- 16 Haziran 2010
- 202.115
- 154.009
- 6.838
- "En sinir bozucu taraftar kitlesi?" (ESPN)
Gabriel Sara: "Fener."
"Bir gün birlikte oynamayı hayal ettiğin iki futbolcu?" (ESPN)
Gabriel Sara: "Sanırım Cristiano Ronaldo ve Rodri."
"Kariyerindeki en sevdiğin dört gol hangileri?"
Gabriel Sara: "Bu zor bir soru. Sanırım Palmeiras'a karşı, Allianz'da attığım gol. Norwich'te Rotterdam'a karşı, Norwich'te Millwall'a karşı attığım gol ve Galatasaray'da Fener'e attığım gol."
Gabriel Sara: "Kimse bana Galatasaray'ın gösterdiği ilgiyi göstermedi. Dürüst olmak gerekirse Galatasaray benim için harika bir seçim oldu."
Gabriel Sara: "Türkiye'de bana sokakta insanlar sırf futbolcu olduğum için bedava şeyler verdikleri oldu. Öyle anlar oldu ki, kendimi gizlemek zorunda kaldım.
Gabriel Sara: "En büyük hayalim Dünya Kupası'nda Brezilya forması giymek... Bu yıl Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi oynayacağız. İyi bir turnuva geçirirsek işler iyi gidebilir. Tabii ki sadece Türkiye Ligi'nde oynayarak Milli Takım fırsatı yakalayacağımı düşünmüyorum. Galatasaray'a transfer olma nedenlerimden biri de buydu. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi oynayıp radarda olmak. Championship'te bu zor olurdu." (ESPN)
Gabriel Sara: "Alex'in her zaman büyük hayranı oldum. Ona karşı Antalyaspor'a karşı oynadık. Onunla selamlaştık. Maça odaklanmıştım, ta ki onu görene kadar. Onu görünce biraz sarsıldım
- São Paulo'da taraftarların kendisine koyduğu olumsuz 'Astranot' lakabı. "Eğer Sara futbolcuysa, ben de astronotum" gibi sözler hakkında
Gabriel Sara: "Futbol duygusaldır. Bir taraftardan sadece şunu isteyemem; Bilmiyorum, adam gidip bilet alıyor, gece dokuz buçukta maça geliyor. Sabah beş, altıda işe gitmesi gerekirken, ona sabırlı ol diyemem, anlıyor musun? Babam her zaman şöyle derdi: Eğer iyi oynarsan, seni severler, kötü oynarsan senden nefret ederler. Tabii ki sınırı aşan şeyler var. Ben futbol bağımlısıyım. Onlar benim iyi oynamamı istiyordu. Bu yüzden bu lakabı çok da kalbime almadım." (ESPN)
Soru: "Norwich'te istatiksel olarak etkileyiciydin. Oyununda ne keşfettin, neleri yapabileceğini fark ettin?"
Gabriel Sara: "Evet. Arkada olduğumda, 10 numarada oynarken olduğundan çok daha fazla özgürlüğüm olduğunu keşfettim. Yani, oyun bende başlıyordu ve o andan itibaren topun ileriye gitmesini sağlayan bir sistemimiz vardı kanatlarda. İleri çıkmakta özgürdüm ve diğer orta saha oyuncusu geride kalıyordu, antrenörüm bana bu özgürlüğü veriyordu. Yani, ceza sahasına yaklaştığımda ya da içine girdiğimde, sürpriz bir oyuncu oluyordum. Yani kimse beni orada beklemiyordu, teorik olarak, çünkü birinci ön libero ceza sahasında ne yapıyor, değil mi? Bu, antrenörümüzün küçük bir taktiği, bir numarasıydı, insanların benim biraz daha geride kalacağımı düşünmesini sağlıyordu, oysa ki öne çıkmakta daha fazla özgürlüğüm vardı. Böylece sürpriz bir oyuncu olarak gollerimi atıyordum." (ESPN)
Soru: "Galatasaray - Fenerbahçe derbisi hakkında ne düşünüyorsun?" (ESPN)
Gabriel Sara: "Dostum bilmiyorum, dünyada Galatasaray - Fenerbahçe derbisi gibi bir derbi var mı?"
Gabriel Sara: "Galatasaray - Fenerbahçe derbisi gerçekten inanılmaz! Yani bence iki takımın aynı ortamda bir dakika bile birlikte olması imkansız, anlıyor musun? Her derbide mutlaka farklı bir şey bekliyoruz. Hem Asya yakasında hem Avrupa yakasında hayat duruyor, insanlar derbi için yaşıyor. Kaybeden takımın oyuncuları evinden bir hafta dışarı çıkmıyor. Böyle bir derbi var mı dünyada?" (ESPN)
Soru: "Kişisel olarak hangi Galatasaray oyuncusuyla yakınsın?"
Gabriel Sara: "Herkesle iyiyiz ama Sanchez, Lemina ve Osimhen ile yakınız. Osimhen benim en büyük rakibim
Soru: "City ve United iddiaları hakkında ne düşünüyorsun?" (ESPN)
Gabriel Sara: "Bilmiyorum çünkü menajerimle şöyle bir anlaşmam var: eğer gerçek bir şey olursa beni arar, böylece o gereksiz heyecanı yaşamam. Sadece dedikoduysa bilmemeyi tercih ederim. Menajerim şimdilik sessiz."
Galatasaray tarihindeki Brezilyalılar arasında en büyük idolün kim?" (ESPN)
Gabriel Sara: "Taffarel. O burada UEFA kupası kazandı. Sonra belki de Felipe Melo diyebilirim. Felipe Melo'ya bayılıyorlar burada. Şu an aklıma başka biri gelmiyor ama Felipe Melo'ya bayılıyorlar, gerçekten çok seviyorlar."
Soru: "İlerisi için hayalin nedir?" (ESPN)
Gabriel Sara: "En büyük hayalim Premier Lig'de ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamak."
- "Kitap okuyor musun?"
Gabriel Sara: "Haruki Murakami'den 1Q84 okuyorum. Şimdi sahilde Kafka'yı okuyorum. Ben her zaman kitaplara aşık oldum. Sanırım 18 yaşımda Tolstoy okumaya başladım. Devamında Dostoyevski. İdman sonraları mate çayımı hazırlıyorum, kitabımı alıyorum, sadece okumak için bir saat ayırıyorum. Bir öneride bulunacak olsam, Dostoyevski'den Karamazov Kardeşler'i önerirdim."