Galata Saray-ı Ocağı

Fotomaç gazetesinde 17 Nisan 2019 onuncu sayfada "ismailenver" tarafından yayınlanan ilan ektedir:

8wOnsfbc25Po_FF98Jfj3Jy7BTuFT2_FEE-lKod8xnyVA6332hCs_yGLPycK_VunE3QIktHzX2pldXeido4crjBmDB4pL6oPrav4L6QpMGItgqkDNeJGuNgwz6oDN2FfzZ4wUc49Du3DElRL9ICNx2RsSJSb6zN3WN4otnMRaTaRgPD5vkcwyUEMq1rBt5LfhhSr7jpuah-PAG5G9Pys5GpXSwJq1ufp0Fm3ojYL3T_p0Jg2cUl9L7b0plCmD9-eYzEaz607eBPcOJlOsuxrWoT-icSHOl_Y1YXcGv1Btx3EQCHHj3Wqjp7t-Pa69cpcQs9u5tBY1pE9QymqOE9qqX30Z-k2-gWdGNtH9bWkiCFVa4XXrr39gAJv_bfc6XoFn-i1GFCZVLVYWZoDM6Ccv1KCZjxCxa4d0MLu8svvY1FS3JsQhWMmPbCk1MaWLedDMUC6voew7_UgF_Jccq1X0d0BGeML6_f_T-LzazwXbiybmUwiW7M2oj05IKTIsj_NPchcJ5iIPdN2ScOBnUp69vod3VddqvvTT3X0-fKT0QqPP3POIcswdeH_1LKLmhsvGsjj2jNOOzx8sVOrsOgcJrylJOMzSG-W7QO_L1Zciwnr8KqgPtnoGw0yfmevvVL6Sr-M10EVBqVaQMUg79mb7Sg2COaTBQ=w1418-h1186-no

Ekli dosyalar

• Screen Shot 2019-04-22 at 11.00.44 PM.webp
    Screen Shot 2019-04-22 at 11.00.44 PM.webp
    301,7 KB · Görüntüleme: 857
Ne gerizekalı ve palavracı adamdı . Bir keresinde Bayern'de toplamda 15 dakika civarı oynamış bir oyuncuyu önermiş ve yalandan oynadığı maçlar saymıştı şu maçta harikaydı vs diye . Bunun böyle olmadığını aldığı süreyi ve bir halt yapmadığını yüzüne vurunca konu değiştirmişti . Bir defasında da Almanya'da 3-4-5 ve belki de daha alt liglerde oynayan bir yerlerden duyduğu oyuncuları yazmıştı . İzledin mi diyince yalan söyleyip internetten Almanya çok alt lig takımlarının maçlarını ful izlediğini iddia etmişti . Ben de link at beraber izleyelim dedim sesini çıkarmadı :D

Çok şey anlatan ama hiçbir şey anlatamayan üstad özledik

Bu aslinda okumadan once okuyucunun sahip oldugu onyargilar ve okurken verdigi dikkate dair bir mesele. Ornegin bu ilan forumda sayfalarca ve haftalarca tartisilan bir olay hakkinda olmasina ragmen ozgun bir dusunce sunuyor, bunu altyapisini kurarak insa ediyor ve bu altyapiyi insa asamasinda insanin bilgi edinebilecegi cok farkli kaynaklara referanslar yapiyor.

Her seyin her seye benzedigi bu internet fikir alis verisi devrinde ustad gibi adamlar colde vaha degerindedir. Birak dusunceleri, zevklerin populist gudulerle bireyleri esir aldigi bu enformasyon caginda, katilirsin veya katilmazsin -- ki benim busbutun reddettigim dusunceleri vardir --, olaylara sistemli bir dusunce yapisiyla yaklasip bunu epeydir okumus olmanin tedrisatindan geciren ve yorumlayan bireyler bu fikir alis verisinin tamamen korelmemesinin yegane sebepleridirler.

Bu ve benzeri yazilari takdir etmek icin gereken yegane sey insan aklina imandir, bu iman dogal olarak yaninda merak olgusunu getirir.

Birak yazinin butununu, su cumle bile tek basina cok fazla sey anlatmaktadir:

"Galatasaray; Batiya karsi Batili araclar ile mucadele etmek ve nihayetinde Batiyi alt etmek demektir."

Ne gerizekalı ve palavracı adamdı . Bir keresinde Bayern'de toplamda 15 dakika civarı oynamış bir oyuncuyu önermiş ve yalandan oynadığı maçlar saymıştı şu maçta harikaydı vs diye . Bunun böyle olmadığını aldığı süreyi ve bir halt yapmadığını yüzüne vurunca konu değiştirmişti . Bir defasında da Almanya'da 3-4-5 ve belki de daha alt liglerde oynayan bir yerlerden duyduğu oyuncuları yazmıştı . İzledin mi diyince yalan söyleyip internetten Almanya çok alt lig takımlarının maçlarını ful izlediğini iddia etmişti . Ben de link at beraber izleyelim dedim sesini çıkarmadı :D

Ustad maalesef idolu gibi tam bir Alman hayraniydi, artik bu hayranlik bunyesine ne kadar sirayet etmisse Turkce yazarken dahi Almanca yazarmiscasina cins isimlerin ilk harflerini buyuk yapmis

Bu aslinda okumadan once okuyucunun sahip oldugu onyargilar ve okurken verdigi dikkate dair bir mesele. Ornegin bu ilan forumda sayfalarca ve haftalarca tartisilan bir olay hakkinda olmasina ragmen ozgun bir dusunce sunuyor, bunu altyapisini kurarak insa ediyor ve bu altyapiyi insa asamasinda insanin bilgi edinebilecegi cok farkli kaynaklara referanslar yapiyor.

Her seyin her seye benzedigi bu internet fikir alis verisi devrinde ustad gibi adamlar colde vaha degerindedir. Birak dusunceleri, zevklerin populist gudulerle bireyleri esir aldigi bu enformasyon caginda, katilirsin veya katilmazsin -- ki benim busbutun reddettigim dusunceleri vardir --, olaylara sistemli bir dusunce yapisiyla yaklasip bunu epeydir okumus olmanin tedrisatindan geciren ve yorumlayan bireyler bu fikir alis verisinin tamamen korelmemesinin yegane sebepleridirler.

Bu ve benzeri yazilari takdir etmek icin gereken yegane sey insan aklina imandir, bu iman dogal olarak yaninda merak olgusunu getirir.

Birak yazinin butununu, su cumle bile tek basina cok fazla sey anlatmaktadir:

"Galatasaray; Batiya karsi Batili araclar ile mucadele etmek ve nihayetinde Batiyi alt etmek demektir."

Yok ben genel olarak yorumları için demiştim zaten bu yazı değil.

Galatasaray'i "ding-an-sich" olarak kurduktan sonra problemlerini ontolojik ve demografik olarak ikiye ayirmasi ve guncel genel kurul cekismesinde bu iki problemden dogan yanlis dikotomiyi vurgulamasi usta isi olmus

Ozetle bu hususta bire bir ayni seyi dusunuyorum: Galatasaray elbette sirf liseden ciktiklari icin Fenerli ve Bjklilerin olmamalidir ama ayni sekilde avamlarin da olmamalidir

M. Cengiz konusunda ise katilamayacagim cunku kendisinin populist egilimleri oldugunu ve arkasindaki mevcut kamuoyu destegini Galatasaray'i avamlastirmak icin kullanacagindan korkuyorum

Üslubunu düzeltse herkes tarafından sevilebilirdi

Yine de tek taraflı bakmamak lazım.Forum da çok benimsenmiş bir fikre,karşıt bir fikirle gelirseniz linç kültürünün esiri oluyorsunuz.Denenmiş,ispatlı bir olaydır

Forum kültürü dediğimiz şeyin herkesin özgürce fikirlerini ifade edebildiği yer olması lazım.Hani ben adam kaybetmektense kazanmaktan yanayım.Hakan geldi tekrar,kendini düzeltmiş görünüyor.Keza kendimi bu örneğe dahil edebilirim.Bazen forum dışı kalmak insana yarıyor.Böyle sıkça Sinan Bilgin,ismailenver dillendiriliyor eminim onlarda gelirlerse kendilerini bu çizgide tutmak isteyeceklerdir

Zaten yeni nesil bu kültürden çok uzak şuraya gelen aktif olarak 50-100 kişiyiz yine de geçinemiyoruz :(

Sözün özü tabi bu forum yönetiminin takdiridir,Ahmet abi bile bu negatiflikle burada yazabiliyorsa herkes yazabilir(Alınmasın) :D

Tamamen katilmakla beraber sorma ihtiyacini duyuyorum: forumda sevilmesi forumda barinabilmesi icin gerek kosul mudur?

İki isminde genel problemi üsluptu.Sevilmiyorsan seviyeli yazmak zorundasın kural bu

Hani orta dille konuşsalar özellikle Sinan herkes tarafından sevileceği barizdi

Tek taraflı bakılmaması dememin sebebi mesela adama Bjkli muamelesi yapılıyordu,sonra sanırım BaşakCityli dendi.Pek oralı olmuyordu ama sırf o lafları yediği için bile trollüğü abarttığı olmuştur

İki isminde genel problemi üsluptu.Sevilmiyorsan seviyeli yazmak zorundasın kural bu

Hani orta dille konuşsalar özellikle Sinan herkes tarafından sevileceği barizdi

Tek taraflı bakılmaması dememin sebebi mesela adama Bjkli muamelesi yapılıyordu,sonra sanırım BaşakCityli dendi.Pek oralı olmuyordu ama sırf o lafları yediği için bile trollüğü abarttığı olmuştur

Ustadin seviyesiz mesajlari vardi kesinlikle ozellikle ikili tartismalar bir yerden sonra kisisellesiyordu temel problem oydu ama forumda yasanmayan bir sey degil bu.

Sinan baskanin kimseye hakaret ettigini ya da seviyesiz bir mesaj yazdigini gormedim hayatimda. GSC kurallarina butunuyle daha cok uyan bir uye yoktur belki GSC tarihinde.

Kabul görmeme nedenleri düşünceleri ve ortaya koydukları net olarak somut delillerle çürütülmesine rağmen hatada ısrar edişleri, burası forum tartışmak için var deyip ısrarla kendi düşüncelerini kabul ettirme inatları, sürekli ben biliyorum, benden iyi kimse bilemez ayakları ki birbirleriyle tartışmaları ve birbirlerini sevmemeleri de bu yüzdendir mesela. Bir ipte 2 cambaz oynamaz olayı.

Bir de bu vatandaşın bir olayla ilgili bütün ihtimalleri sayıp akabinde 1750 defa ben bildim deyip taktir edilme isteği vardı. Ulan tabi bilirsin o ayakta koşan bütün atları yazdın zaten kupona.

Diğerine de misal Serdar Aziz’i niye alacaklarına karşılık 0 bonservisle değil de gerekirse alacaklarını ödeyip belli bir bonservisle göndermen gerektiğini anlatıyorsun. Maaş sıkıntısı yok şu anda sınırı alta çektik biraz rahatız o konuda ama bonservis olarak sattığın kadar alıyorsun o yüzden bonservis kazanmak lazım, hem de fenere de çakmış olacaksın diyorsun adam hala alacaklarına karşılık gitsin ondan kurtuluruz diyor ve ısrar ediyor adama matematikle gidiyorsun yani. Bu akşam Mitroglou oynarsa kazanabiliriz demiyorsunki.

Sonuç olarak kibir kötü bir şeydir.

İlana devam etsinler.

Ustadin seviyesiz mesajlari vardi kesinlikle ozellikle ikili tartismalar bir yerden sonra kisisellesiyordu temel problem oydu ama forumda yasanmayan bir sey degil bu.

Sinan baskanin kimseye hakaret ettigini ya da seviyesiz bir mesaj yazdigini gormedim hayatimda. GSC kurallarina butunuyle daha cok uyan bir uye yoktur belki GSC tarihinde.

Uğur Güzel'in mantık dışı yorumlarını sevmiyordum.Elbette yazdıklarının bazılarının doğruluk payı vardır ama çoğunu uyduruyor gibi geliyordu bana

Özellikle o Selçukla ilgili anlattığı hikaye,şike haberini önceden aldığı için bize geldiğini iddia etmesi,fbli demesi vs vs.Adamın çocukluğuna kadar inmişti :D

Kabul görmeme nedenleri düşünceleri ve ortaya koydukları net olarak somut delillerle çürütülmesine rağmen hatada ısrar edişleri, burası forum tartışmak için var deyip ısrarla kendi düşüncelerini kabul ettirme inatları, sürekli ben biliyorum, benden iyi kimse bilemez ayakları ki birbirleriyle tartışmaları ve birbirlerini sevmemeleri de bu yüzdendir mesela. Bir ipte 2 cambaz oynamaz olayı.

Bir de bu vatandaşın bir olayla ilgili bütün ihtimalleri sayıp akabinde 1750 defa ben bildim deyip taktir edilme isteği vardı. Ulan tabi bilirsin o ayakta koşan bütün atları yazdın zaten kupona.

Sonuç olarak kibir kötü bir şeydir.

İlana devam etsinler.

Sinan Bilgin ve Ugur Guzel'i ayirmak lazim bence pek benzesen uyeler degillerdi kesinlikle.

Ornegin Ugur Guzel'in tahmincilik, hatada diretme ya da gorus usteleme huyu vardir ama foruma ikinci ve ucuncu gelisinde bunlari torpuledigi belli oluyordu. Ayrica icine girdigi tartismalarin cogu ona satasilarak basliyordu. Hele ki Mustafa Bahar doneminde kimseye saldirdigini gormedim.

Sinan Bilgin'e kibirli olmak disinda bir elestiri yapilabilir mi bilmiyorum ama kibirli oldugu gercegiyle barisik oldugunu da soylemek gerekir.

Zaten burada temel soru bu adamlar neden kimseyle dost olamiyorlar, gecinemiyorlar degildir. Asil soru bunlarin forumdan ihrac edilmesi icin sevilmemeleri ya da kibirli olmalarinin ne kadar yeterli sebepler oldugudur.

Bana kalirsa ihrac kesinlikle son care olmali. Ona da ancak cok fazla uyeye kisisel hakaret seviyesine gelenler ya da forumu alenen provoke etme amacli kullananlar (yani kuslar) icin basvurulmali. Akli basinda Fenerli ya da Bjkliler takilsa ornegin cok da kotu olmazdi bence.

Özellikle o Selçukla ilgili anlattığı hikaye,şike haberini önceden aldığı için bize geldiğini iddia etmesi,fbli demesi vs vs.Adamın çocukluğuna kadar inmişti :D

Perde arkasi basligi, GS ici entrikalar ve ozellikle de Selcuk hikayeleri dogru veya yanlis okumasi keyifliydi. Ustad gidince komplolarin seviyesi M.Cengiz aslinda hain bilerek hocanin istedigi transferi yapmiyor aslinda kovmak istiyora geldi.

Ozellikle muhim konulardan genel kurul dinamiklerine dair anlattiklarinin dogruluguna emin gibiyim.

Kendisi bana forumu resmen biraktigini iletti
aslına bakarsan ben zıt fikirde olanlarla aynı ortamı paylaşmayı seviyorum
ama bizim forumda herkes dediğim dedik olunca barınamadı maalesef :)
savunduğu çok saçma şeyler vardı evet ama kalsın mı desen kalsın derdim , sonuçta engellersin olur biter. (özet bi durum varsa ben bilmiyorum tabii atılmasında)
he bir de herşeyden haberim vardır havası da vardı es geçmeyelim :D

Geri
Üst Alt