- 18 Mayıs 2011
- 49.846
- 52.819
- 4.398

Galatasaray Başkanı Burak Elmas açıklamalarda bulundu.
Burak Elmas: “Kerem Aktürkoğlu ile yeni sözleşme konusunda prensipte anlaştık. Sözleşmesinde çıkış maddesi yok."
Burak Elmas: "Ben kendime şu an için 10 üzerinden 5 veriyorum. "
Burak Elmas: "Mostafa Mohamed için aralık sonuna kadar opsiyonumuz var. Kendisi Galatasaray'da kalmak için istekli. Mostafa Mohamed ile ilgili sosyal medyada yazılıp çizilenlere bakmayın. Bir mektupla bonservisini alabiliriz."
Burak Elmas: "Gedson Fernandes'in durumu ortada. Daha transfer dönemi açılmadı. Benfica ilgimizi biliyor. Fernandes'in de bize ilgisi aşikar. Listemizde başka oyuncular da var. Transferin büyük bölümünü yaptık. Gerekli takviyeleri de yapacağız."
Burak Elmas: "Önceliğimiz Galatasaray'ın finansal yönünü güçlendirmek. Biz bir dönemi kurtarmak için transfer yapmayacağız. Galatasaray'ın geleceğini düşünerek hareket edeceğiz. Gelen giden oyuncuların maliyetlerine göre takviyeler yapacağız"
Burak Elmas: "Sorunlara sebep olanların isimlerini vererek Nihat Bey'e bütün bilgileri ilettim. Benim gördüğüm TFF'de sonraki seçimlere hazırlanan gruplar var. Buradaki gruplar arasında bir mücadele var. Sadece kulüplere değil, birbirlerine karşı verdikleri bir mücadele de var."
Burak Elmas: "Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer kulüpleri Nihat Bey ile kavga ettirerek birtakım operasyonlarla Nihat Bey'i de zor durumda bırakmak isteyen birkaç grup var. Nihat Özdemir'in altını oyuyorlar. Bunu Nihat Bey'e de söyledim."
Burak Elmas: "Benim gördüğüm Nihat Bey her konuda masada bir çözüm önerisiyle oturuyor. Aşağıda çözüm istemeyen, çözümsüzlükten beslenen, bu sistemin devamlılığıyla kendi devamlılığını garanti eden bir kısım insanlar var. Bunların sayısı da az değil, 40-50 kişiler. Oradaki konuşmaları bugün kamuoyuna açıklasam yer yerinden oynar."
Burak Elmas: "Bu isimler tek kulübe zarar vermiyorlar, Türk futboluna zarar veriyorlar. Diğer kulüplerle bu isimler konusunda mutabıkız. İlk defa büyük kulüplerin başkanları birtakım sorunlar konusunda mutabık."
Burak Elmas: "Şu anda Süper Lig kulüplerinin istemediği 9 hakem var. 9 hakemin maç yönetmesi istenmiyor. Bazıları FIFA kokartlı. Şimdi bu 9 hakemin yerine doğru hakemleri getirmezseniz, bunlara eğitimi vermezseniz, sistemi düzeltmezseniz seneye 9 hakemin daha ismini verirler."
Burak Elmas: "Mercedes'e binmek için yönetimde kalmak isteyen insanlar var, aileleri de... Verilen Mercedeslerin listesini Federasyon şeffafça açıklasa da herkes rahatlasa. Kimin eşi kullanıyor, kimde kaç Mercedes var. O kimin parası, kulüplerin parası. Aldıkları maaşları..."
Burak Elmas: "Bizim soyunma odası koridorunda gizli ses kaydı yapan gözlemci yakaladık. Bazı gazetecilerle birlikte çalışarak raporları sızdıran gözlemciler var. Koridorlarda işine geleni yazıp işine gelmeyeni yazmayan gözlemciler var. Hakem raporunu değiştiren gözlemciler var."
Burak Elmas: "Hem doğru yatırımlar yapıyoruz hem de genç oyuncularla başarı kazanabilecek bir takım kurduk. Bazı oyuncularımız çok hızlı uyum gösterdi. Aynı seviyede uyum göstermemiş olanlar olabilir ama onlar da sağlayacak. Orada son derece gönlüm rahat. Hocamız da memnun."
Burak Elmas: "Daha hiçbir şey bitmedi, ligde herkes herkese puan kaybedebiliyor. Trabzonspor iyi bir takım. Ciddi bir avantajları var, Avrupa'da maç oynamıyorlar. Lazio maçından sonra en az şubat ayına kadar bizim de maçımız yok. Lige daha fazla konsantrasyon sağlayacağız."
Burak Elmas: "Fatih Terim'e verilen ceza için itirazda bulunduk. Tahkim Kurulunun kararını bekliyoruz"
Burak Elmas: "Alınan yabancı kararının, hiçbir dayanağı yok. 'Milli marş okunamıyor' diyen birkaç kişinin geyiğiyle başlayan süreçte, Türk oyuncuların değerinin artmasından para kazanan arkadaşların işi pişirmesiyle konu buralara geldi."