- 29 Ocak 2011
- 47.559
- 19.311
- 2.898
dünya tarihinin gördüğü en büyük askeri komutan diktatör lider...
roma cumhuriyetinin imparatorluğa dönüşmesinde büyük rol oynamıştır lakin amacına tam olarak ulaşamadan hain bir pusuyla katledilmiştir detaylara gelicez birazdan bekleyin bir cigara yakın başlıyoruz...
kendisi senatodaki sosyete sınıfından değildir halkın adamıdır büyük bir imparatorluğa dönüşecek siyaset arenasındaki macerası kankileri spartacusü alt eden pompeius ve crassus'la triumvirlik(3lü ittifak) kurmasıyla başlar...
kendisine roma ve italyanın idaresi bırakılır kayzer abimiz senatodan destek alarak büyük galya seferine çıkar bir çok katliam yapılır galyalılar(fransız ağırlıklı amele bir topluluk) alt edilir, pislik içinde kabile hayatı süren galyalıları yener adeta bu medeniyetle kabilelerin savaşıdır.. kayzer hepsini düzene sokar sonra kafayı dingilizlere sarar onlarlada mücadele girişir.. galyayı fethederken meşur sözünü söylemiştir VENİ VIDI VICI(geldim gördüm yendim)
crassusun partlara yani perslere yenilgisi üzerine ittifak bozulur persler crassus ibnesinin boğazından aşşağı eritilmiş altın dökmüştür senmisin spartacus reyizi yenen ya naber...

kayzerin üstün başarılarından son derece rahatsız olan senato kayzerin bir diktatörlük kurma niyetinde olduğunu düşünür ve kayzer abimizin önünü kesmeye çalışır bunda tabi pompeius beleşçisininde payı var entrikalara gel neyse..kayzer romaya dönmez rubicon nehrinin kıyısına gelir sıçar pozisyonda durur ve düşünmeye başlar ulan ben şimdi bu nehri geçersem romaya sardırmış olurum bunun geri dönüşü yok gitmesemde ne bok yicem burda der nehri geçer romayı ele geçirir senato üyelerini alt eder pompeius ibnesi kaçmaya başlar kayzerin birlikleri takibe başlar bunun ordusunu anadoluda yok eder pompeius mısıra ulaşmayı başarır orda da ptolemaos kralı olan bebe, pompeius abimizi karaya ulaşır ulaşmaz yakalar kellesini kopartır herşeye rağmen kayzer abimiz pompeiusu severdi zaten kayzer pompeiusun eniştesidir yanlış hatırlamıyorsam zaten..
kayzer romaya geldiğinde kelopatra kaşarı ve onun kardeşi bebe kral ptolemaos, pompeius abimizin kellesini uzatır kayzer duygulanır çoçuğu şamarlar ver zaman git zaman kleopatra kaşarıyla münasebetler artar bir çoçukları olduğu söylenir lakin bu çoçuk öldürülcek bir süre sonra çünkü kayzer kleo kaşarına güvenmez başkasından peydahladığı düşünür hep...
bu arada büyük bir yanlışı düzeltelim kleopatra güzel filan değildir tipsizin öde gidenidir ama çok karizmatik bir kadındır o ayrı..
bunun gibi bişey hayal edin işte..
neyse çok dağıldık ya toplucam hemen kusura bakmayın beyler kayzer arkasında ciddi manada büyük bir imparatorluk bırakmış senatoyu eziklemiş bütün gücünü elinden almıştır süresiz diktatör olmuş gücü arkasına almıştır son olarak kayzer yine bir sefer hazırlığındayken senato kayzeri foruma çağırır kayzer foruma gelir yanında dostu marcus antonius vardır senato üyeleri marcusu oyalar komplonun bir parçasıdır bu çünkü asla satmazdı antonius kayzeri neyse kayzer içeriye girdiğinde tinerci tipli biri yanına gelir muhtemelen bejekelidir hehee abi bi lira be diye ağlamaya başlar sezar adamı iter senato üyelerine bakar ulan yardım etsenize bunu kim aldı içeri der bakar ki kimse müdahale etmiyor kumpasa düştüğünü anlar.. bir anda bütün üyeler ellerinde hançerle kayzer abimize sardırır 23 yerinden bıçaklanır sezar abimiz hatta o anda üyeler öyle gözü dönmüş ekilde sardırırki birbirlerinide bıçaklamaya başlarlar en sonunda üvey oğlu brütüs ibnesi gelir ve son darbeyi yapar sonrasında mağlum repliği biliyosunuz zaten...
çok ironiktir kayzer öldüğünde pompeius heykelinin önüne düşer çok dramatik bir son ya yine duygulandım anasını satim...
şimdilik bu kadar beyler korkmayın sezar abimizin intikamı 19 yaşında bir veled tarafından alınıcaktır...
şimdi bombayı bırakıp kaçıyorum beyler kayzer homodur bitinya kralıyla seviyeli bir ilişki yaşamıştır zamanında

son olarak şunuda izleyinde öğrendikleriniz pekişsin biraz..
https://www.youtube.com/watch?v=7FvgP5hO99o
Son düzenleme: