Futbolcular İçin Ödenen Vergiler İade Ediliyor

Bu esnada maaşının yarısını vergiye veren ben

4699d06b94f3018948a22550646d1168.gif

şey bizim evin ve ailenin alt yapısını geliştirmek için verdiğim vergilerin doğacak çocuğumun hesabına yatırılması ve çocuğum doğunca ona harcanmasını istiyorum bende

senin emeğini savunma

sen bi tarafından ter akarak çalışıp sürekli artan vergileri öderken milyon eurolar kazanan futbolcu ve zengin yöneticilerin eğlencesinden vergi alınmamasını eleştiriyorum ana sen de haklısın

yanlış bende
%40 alınan verginin, sadece gelir vergisi ve peşin ödenen kısmı amatör ve alt yapıda kullanılacak şekilde iade ediliyor. Bence gayet anlaşılabilir bir karar. Genç çocukların eğitimine, olimpik sporcu yetiştirmeye gidiyor bu para normalde bunları devletler yapıyor zaten bizde devletten çok büyük kulüplerin sorumluluğuna bırakılmış bir şey.

M2101K6G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

%40 alınan verginin, sadece gelir vergisi ve peşin ödenen kısmı amatör ve alt yapıda kullanılacak şekilde iade ediliyor. Bence gayet anlaşılabilir bir karar. Genç çocukların eğitimine, olimpik sporcu yetiştirmeye gidiyor bu para normalde bunları devletler yapıyor zaten bizde devletten çok büyük kulüplerin sorumluluğuna bırakılmış bir şey.

benim de gelir vergimin 1 kısmını iade etsinler çocuğum olunca ona sanat ve spor eğitimi aldırmak için ve daha da önemlisi sağlıklı beslenmesi için kullanacağım

sonuçta anayasal olarak devlet halk sağlığını ve gelişiminden sorumlu

bunu sorumluluğu bana devredebilir

Menerimle memiktaşımın parası bitmiş anlaşılan.

Ayrıca 5 tane y.K. Futbolcuya para vermemeyi verecekse minimum miktarlara anlaşması gerektiğini bir zahmet başarsınlar. 7 milyonların havada uçmasına bayılıyorlar senede 25 tane yabancı alıyorlar sonra vergi.
Kimseye iade falan yapayın kardeşim gitsinler ucuz futbolcu alsınlar

benim de gelir vergimin 1 kısmını iade etsinler çocuğum olunca ona sanat ve spor eğitimi aldırmak için ve daha da önemlisi sağlıklı beslenmesi için kullanacağım

Italya'da 3-4 sene önce ülkeye yeni transfer olan yabancilarin vergisini 45% den 25% civariya indirmediler mi?

Amerikan sağlık sistemiydi sanırım ona geçsin, bunu yapsın. Normalde olimpik amatör branşlarda devletler bunu eğitim sisteminin içine koyarak destekler, spor okulları vb. sistemlerle lakin bizde bu yük büyük kulüplere bırakılmış o yüzden bu tarz teşvikler normal bence. Sonuçta hala kulüplerin tüm gelirlerinden(bilet, sponsor vb) vergisini alıyor. Futbolcu ücretleri bölümünden alınan %40'ın bir kısmını olimpik amatör sporcu yetiştirme ve alt yapı tevşiği için iadesini iyi bir denetim mekanizması ile mantıklı buluyorum. Sporda gelişmek isteyen tüm ülkeler bu tarz teşvikler yapmıştır. Asıl mantıksız ve salakça olan zamanında yapılan şartsız vergi silme ve vergi indirimleriydi.

Bu habere sevinen ve/veya doğru bulan net ahmaktır. Vergilerin, n.ş.a’de, vatandaşa hizmet, spor, emeklilik, altyapı, sağlık vs gibi birçok konularda geri dönmesi gerekir. Bir zümrenin menfaati için yapılması ya da “sadece” amatör sporculara değil ya da kulüplerin hesabına döndürülmesi de değil. Bakın İspanya’ya ya da İtalya’ya var mı böyle birşey ? Ligden düşürüp limit ceza ne varsa acımadan hesap soruyorlar en ufak Euro’suna kadar hesap soruyorlar.

Bu habere sevinen ve/veya doğru bulan net ahmaktır. Vergilerin, n.ş.a’de, vatandaşa hizmet, spor, emeklilik, altyapı, sağlık vs gibi birçok konularda geri dönmesi gerekir. Bir zümrenin menfaati için yapılması ya da “sadece” amatör sporculara değil ya da kulüplerin hesabına döndürülmesi de değil. Bakın İspanya’ya ya da İtalya’ya var mı böyle birşey ? Ligden düşürüp limit ceza ne varsa acımadan hesap soruyorlar en ufak Euro’suna kadar hesap soruyorlar.
İtalya'da vergi indirimi olmuştu bir ara diye hatırlıyorum. Çin'de oldu yine. Sporda gelişmek isteyen ülkeler bu tarz teşvikler yapıyorlar. Vergi silme vb gibilere ben de tepki verdim. Lakin devletin yapması gereken ama büyük kulüplerin yaptığı olimpik sporcu yetiştirme için bu tarz teşvikler olabilir gibi geliyor bana.

Yanlış uygulama demeye lüzum yok, ne doğru yapılıyor ki.

İtalya'da vergi indirimi olmuştu bir ara diye hatırlıyorum. Çin'de oldu yine. Sporda gelişmek isteyen ülkeler bu tarz teşvikler yapıyorlar. Vergi silme vb gibilere ben de tepki verdim. Lakin devletin yapması gereken ama büyük kulüplerin yaptığı olimpik sporcu yetiştirme için bu tarz teşvikler olabilir gibi geliyor bana.

O, bütçesi açık veren krizde olmayan ya da dediğin gibi bütçe arttırımından ziyade vergilerden kesinti yapıp takibini yapan doğru yönlendirilmesini isteyen ülkelerde olabilir ancak. Verdiğin örnekleri doğru kabul ederek yorumlarsak biri dünyanın en büyük ekonomilerinden biri ve dolar rezervi ABD’den çok diye söyleniyor. Diğeri de yine en büyük ekonomilerden biri ve spor ülkesi olmasının yanı sıra AB üyesi bir ülke. Burada konu bambaşka. Parayı ödeyemedikleri için ağlayan kulüplere yapılan bir af söz konusu ve bu sürekli yapıyorlar. münferit bir hadi iki kere değil. Ben bildim bileli 2-3 yılda bir olan bir durum. Üstüne ekonomisi rezalet durumda olan bir ülkeden söz ediyoruz. Kötü yönetilen, yakın zamanda büyük afetler yaşamış bir ülkeden söz ediyoruz.

Kısacası verdiğin örnekler doğru değil emsal de değil. Buradaki konu bambaşka.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt