımız, Sneijder yabancı Selçuk dururken sevgiyi yanlış yere yönlendiriyorsunuz.

Drogba formsuz veya yaşlı, (ki sene sonu ayrılırsa iyi olur) ama futbol tarihine geçmiş bir adam. Bunu tutup Umut'la kıyaslamaktaki amaç nedir? Umut'u öne çıkarayım derken aksine zor durumda bırakıyor yazı.

Halbuki yazının genel amacına bakıldığında tüm oyunculara eşit yaklaşmamız gerekiyor. Çelişki.

Bu tarz belli kişilerin illallah dedirttiği ve tepki çekmeye başladığı anlarda onların arkasında durmak kahramanca ve vefalı gözükebilir. Ama tepkinin şiddetini artırır. Hele tepki yönlendirmesi yapılmaya kalkılırsa bu şekilde, iyice tırmanır gerilim.

Ayrıca Fenerbahçe Alexi kaybetti Fenerbahçenin yarısı diyeceğimiz bir adam hem de performansı da Selçuk Burak gibi çöp değildi.. Ama ne oldu ilk yıl son maçla şampiyon olduk , 2. yıl son haftalarda müthiş motivasyonumuzşa şampiyon olduk olar yine 2. ama bu yıl şampiyon oluyorlar..Velhasıl burası koskoca Gs Selçuklar Buraklar gider başkaları gelir..Zamanında Arda gitti bu takımdan ötesi yok... Hepsini geçtim şu takımda koskoca Didier Drogba istenmeyen adam ilan edildi Burak -Selçuk kim oluyor..Kötü oynarsa ,takımın satarsa Messi de istenmeyen adam ilan edilir..

Asıl takıma zarar veren zihniyet çok kötü oldukları halde oyuncuları eleştirmeyen tepki göstermeyen zihniyettir..Soruyorum şu halde Selçuka Buraka tepki göstermemekle Akp'ye tepki göstermemek arasında ne fark var..İki durumda da koyun gibi güdülüyoruz..

Velhasıl değişim gerekli seneye Drogba-Selçuk-Burak-Eboue gibi isimlerin çoğu takımda kalırsa ve oynarsa ligtv almayacağım.. Hadi Selçuk-Burak yerli diye rotasyon için kaldı diyelim ama Drogbasından Ebouesine Dany'den Chedjou'ya çok ciddi bir yabancı temizliği gerekli..

Haa şunu da izah edeyim.

Selçuk veya Burak, bunları alternatifi yok diye savunmak çok ama çok yanlış bir düşünce. Sırf adım atmaya korktuğu için yürüyemeyen insan gibi. Bu adamlar gökten inmedi, gene bu ülkeden çıktılar. Gene de çıkar. Sayıca azlar doğru. Ama bunu denemeden bilemeyiz. Selçuk'un 90 dk maçı seyretmesini bekleyeceğimiz yere Umut G veya farklı adamlar denesek daha verimli olurdu. Tutabilir, tutmayabilir de. Ama denemeden bilemeyiz. Sırf manasız bir şekilde "adamlar çok uzun süre oynasın bizde" takıntısı yaparsak ve bu uğurda "formsuz bir dönem" geçirmek değil, 1.5-2 senedir adeta futbolu bırakmış adamlarda ısrar edeceksek ve bunu "daha iyisi yok" bahanesine saklayacaksak zaten ilerleyemeyiz.

Bu adamlar sonsuza kadar oynamayacaklar, daha iyisini bulmak, bulamıyorsan yaratmak zorundasın.

Bizim yaratacak zamanımız yok, hazır adam lazım da sadece aile ziyaret etmemek için "işim var" bahanesi üretmek gibi birşey. Bu adamlara sabredecek zamanı olan takımın yeni şeyler denemeye bin kere zamanı vardır.

Sırf "daha kötü olabilir" endişesi ile takımı takmayan adamlarda ısrar edip yerinde saymak da bir nevi kötüye gitmektir. Çünkü öteki türlü takım bir adım geriye atsa da elinde veriler ve tecrübeler kalır.

Bundan daha da rezil tek savunma mekanizması ise "bunlar yerli diye yapıyorsunuz" şeklindeki sızlanmalardır. Buna birşey bile yazamam o kadar desteksiz ve manasız.

Yazıya katılmıyorum ama şuraya şiddetle katılmıyorum.

İlk cümle hadi neyse, diğer ikisi doğrudan mevcut "yanlış" (Rıza abiye göre) eleştirmeye çalışırken, eleştirdiği şeyi kendisi yapmak. Oyunculara fazla yüklenilmesini eleştireyim derken tutup hedefteki adamları kenara çekip hedefe başka adamlar koyulmuş. Atıyorum Sneijder için kötü bir şey demedim, öyle bir amacım yok dense dahi ikinci cümleden çıkan tek anlam Selçuk evladımız, Sneijder yabancı Selçuk dururken sevgiyi yanlış yere yönlendiriyorsunuz.

Drogba formsuz veya yaşlı, (ki sene sonu ayrılırsa iyi olur) ama futbol tarihine geçmiş bir adam. Bunu tutup Umut'la kıyaslamaktaki amaç nedir? Umut'u öne çıkarayım derken aksine zor durumda bırakıyor yazı.

Halbuki yazının genel amacına bakıldığında tüm oyunculara eşit yaklaşmamız gerekiyor. Çelişki.

Bu tarz belli kişilerin illallah dedirttiği ve tepki çekmeye başladığı anlarda onların arkasında durmak kahramanca ve vefalı gözükebilir. Ama tepkinin şiddetini artırır. Hele tepki yönlendirmesi yapılmaya kalkılırsa bu şekilde, iyice tırmanır gerilim.

Bu üç cümlede sadece Lincoln'e eleştiri var. Drogba veya Sneıjder'e eleştiri var mı sence?

Drogba geliyor Burak veya Umut topçu mu diyoruz demek Drogba'ya eleştiri mi sence?

Ya da Sneıjder'e eleştiri mi var orada. Tam tersi ben eşit mesafede olunması gerektiğini söylüyorum.

Sen demişsin ya ikinci cümleden çıkan tek anlam. Öyle bir şey yok. Yani oradan tek anlam çıkmaz, çıkacaksa da senin dediğin şekilde bir anlam çıkmaz

Sen çok yanlış amlamışsın. Ben hedefe birilerini koymuyorum, farkında olmadan yaptım da demiyorum, kesinlikle böyle bir şey yapmadım. Bu yazıdan da o anlam çıkmaz. Çıkarsa da art niyet vardır

Bu üç cümlede sadece Lincoln'e eleştiri var. Drogba veya Sneıjder'e eleştiri var mı sence?

Drogba geliyor Burak veya Umut topçu mu diyoruz demek Drogba'ya eleştiri mi sence?

Ya da Sneıjder'e eleştiri mi var orada. Tam tersi ben eşit mesafede olunması gerektiğini söylüyorum.

Sen demişsin ya ikinci cümleden çıkan tek anlam. Öyle bir şey yok. Yani oradan tek anlam çıkmaz, çıkacaksa da senin dediğin şekilde bir anlam çıkmaz

Sen çok yanlış amlamışsın. Ben hedefe birilerini koymuyorum, farkında olmadan yaptım da demiyorum, kesinlikle böyle bir şey yapmadım. Bu yazıdan da o anlam çıkmaz. Çıkarsa da art niyet vardır

Ben öyle anladım, pek çok insanın da öyle anladığını düşünüyorum.

Zira Sneijder ile Selçuk aynı cümlede kullanılmış nasıl ikisine de aynı yaklaşayım ben. Sneijder'a olan önyargıları tartışmaya açmamayım burada iş gene yönetim, teknik ekip çatışmasına dönmesin. İki senedir yattığı yerden yaşayan Selçuk'a ise sırf bin yllık "evladımız" geyiği ile sarılınırken, bu cümleden çıkan anlam bu.

Başında mancini gibi hoca olursa çöplük olması çok normal sırf devre arası 9 futbolcu aldırdı ve nerede bu topçular?

Çöplükte.Hala sabri ve formsuz selçuk oynatılıyor

Sen o yazıyı Selçuk Burak üzerinden değerlendirerek bir kere hata yapıyorsun. Ben o örnekler gibi bir çok daha örnek verebilirim. Ben taraftar profilindeki değişime dikkat çekmek istedim.

Mesela bu başlıkta Murat Kayanda'nın yazdıkları benim söylemek istediklerime tam anlamıyla cevap veriyor

Benim demek istediklerimi, konunun aslını anlamış bana katılmasa da

Zira Sneijder ile Selçuk aynı cümlede kullanılmış nasıl ikisine de aynı yaklaşayım ben. Sneijder'a olan önyargıları tartışmaya açmamayım burada iş gene yönetim, teknik ekip çatışmasına dönmesin. İki senedir yattığı yerden yaşayan Selçuk'a ise sırf bin yllık "evladımız" geyiği ile sarılınırken, bu cümleden çıkan anlam bu.

Oha Özgür ya yani hakkaten şaşırdım şimdi

Selçuk ve Sneıjder'in arasında bir gerilimden söz edildiği için onu örnek verdim ya da Drogba Burak işte her neyse

Burada bir eleştiri yok. Sen öyle anlamak istiyorsun.

Sen o yazıyı Selçuk Burak üzerinden değerlendirerek bir kere hata yapıyorsun. Ben o örnekler gibi bir çok daha örnek verebilirim. Ben taraftar profilindeki değişime dikkat çekmek istedim.

Mesela bu başlıkta Murat Kayanda'nın yazdıkları benim söylemek istediklerime tam anlamıyla cevap veriyor

Benim demek istediklerimi, konunun aslını anlamış bana katılmasa da

Abi, Murat senin yazdıklarının zıttını yazmış nasıl senin söylemek istediklerin oluyor :D Aksine benim fikirlerimi yazmış.

Adam özetle diyor ki, yabancı sınırı yüzünden yerliler havaya girdi iyice, taraftar en ufak laf etmeye çekiniyor, lafı yiyen yerli trip yapıyor. Halbuki fazlasını hak ediyorlar.

Senin dediğinde alakası yok.

Bak farkındaysan senin Selçuk eleştirilerine -yattığı yerden para kazanmak gibi- cevap vermiyorum çünkü haklısın. Eğer benim Selçuk'u korumak gibi bir amacım olsaydı senin bu eleştirilerine cevap vermeye çalışırdım. Art niyetliysem de gider merkeze Sneıjder'i koyardım

Ben öyle bir şey yapmıyorum, sen yanlış anlıyorsun

Yerli hizipçi lobisine destek veren bir yazı olmuş. Üzgünüm ama katılmam mümkün değil.

Abi, Murat senin yazdıklarının zıttını yazmış nasıl senin söylemek istediklerin oluyor :D Aksine benim fikirlerimi yazmış.

Adam özetle diyor ki, yabancı sınırı yüzünden yerliler havaya girdi iyice, taraftar en ufak laf etmeye çekiniyor, lafı yiyen yerli trip yapıyor. Halbuki fazlasını hak ediyorlar.

Senin dediğinde alakası yok.

Benim söylemek istediklerim mi dedim, benim söylemek istediklerime cevap veriyor dedim. Benim söylemek istediklerime cevap niteliği taşıyan bir post o, sen benim söylediklerimle alakasız şeyler yazarak cevap veriyorsun

Ben diyorum mesela top taca çıktı, sen diyorsun ki ne korneri. Mesela :)

Ya Selçuk bu takımdan gitsin, dün akşamki postlarıma bakın göreceksiniz. Kesinlikle gitsin diyorum

Benim konum o değil arkadaş. Ben taraftarın takımı futbolcu çöplüğüne çevirmesinden bahsediyorum

Abi bence sen sakin kafayla düşünceleri topla tekrar yaz bir ara :D

Akşam Selçuk'un hareketi ile ilgili olumsuz düşüncelerimi buraya yazdım

Fakat geniş açıdan bakmak gerekirse 90'larda bir futbolcu çöplüğü haline gelmiş Fenerbahçe'den farkımız kalmayacak yakında ki kalmıyor

Galatasaray eskiden futbolcu için bir yükselişti. Bize gelen oyuncular performanslarını hep üst düzeye çıkarırlardı. Galatasaray'da huzur vardı, arkadaşlık vardı, stres yoktu. Futbolcu işini yapar giderdi.

Yerlisi olsun yabancısı olsun bu böyleydi. Çünkü Galatasaray'da oyuncunun bir problemi yoktu. Sakin bir kulüptük biz, sakin bir camiaydık

FB ise son derece çalkantılı bir camiaydı. Hele ki 90'larda. Kulüp basılır, futbolcular dövülür, teknik adamlar kovulur, taraftar ağlar, başkanları GS mağlubiyetinden sonra istifa eder, Avrupa hezimetleri yaşarlardı kaliteli kadroları olmasına rağmen

Biz 14 sene şampiyon olamadık yine de onların yaptıklarını yapmadık o dönemde

Şimdi adam yanlış bir pas atsın aauuu ouuu.

Bizde öyle sürekli öne çıkan bir oyuncu yoktu. Hagi bile 96-01 arası diğer futbolculardan öne çıkmamıştır mübalağa yapıyorum

Biz Hakan'ı, Okan'ı, Suat'ı, Tafo'yu ne kadar seviyorsak Hagi'yi de o kadar seviyorduk

Tabii ki o bir efsane, ona daha başka gözle bakardık ama inanın mesela ben Korkmaz için ölürdüm

Şimdi atıyorum Lincoln geliyor, adam deplasmana gitmez, millet aşık

Drogba geliyor bu sefer Burak veya Umut topçu mu diyoruz

Her iki senede üç senede yeniden kadro kurulmaz. 2 sene önce üst üste 2 sene şampiyon olmuş takımın kadrosunun 2-3 adam hariç neredeyse tamamını çöpe atıyoruz, bu takımın % 80'i değişmeli diyoruz.

FB'nin bundan 6-7 sene önceki kadrosundan en az 10 tane futbolcu vardır kadrolarında ama adamlar ya birinci ya ikinci bitiriyorlar ligi. Şike yaptılar, sallandılar ama hala ya birinci ya ikinciler

Bunlar kadro istikrarından, futbolcuların huzurlu ortamda takım için oynamalarından ve tecrübelerinden kaynaklanıyor

Valla ben prof bir topçu olsam yemin ederim Galatasaray'a değil FB ye gitmek isterim

Hem daha çok para veriyor, hem huzurlu, hem taraftar ne yaparsan yap yanında, oh ne ala hayat

Çünkü şirazemiz kaydı bizim hem de çoktan

1.5 senedir kötüler bu taraftar gene iyi sabrediyor.

Geri
Üst Alt