Futbolcular İçin Ödenen Vergiler İade Ediliyor

Ülkede bilerek yanlis kararlar veriliyor.Bozuk saat bile yanlislama dogru kararlar alir.

Benimkini de iade edin birader

Futbolcular için ödenen muhtasar, gelir vergisi stopajı, vergi beyannamesinin dönem içinde gecikme olmadan tahakkunun yapılması suretiyle, iade fişi kesilerek 5 iş günü içerisinde kulüplere iade edilecek.

Kulüplerin nakit akışı açısından olumlu bir adım. Aynı zamanda özel hesaba iade edilecek vergiler harcanana kadar nemalandırılabilecek ve kulüpler/şirketler arasında aynı amaçlı kullanım için transfer edilebilecek. Amaç dışı kullanım ise vergi cezasına tabi olacak.

Burada en önemli konu, amaç dışı kullanımın nasıl denetleneceği olacak. Konuyla alakalı tebliğ gelecek mi bilmiyorum. TL’nin çok değer kaybettiği ve kulüplerin gelirlerinin önemli bir kısmının TL, giderlerinin ise önemli bir kısmının döviz veya dövize endeksli olması sebebiyle, bu karar kulüplere fayda sağlayacaktır. Bir yanı bozarken, bir yanı düzeltme ekonomisinde ise maaşlı çalışanların üzerindeli dolaylı vergi yükü (ÖTV, KDV, MTV) yükselirken, kulüplere vergi iadesi yapılması adaletli bir karar mıdır, bu da ayrı bir tartışma konusudur.

alıntı - @altugozaslan

Devlet yapamıyor muymuş altyapılara amatör branşlara yatırım?

Bu kararı alanların Allah belasını versin.

aliş ülke futboluna iyice karabasan gibi çöksün diye çıkan 1 kanun olarak yorumladım

Tam okumadım da geçmişe yönelik hangi aydan/Yıldan itibaren geri verilecekmiş ? Ayrıca devam eden süreçte vergiyi verip geri mi alacağız sürekli orasını anlamadım

Külüplerden vergi alınmıyor ki zaten ya affediliyor yada geri iade.

Tam okumadım da geçmişe yönelik hangi aydan/Yıldan itibaren geri verilecekmiş ? Ayrıca devam eden süreçte vergiyi verip geri mi alacağız sürekli orasını anlamadım
Karar resmi gazetede yayınlandığı tarihten itibaren geçerli olur muhtemelen.

Taraftarlar da hala kulüp batacak falan diyor. Hepimiz fakirlikten ölürüz o kulüpler yine batmaz.

Geri
Üst Alt