futbolcu olmak için yapılması gerekenler

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Tek Yumruk
futbolcu olamamış veya amatörde oynamış bu yollardan geçmiş arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilir mi?
futbolcu olmak için nasıl bir yol izlemek gerekir ?

uzun süre oynadım hatta beşiktaşa bile transferim gerçekleşti. ozamanlar torpilimin olmaması sebebi ile hocanında takıntılarından dolayı 6 ay sonra amatör kulübüme geri döndüm ve sonrasında sigara ve alkol ile futbol hayatımı sonlandırdım. yetenek ve disiplin ve çalışma. kötü alışkanlıklardan uzak durma. bu futbol spor ve tüm hayatımız için geçerli, önemli olan bunu ne kadar erken yaşta alışkanlık haline getirmekte. maalesef akıl verenimin olmaması ve yol gösteren büyüğümün eksikliği sebebi ile sonuca varamadım.

uzun süre oynadım hatta beşiktaşa bile transferim gerçekleşti. ozamanlar torpilimin olmaması sebebi ile hocanında takıntılarından dolayı 6 ay sonra amatör kulübüme geri döndüm ve sonrasında sigara ve alkol ile futbol hayatımı sonlandırdım. yetenek ve disiplin ve çalışma. kötü alışkanlıklardan uzak durma. bu futbol spor ve tüm hayatımız için geçerli, önemli olan bunu ne kadar erken yaşta alışkanlık haline getirmekte. maalesef akıl verenimin olmaması ve yol gösteren büyüğümün eksikliği sebebi ile sonuca varamadım.
dün halı saha maçı yaptık. ekibe adam eksikliğinden dolayı bir arkadaş katılmıştı. baya iyi oynayınca maç sonu profesyonel olup olmadığını sordum. 1 yıldır boşta olduğunu 3 ligten bir kulüple anlaştığını söyledi. henüz 25 yaşında olmasına rağmen elinde sigara, geçmişte eyyüpspora transferi söz konusu olmuş yatınca ise kariyeri tepetaklak olduğundan bahsetti.

25 yaşında ve böyle bir ruh hali yani baya garipsedim.

Yaşam şekli abi futbol. Öyle yaşayacaksın. Yemen uyuman dinlenmen gezmen cinselliğin herşeyin tabanında futbol olmak zorunda. Çalışkan değilsen hele hemen bırak. Problemlerle başa çıkma yeteneğin yoksa hemen bırak. Tekrar tekrar baştan başlamak seni yoracaksa hemen bırak. Belli bir kültürel birikimin bile olması gerekiyor artık futbolda. Bambaşka bişi oldu, makine yetiştiriyorlar

dün halı saha maçı yaptık. ekibe adam eksikliğinden dolayı bir arkadaş katılmıştı. baya iyi oynayınca maç sonu profesyonel olup olmadığını sordum. 1 yıldır boşta olduğunu 3 ligten bir kulüple anlaştığını söyledi. henüz 25 yaşında olmasına rağmen elinde sigara, geçmişte eyyüpspora transferi söz konusu olmuş yatınca ise kariyeri tepetaklak olduğundan bahsetti.

25 yaşında ve böyle bir ruh hali yani baya garipsedim.
Lise zamanlarında otelde çalısıyordum rize galatasaray maçı için rize gelmişti bizim eski futbolcu victorianın oldugu zamanlar Rize'deki o dönem mevcut futbolculardan 7-8-9 tanesi en az köpek gibi sigara içiyorlardı ve bunlar süperlig takımının profesyonel futbolcularıydı. İnsan bünyesi ile de alakalı sanırım sigara içen alkol içen çok profesyonel var fakat taş gibi futbolcularda fazlasıyla mevcut.

Türkiye'de sadece futboldan değil hayattan da soğutan bir durumdur.

Bir gün bile futbol oynayan veya futbol kulüplerine maruz kalan biri bu ülkede futbol oynamaktan soğur.

Futbolcu olma hayali bizim süper ligde izlediğimiz gibi bir şey değil. Torpil, adam kayırma, çetecilik, karaktersizlik ne ararsan var alt liglerde. Sporcu olabilmek için öncelikle karaktere ihtiyaç var. Dünyanın her yerinde böyledir. Ama gel gör ki bizim ülkede Messi olsan vururlar başına oturttururlar. Torpil vs. karşısında hiçbir şey olmazsın.

Bunu başaranlar çok nadir olsa da var. İmreniyorum onlara.

Öyle gideyim antrenmanıma güzel bir maç geçireyim, her gün çalışayım vs. hayalleri olan biri için bizim ülke uygun değil. Sen sahada herkesi kevgire çeviriyorsundur ve bir tane andaval çıkar 'hayürdür olüm la' deyip bir aşile basmasına bakar.

Bu yüzden bizim ülkenin gelişmesi zor altyapı konusunda. Yine dolmuşum.

Yurt disinda nasil onu yazayim

Cocuk yasta alt yapi’ya girdigin zaman ilk olarak tabiki yetenek ve disiplin cok önemli

Yetenek dogustan gelen birsey ama disiplini bulundugum takim da asilamaya calisiyorlar

Daha fazla yükselmek ve tutunmak icin takimla antremanlar disinda özel hocalar esliginde calismak gerekiyor

Ayrica cok önemli detaylardan biri de antremanlarda sana eslik eden baba’nin ikili iliskileri ve insanlarla iletisimi cok önemli

Antremanlardan sonra hocalarla veya yöneticilerle yapilan konusmalar cok önemli hatta bunun kariyerinde büyük bir etkisi oluyor

Buna torpil demeyelim ama iletisim diyelim

3 tane oğlum var 3 ünü de futbolcu yapmaya çalışacağım.

yazdığın her öğüt benim için çok kıymetli.

Cok kücük yasta baslamak, en ideal 4-5, egitimli futbol bilgisi yüksek olan td’ler olmali, belirli seviye yetenek, disiplin, dogru beslenme, spor salonda calisip güc kazanmak, her türlü arkanda duran aile, extra idmanlar, düzenli maclarda oynamak, ve yolun sonunda elbette sans da gerekiyor

Okan hocaya gotur cocuklari dostum

Notunu verir
Yaşadığım semtte fenerbahçe alt yapısı bizimkine göre daha üst seviye de. Oraya vermekte istemiyorum ama gelecek yıllarda aklım çelinebilir. Çocukları balkan turnuvalarına falan götürüyor ve antreman tesis imkanları daha iyi.
Galatasaray spor kulübü kıçı kırık halı sahalarda top oynatıyor ve o da hafta 2-3 saat kadar.

Geri
Üst Alt