Futbolculara Ağır Vergi Geliyor!

Artık ödeyemezler kimse kalkamaz o yükün altından, 30 yaş üstü gözden düşmüş ama adı büyük adamların devri bitiyor demek oluyor bu. İyi bir şey mi ? Bence süper.

Zoraki olarak altyapı ve adam gibi bir scout network'ü kurulmasına vesile olabilir, bunu gönüllü olarak yapabilecek vizyonda hoca veya yönetim yok Türkiye'de hayırlı olacak bence.

Katar/Abd gibi ülkelerden önceki son durak olma dönemi bitiyor diyebiliriz özet olarak.

Net olarak Avrupanın Arabistanı olmuş durumdayız.Bu ligi bir şekilde sıçrama tahtası olarak göstermeliyiz.

Çok geç bile kalındı.

Vergi ödememek de nedir ya

sent via GSC

Bu ulkede asgari ucretten vergi aliniyor yahu.Futbolcular dan almayan yavşaktir.

Artık futbolcu gelmez diyenleri anlamıyorum.

Atıyorum Falcao 5 Milyon net alıyorsa o paranın vergisini biz ödüyoruz kulüp olarak şimdi.

Ha Falcao ya 7-8 vermişiz ve vergi düşünce kendisi net 5 almış, ha biz Falcao ya net 5 vermişiz ve vergisini kulüp olarak ödemişiz. Arada bir fark yok açıkçası.

Zaten kimsenin hayatında göremeyeceği paraları kazanıyorlar futbolcu olarak bir de vergilerini biz ödüyoruz. Oh ne güzel dünya.

Fufbolcu olmak ayrıcalık yaratmamalı vergi konusunda. Çok kazanan çok vergi öder bu kadar basit.

sent via GSC

Gelmesin abi o zaman futbolcular zaten biktim artik para icin gelen futbolculardan.

Artık ödeyemezler kimse kalkamaz o yükün altından, 30 yaş üstü gözden düşmüş ama adı büyük adamların devri bitiyor demek oluyor bu. İyi bir şey mi ? Bence süper.

Zoraki olarak altyapı ve adam gibi bir scout network'ü kurulmasına vesile olabilir, bunu gönüllü olarak yapabilecek vizyonda hoca veya yönetim yok Türkiye'de hayırlı olacak bence.

Katar/Abd gibi ülkelerden önceki son durak olma dönemi bitiyor diyebiliriz özet olarak.

dediklerinde haklısın ama futbolcular vergi ödemiyor misal şu anda bile futbolculardan %15 stopaj vergisi alınıyor güya ama bu vergiyi bile kulüpler ödüyor vergi düzenlemesi zaten yapılmalı asgari ücretli bordrolu çalışan biri %56 vergi ödüyor bu iş kulüplerin sırtına binmezse iyi uygulama futbolcular öderse ala

Yemez türkiyede halkı uyutabildiğin tek yer futbol kendi ayaklarına sıkmazlar.

Bu iş doğrudan kulüplere yazar topçu ben net şu kadar istiyorum diye oturur masaya pazarlık böyle olunca vergi isterse yüzde 50 olsun ...

Cok cok dogru iş, hukumet muhalefet kim destek veriyorsa tebrik ederim.

Kaynak

Futbolculara ağır vergi geliyor
Vergi Kanunu’nda değişiklikler yapan tasarı hemen hemen tamamlandı.
Yakında TBMM Genel Kurulu’na iner ve belki bir iki değişiklikle yasalaşır.
Kanunda olumlu, olumsuz pek çok değişiklik var. Görebildiğim kadarıyla hizmet sektörlerinde vergi oranını arttıran, üretim sektörlerinde ise düşüren veya aynen koruyan bir yaklaşım geliştirmeye çalışmışlar ki, bunu makul buldum.
Genel olarak taslağın bende uyandırdığı intiba, “Denizi bitirdik. Acil su lazım” durumu.
Yani: “Durum şahane. Vergiler müthiş.”
Şaka bir yana yeni tasarıdaki en önemli değişiklik, yıllardan beri tartışılan “Futbolcu vergileri” ile ilgili.
Bu tasarı yasalaşırsa, Türkiye futbolcular için “vergi cenneti” olmaktan çıkacak ve Türkiye 1. Liginde ya da Süper Liginde oynayan futbolcular Avrupalı meslektaşları ile hemen hemen aynı oranda vergilendirilecekler.
Siz bakmayın, tasarıyı üstünkörü okuyup “Futbolcu vergileri en yüksek yüzde 20 oranında olacak” diye yazarak artışın sadece yüzde 5 oranında olacağını iddia edenlere.
Yeni tasarıya göre “En üst ligdekiler için yüzde 20, en üst altı ligdekiler için yüzde 10” vergi öngörüldüğü doğru ama hepsi bu değil.
Çünkü Vergi Kanunu’nun bu maddesine koyulan bir ek ile “Bu madde kapsamındaki gelirler toplamının, 103. maddede yazılan tarifenin dördüncü diliminde yer alan tutarı aşması halinde bu gelirler yıllık beyanname ile beyan edilir”.
103. maddenin 4. diliminde yer alan tutar için ise şöyle yazıyor:
“750.000 TL’nin 500.000 TL’si için 163.460 TL fazlası için yüzde 39”.
Gelir 1 milyon TL ise “1 milyon TL’nin 750 bin TL’si için 260.960 TL fazlası için yüzde 43”.
Gelir 1 milyon TL’yi aşıyor ise “1.000.000 TL’si için 368.460 TL fazlası için yüzde 45”.
Yani yılda 2 milyon avro ücret alan bir futbolcu bugünkü kurdan 12 milyon 980 bin TL olan yıllık geliri için 5 milyon 759 bin 460 TL vergi ödeyecek.
Oysa aynı futbolcu bugün aynı miktarda geliri için 1 milyon 947 bin TL vergi ödüyor.
Diyeceksiniz ki Avrupa’da bu oran ne?
Onu da fazla detaya girmeden yarın yazayım.

Bayern maçında oly i izlediniz mi muhtemelen en fazla kazanan adamı bizim en fazla kazananın yarısını falan ancak alıyordur ama bi maç yapsak perişan ederler. Yani takıma adı bilinen pahalı futbolcu almanın hiç bi mantığı yok.

Bence dogru karar, bu da demek oluyorki artik yasi 30+ üstü olmus eski starlar buraya gelemiyecek, artik genc oyuncu arama dönemi basliyacak. yok bizim külüpler akilanmaz futbolcunun vergisini de biz öderiz derlerse kapilarina kilit vurulur

Bunlar futbolu bitirmek için yemin etmişler.

Türkiye'de futbolun bittiği gün olur lig kalite seviyesi olarak.

Çok uzun vaadede toparlanır ama oda ancak alt yapı seviyeler Hollanda... Almanya Belçika seviyelerine yaklaşa bilirse. Ben şahsen inanmıyorum bu seviyelere gelebileceğimizi.

Özelikle büyük kulüplerde yıkım gerçekleşir veya Kara para dönemi başlar vergiler konusunda.

Ödesin davarlar. Asgari ücretli bir insan bile bir sürü vergi yükünün altında. Milyonluk eşeklerin ne özelliği var.

Vergi vermek bildigin haraç vermek gibi birşey. Devlet de en büyük mafya, polisler, ordu da adamları. Bu işin espirisi ama verdigimiz vergilerin karşılığını alamadigimiz zaman işte sorun orda başlıyor.

Çok mantıklı geç bile kalındı. Böylece içi geçmiş adamlara dünya para bayılınacağına belki biraz alt yapıya yatırım yapılır. Ya da scout transferleri önem kazanır.

Geri
Üst Alt