GSCimbom
Galatasaray Bu Sezon Neden Bu Kadar Kötü?
A

Galatasaray Bu Sezon Neden Bu Kadar Kötü? Sayfa 2

ABDULKADİR DURSUN ·

Cevap
34
Okunma
2,3K
Sayfa
2/2
Sozlerimin arkasindayim ,insani sinirlendirmeyin bazilariniz ,benim klube bagliligimi ,anti fenerliligimi kimse sorgulayamaz ,kimse bana kus mus diyemez kendinize gelin.

Konuya gelince ,icraati yapanlar futbolcular, gecen seneki kadromuzla bu seneki kadromuz arasinda muthis negatif farklar mi var ? Gecen sene yetersiz denilen telles cemali filan yok, surekli sakat bruma yok .. Ama gecen seneki puanla bugunku puanin farkina bakin , yonetim mi farkli , ya da yarsuvat yonetimi mi cok iyiydi ? Bu degisikligin sebebi nasil yonetim olur ?

Yonetim kotuyse ,gecen yonetim de transfersiz ,3 asagi 5 yukari ayni adamlardan olusan bir yonetimdi ..

Futbolcularin is ahlaki ve fiziki durumlari bu sezonki cokusun birinci sebebidir. Elbette denizli sacmaligi, elbette futboldaki yanlis yapilanmanin ,uefa problemlerinin sorumlusu bu ve gecmis yonetimlerdir . Bunu inkar eden yok.

Fakat bu kadro da bu laflari yiyecek kadro degil .. Ayni olay 2006 ve 2007 sezonlari arasinda da oldu , ayni yonetim ve benzer takimlar , 83 puan alip sonraki sezon 56 puanda kaldi , 27 puan fark .. ayni yonetim ayni teknik direktor .. gerets donemi

2008 de sampiyon takim , 2009 da 5 inci olan takim ... G.Saray tarihi boyunca oyuncularin bu git gelleri her zaman birinci faktor olmustur

2006-2007 , 2008-2009 ve 2015-2016 sezonlari hemen hemen ayni oyuncularla , ayni yonetimlerle gecilmis sezonlardir ,ama uc denebilecek puan farklari olmustur

taraftari dahil ettigim nokta klubun mali durumu ile ilgili , bugun herkes bilsin ki bu mali problemlerin sebebi anlamsizca yapilan ISE YARAR ya da YARAMAZ onca transferlerdir . Bunda "kacirmayin bu brumayi ,alin hamiti , selcukla burak i kacirmayin yapin uzatma sozlesmelerini" diyen sen-ben-bizlerin de sucu var

Hala drogba ,ibrahimovic deniyor , adamlar bizi kupadan men etmisler , biz dunyanin en pahali oyunculari acaba olur mu derdindeyiz

kral ciplak , herkes suclu , kabullenin bunlari

Sozlerimin arkasindayim ,insani sinirlendirmeyin bazilariniz ,benim klube bagliligimi ,anti fenerliligimi kimse sorgulayamaz ,kimse bana kus mus diyemez kendinize gelin.

Konuya gelince ,icraati yapanlar futbolcular, gecen seneki kadromuzla bu seneki kadromuz arasinda muthis negatif farklar mi var ? Gecen sene yetersiz denilen telles cemali filan yok, surekli sakat bruma yok .. Ama gecen seneki puanla bugunku puanin farkina bakin , yonetim mi farkli , ya da yarsuvat yonetimi mi cok iyiydi ? Bu degisikligin sebebi nasil yonetim olur ?

Yonetim kotuyse ,gecen yonetim de transfersiz ,3 asagi 5 yukari ayni adamlardan olusan bir yonetimdi ..

Futbolcularin is ahlaki ve fiziki durumlari bu sezonki cokusun birinci sebebidir. Elbette denizli sacmaligi, elbette futboldaki yanlis yapilanmanin ,uefa problemlerinin sorumlusu bu ve gecmis yonetimlerdir . Bunu inkar eden yok.

Fakat bu kadro da bu laflari yiyecek kadro degil .. Ayni olay 2006 ve 2007 sezonlari arasinda da oldu , ayni yonetim ve benzer takimlar , 83 puan alip sonraki sezon 56 puanda kaldi , 27 puan fark .. ayni yonetim ayni teknik direktor .. gerets donemi

2008 de sampiyon takim , 2009 da 5 inci olan takim ... G.Saray tarihi boyunca oyuncularin bu git gelleri her zaman birinci faktor olmustur

2006-2007 , 2008-2009 ve 2015-2016 sezonlari hemen hemen ayni oyuncularla , ayni yonetimlerle gecilmis sezonlardir ,ama uc denebilecek puan farklari olmustur

taraftari dahil ettigim nokta klubun mali durumu ile ilgili , bugun herkes bilsin ki bu mali problemlerin sebebi anlamsizca yapilan ISE YARAR ya da YARAMAZ onca transferlerdir . Bunda "kacirmayin bu brumayi ,alin hamiti , selcukla burak i kacirmayin yapin uzatma sozlesmelerini" diyen sen-ben-bizlerin de sucu var

Hala drogba ,ibrahimovic deniyor , adamlar bizi kupadan men etmisler , biz dunyanin en pahali oyunculari acaba olur mu derdindeyiz

kral ciplak , herkes suclu , kabullenin bunlari
Başarısızlığı kişilikli oyuncu eksikliğine bağlamışsın. Bu kadroyu ben kurmadım, futbolcular kurmadı, böyle bi eksik varsa sorun yönetimdedir, teknik heyettedir.

"Geçen seneki kadroyla aynı" saçmalıklarını da bi kenara bırakalım. Geçen seneki kadrodan daha kötü bi kadroya sahibiz şu anda. Ha ligdeki konumumuzdan daha başarılı olabilecek bi oyuncu grubu var tabi elimizde, buraya sonra geleceğim. Geçen sezondan daha kötü bi kadroya sahibiz, veya en iyi ihtimalle ileri gidemedik. Biz yerimizde sayarken, gerilerken Beşiktaş'ın kadrosu iyice oturdu, Fenerbahçe kaliteli oyuncular getirdi. Rakipler güçlenirken takımın ağzına eden ben değilim, futbolcular değil, yönetim ve teknik heyet.

Elimizdeki oyuncu grubuyla ilk 4'e girebilirdik, ama giremiyoruz. Neden? Çünkü takım bu sezonki 3. hocasıyla çalışıyor şu anda. Böyle bi ortamda en kişilikli oyuncu bile futbola odaklanmakta zorlanır. Ayrıca şu anki hocamız hoca bile değil. Yönetim takımın durumunu gram iplemeyip, takımı hocasız bırakırken oyunculardan da pek kişilik göstermelerini bekleyemezsin. Takımın 1 sezonda 3 hocayla çalışmasına ben sebep olmadım, futbolcular da olmadı. Yönetim oldu, başarısız teknik heyetler oldu.

Sıkışınca "Drogba, Ibrahimovic istiyonuz ama para yok x(" argümanını kullanmak da moda oldu. İnsanlar Drogba, Ibrahimovic isteseler bile asıl istenen doğruluk. "Gağassaray'ın mali durumu şahane, Messi'yi bile alırız" diyen ben değildim, futbolcular değildi, yönetimdi.

Sinan bey yüksek egosunu foruma yansıtıyor yakışmıyor bu foruma şahsen mesajlarına son vermesini dilerim..

@Talha

Yonetimle ilgili elestirilerde onlari savunan bir pozisyonda zaten degilim , fakat gecen seneki kadro ile bu seneki kadro arasinda ben bakinca ana hatlariyla bir fark gormuyorum , zaten kiralik gonderilenler ,sozlesme yenilenmeyenler varsa bu o kadroda zayif kaldiklari icindir , bununla beraber takviye yapilmadigina da katiliyorum

Ama sampiyonluk yarisindan bu kadar erken koptuysak , paralar duzgun odeniyorsa, ama hic bir antrenoru yonetim gibi biz de begenmiyorsak , o zaman tek degismeyen sey futbolcular ... Bence futbolcular, seyircideki tepkiler yonetime ya da mevcut td ye geldigi icin argo tabirle surekli "yirtiyorlar"

Gunah kecisi secilenler oldukca digerleri daha da isi sulandiriyor. Sabri umut haftalardir eskisi gibi oynatilmiyorlar ama skorlarda degisiklik yok , 7 kisi kalmis ts disinda kimseyi yenemedik kac haftadir , istedigi kadar yonetim kotu olsun ,seyirci maca gelmesin , bu kadronun bu kadar vurdum duymaz olma hakki yok

Herkes hamza gitsin ,denge dengeoglu demedi mi ,gitti ... denizli gelmesin dendi cogunlukla , getirildi , o da gitsin dendi ,gitti ... tafarel , orhan ya da jan olde ... bir sey degismeyecek

futbolcular adam akilli karakter koymadikca seneye de degismez bu is .... zaten terim , albayrak , durust gibi adamlarin elindeki o meshur sihirli degnek de bu .. o ortami saglayabilmeleri .

once aysal icine etti bu adamlari gonderip , sampiyonluk gitti , sonra tekrar geldiler, takim sampiyon oldu , sonra bu son yonetim tuy dikti tekrar kirdilar adamlari , sonuc meydanda ..

Bu yuzden bu yonetim ve gecmistekiler de asla masum degil , ama bu denli rezil halde olmamizin ASIL suclusu sahaya cikan oyuncularin vurdum duymazligidir

2005 yilindan beri 18 ayri Teknik Direktör calistirmis takimi. Sen sürekli sürekli takimin teknik adamlarini degistirirsen, tabiki Florya´da disiplinsizlik olur, oyuncular git geller yasar... Belirli yöneticiler zaten, gözü tutmadigi an, direk basliyorlar TD arkasindan kuyu kazmaya... Sonra buna oyuncular da alet olur tabi. Futbolcu dedigin futboldan kimin yada kimlerin sorumlu oldugunu bilmesi lazim. Sen bu sorumlulara sürekli müdahale edersen, sürekli degistirirsen, futbolcular da otorite tanimaz ve dissiplinden kopmus bir hale gelip, ********************* göbek dolasirlar tesislerde.

x_pEbXsm.png

brumason.jpg

amrabat_gs_sevinc_01.jpg

alex-telles.jpg

2005 yilindan beri 18 ayri Teknik Direktör calistirmis takimi. Sen sürekli sürekli takimin teknik adamlarini degistirirsen, tabiki Florya´da disiplinsizlik olur, oyuncular git geller yasar... Belirli yöneticiler zaten, gözü tutmadigi an, direk basliyorlar TD arkasindan kuyu kazmaya... Sonra buna oyuncular da alet olur tabi. Futbolcu dedigin futboldan kimin yada kimlerin sorumlu oldugunu bilmesi lazim. Sen bu sorumlulara sürekli müdahale edersen, sürekli degistirirsen, futbolcular da otorite tanimaz ve dissiplinden kopmus bir hale gelip, ********************* göbek dolasirlar tesislerde.

Buna ben de katiliyorum ama kuslarin forumlarina bakiyorum , bu yonumuzu ovuyorlar ,diyorlar ki "adamlar 4 senede 3 kez sampiyon olmuslar ,ama son sampiyon teknik direktoru bile biraz kotu gidince postalamayi biliyorlar... bla bla...."

Gecen seneki sampiyonlugun uzerine kim hamza kalsin dedi ? herkes gitsin diyordu ,gitti , tepe taklak olduk .. kalsa ne olurdu bilemem , o da sacmaliyordu .. ama onu gonderen isbecer gibilerin diger amellerini gorunce neyin dogru olduguna karar vermek zor

Maddelerde herhangi bir önem sırası bulunmamaktadır...

1. Başarıya doymuş, görece kalitesiz ve yaşlı kadro...
2. Ünal Aysal döneminde (özellikle son 1.5 senesinde) yüklenilen borçların çevrilememesi ve ekonomik dar boğaz.
3. Bu ekonomik darboğaz nedeniyle yeterli ve gerekli transferlerin yapılamaması.
4. Galatasaray'ın, Fenerbahçenin transferlerine maddi anlamda, Beşiktaşın 3 senedir oluşturmaya çalıştığı takım hüviyetine ise kalite ve uyum bakımından karşılık verememesi.
5. Sezon başında ekonomik sebeplerle gerçekleşemeyen transferlerin Hamza Hamzaoğlu'na mal edilmesi. Yönetimin buna çanak tutması. ve sonunda teknik direktör değişikliği. (Hamza Hamzaoğlu ile daha iyi olur muydu bilmiyorum ama daha kötü olmayacağını kabul edebiliriz).
6. Daha sonra gerçekleştirilen bilumum teknik direktör değişikliklerinde, elde rekabete mayil, kendi içinde uyumlu ve başarıyı kovalayan bir kadro olmamasından dolayı başarısız olunması.
7. Bir kısım taraftarın gerçeklerden kopuk görüş ve tutumları neticesinde vuku bulan huzursuzluklar.
8. Yönetimin görünen tehditlere karşı çaresiz/sessiz/aksiyonsuz kalması, medyada yanlış bilgilendirmeye sebep ve kaynak oluşturması.
9. (Totem) Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak'ın yönetimden uzaklaştırılmaları...
10. Allah...

Son düzenleme:

Üstadım buradaki hiçbir oyuncu için "bu sezon olsaydı şampiyon olurduk" diyemezsin. İçlerinden bu söze en layık olanı felipe melo olur ama o da artık bir orta saha için Galatasaray'a yetmeyecek yaşlara gelmiş bir oyuncu.

Ekonomik kısıtlama ve imkanlarını da göz önünde bulunduran bir takım/yönetim/teknik kadro, başarılı bir grafik çizerken eldeki kilit oyuncuları yenileriyle değiştirme planını önemsemedikçe ve bunu takımın gidişatı için hayati bir politika olarak benimsemedikçe sürdürülebilir başarı yakalayamaz... Biz 2011 yılında gerçekleştirdiğimiz köklü değişikliği ve rejenerasyonu ne yazık ki 2. Burak ve Selçuk mukaveleleri, Drogba ve Sneijder hamleleri ve getirisi meçhul yüksek külfetli "hot prospect" transferlerle köhnemişliğe ve küskünlüğe dönüştürdük. Yanlış anlaşılmasın Drogba ve Sneijder kötü transferlerdir demiyorum. Bence kötü transfer, kendisi kötü oyuncu olmamasına rağmen Bruma'dır... F/P dengesi ile değerlendirildiğinde hem kendisi hem de takım için yeterli verimi sağlayamamıştır. Drogba ve Sneijder bize şampiyonluk ve hatta ŞL'de tur vizesi verdi buna tamamım. Ama genel manada bu transferler takımın önünü tıkamadan 1 veya 2 sene faydalandıktan sonra daha iyi seçenekler için satılabilirdi... Bu açıdan örnek vermek istediğim transfer Demba ba... Eğer Sneijder ve Drogba'yı Demba ba örneğinde olduğu gibi kullanıp, gerektiğinde de pazarlayabilseydik hem üst düzey performans alıp reklam yüzü yaptığımız yıldız sayısı fazla olurdu, hem de elde edilen başarılar getirdikleri maddi külfetlerin ardında kalmazdı...

Bakın önümüzde bir dosya incelemesi olarak Beşiktaş duruyor... Şimdiye kadar iyi, en azından artıları eksilerini giderebilecek bir transfer politikası izlediklerini söyleyebilirim. eğer ki son birkaç senede gerçekleştirdikleri olumlu transfer hamlelerini birkaç "van persie" transferiyle yok ederlerse kısa zamanda onların da başarıdan uzaklaştığını göreceksiniz... Ama Şenol Güneş gibi winner!!?! karakter sahibi olmaya nazaran futbolcu parlatma meziyetleri oldukça yüksek bir adam elinde bunun olacağını da sanmıyorum. Ki eğer önümüzdeki senelerde bu sene yaptıkları gibi, Güneş'in "loser" özelliğini de kotaracak birkaç adam bulabilirlerse, kendilerini bozana veya biz başta olmak üzere diğer rakipleri sıralı bir şekilde doğru hamlelerle onların doğrularını alt edene kadar sürecek bir Beşiktaş üstünlüğünden bahsedecek olabiliriz... 3 senedir stajda olan görece genç takım bu sene şampiyon olursa bir merhale daha aşmış olacak... Diğer şartların sabit olacağını var sayarsak seneye bu kadar da yalpalamayacaklarını kestirebilirsiniz...

Son düzenleme:
Tt Arena daki köfteciler sorumlu bence geçen yıllarda yarım ekmeğe 6 köfte koyuyorlardı şimdi 5 koyuyorlar.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Son düzenleme:
Konuyu acan arkadas üye olur olmaz konu acmis. Hayirdir?

Kuşun yemini verelim arkadaşlar.

bu kuşu atın forumdan acil

yukarıdaki mesajları dikkate almanızı öneriyorum..

konunun 3. sayfaya gelmesi GSC'nin bazen çok naif olduğunu gösteriyor..

hepimiz çok iyi biliyoruz neden bu durumda olduğumuzu..

konuyu açan kuş eğlenmek için soru sormuş..

ciddi ciddi cevap veriyorsunuz :asd22:

...

Son düzenleme: