Galatasaray Borcunu Açıkladı!

marcaonun bonservisinden azmış iyi bari

Rangersi kesin elememiz lazım. Ayrica bundan sonra 26 yas ustu kimse alinmamali. Oteki turlu bu borc sabit kalmayi bırak artarak devam eder.

31/03/2019 itibariyle 227 mln €’ymuş, 30/06/2020 itibariyle 235 mln € görünüyor
Bu anlamda € bazında ciddi bir artış yok ama bu rakamın içinde geçen seneki CL geliri varsa buna rağmen borç azalmamış demektir ki bu herhalde pandeminin etkisi
Eğer böyleyse seneye büyük artış göreceğiz demektir
Biz CL geliri haricinde başabaş olacak gelire ulaşmadan işimiz çok zor

Ha tabi fener bjk falan çok daha kötü durumda ama bu dönemi borcu arttırmadan atlatabilsek ileride büyük fark atardık onlara

Pandemi büyük etkiledi. Falcao frghouli babel gibi kadayıflardan kurtulmadıkça bu borçlar katmerli şekilde artacaktır

Bizim hakkaten ozan marcao falan gibi satıp para kazanabileceğimiz adamlara yönelmemiz, onları parlatmamız lazım
Kiralıkları kendi kulüpleri için parlatmış oluyoruz, çok para ödediklerimizin de parlayıp gitme niyetleri olmuyor zaten

Şu fenerin borç alacak farkı nedir hiç açıklamıyorlar
En son 2018’de koç borç 600 m € demiş ama alacak ne onu söylemiyorlar hiç
Gerçi sunumda da borç 4,1 milyar TL diyor, o günün kuruyla 780 m€ yapıyor
İnsanın kafası karışıypr hangisi doğru diye

Olacakları geçen yıl yazmıştım. Siz bu 250 milyon TL için çok diyorsanız bir de bu sezon sonunu bekleyin. Bu rakama geçen yılın ŞL gelirleri dahil. Bu sene Şampiyonlar Ligi de olmayacak. Çok ciddi zarar edilecek.

Defalarca maaş bütçesinin ŞL yokmuş gibi hazırlanıp, ŞL’ne gidilen yıllarda kâra geçmemiz gerektiğini yazdım. Oysa bizim iş bilmezler bütçeyi her yıl şampiyon olup ŞL’ne gidilecek şekilde yapıyorlar. Riva’dan gelecek paranın eriyip gideceğini ve sonuçta yine en az 100 milyon Euro üzerinde borcumuz olacağını, borcu sıfırlanmasının şu yönetim şekli ile mümkün olmadığını söylemiştim. Öyle de olacağına yüzde yüz eminim.

Futbolculara 3-5 yıl garanti sözleşme, 4-5 milyon Euro maaş verirsen, olacak bu. Ben bir kaç senedir Türkiye’nin ciddi ekonomik çöküşe geçeceğini paramızın tamamen değersizleşeceğini okuduğum saygıdeğer yabancı kaynaklara dayanarak söylüyordum.

Bu Galatasaray’ın parasını kendi parası gibi harcayan yöneticiler olacakları ön görememişler mi? Nasıl borcu TL’ye çevirdiklerinde tebrik ettiysem, berbat bütçe planlamaları nedeniyle de eleştiriyorum.

Bu zarar bir tek COVID ile alakalı değil. Ne güzel her şeyde tüm suç COVID’in. Yönetim de COVID’i suçluyor, Fatih Terim de. Kimsenin iğneyi kendine bağırdığı yok. Uzatmaya da gerek yok.

Son olarak da Fener’in ve BJK’nin borçlarını sorgulamayı bırakın. İki külüp batmış durumda. Hiç bir başkan kendi parasını koysa bile onları kurtaramaz. Ali Koç’un bile şu noktadan sonra kendi parasını koymaya devam edeceğini sanmam. Benim hesaplarıma göre Fener’in her yıl yaklaşık 100 milyon Euro borç faiz ödemesi olması lazım. Nasıl kurtulacaklar? Gelirleri sırf 100 milyon Euro’luk faiz giderini bile ödeyemez durumda.

Fener’in borcunun şu anda 1-1.5 milyar Euro civarında olduğuna eminim. Onlara geçmiş olsun.

Galatasaray kurtulabilir ama gidişat ve yönetim çok kötü...

1-1,5 milyar abarti degil mi? Adamlar hisselerdi is cevirdikden sonra, gelecek sene borcu azaltik diye aciklama yaparsa sasirmam.

1-1,5 milyar abarti degil mi? Adamlar hisselerdi is cevirdikden sonra, gelecek sene borcu azaltik diye aciklama yaparsa sasirmam.

Yanlış hatırlamıyorsam Ali Koç kendisi bir kaç sene önce Başkan olmadan hemen önce veya Başkan olur olmaz borçlarının 700 milyon Euro’ya yakın/civarında olduğunu söylemişti.

Bankalara ödenen yıllık faizleri, Fener’in maaş bütçelerini, tüm giderlerini hesapla istersen. Şu anki borçları 1 milyar Euro’dan azsa, helal olsun demek lazım.nasıl mümkün olabilir hiç bilmiyorum şahsen.

Geri
Üst Alt